Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αργεντινή: Ο πληθωρισμός κάνει ελκυστικά τα εισιτήρια για την Τέιλορ Σουίφτ

Αργεντινή: Ο πληθωρισμός κάνει ελκυστικά τα εισιτήρια για την Τέιλορ Σουίφτ

Τα Swiftonomics και το σκληρό παζάρι για ένα εισιτήριο

Τα εισιτήρια της Τέιλορ Σουίφτ μπορεί να κοστίζουν μια περιουσία στις ΗΠΑ, αλλά ο πληθωρισμός στην Αργεντινή που τρέχει με ποσοστό 100%, καθιστά τα εν λόγω «χαρτάκια» ως επενδυτική ευκαιρία και κάνει την πολυαναμενόμενη συναυλία της ένα deal παγκόσμιας κλάσης.

Εξαιρουμένων των φόρων, τα εισιτήρια για τους όρθιους που βρίσκονται κοντά στη σκηνή όπου θα τραγουδήσει η Σουίφτ για δύο παραστάσεις τον Νοέμβριο κοστίζουν 75.000 πέσος, ή περίπου 153 δολάρια, σύμφωνα με τις κοινώς χρησιμοποιούμενες άτυπες συναλλαγματικές ισοτιμίες στην Αργεντινή.

Το παζάρι των εισιτηρίων έχει ήδη πυροδοτήσει φρενίτιδα στα social media. Και ακριβώς τη στιγμή που οι υψηλές τιμές των εισιτηρίων στις ΗΠΑ δίνουν στους θαυμαστές ένα μάθημα προσφοράς και ζήτησης, η πρόσφατα ανακοινωθείσα περιοδεία της στη Λατινική Αμερική προσθέτει στο αναλυτικό πρόγραμμα Swiftonomics τα θέματα του υψηλού πληθωρισμού και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Τόσο πολύ που ορισμένοι Αμερικανοί οπαδοί σταθμίζουν το κόστος ενός πλήρους ταξιδιού σε μια πόλη της Λατινικής Αμερικής έναντι της τιμής ενός μόνο εισιτηρίου μεταπώλησης στις ΗΠΑ.

Το χρηματιστήριο της Σουίφτ

Σύμφωνα με το Bloomberg, μερικές από τις φθηνότερες θέσεις για τις συναυλίες αυτού του Σαββατοκύριακου στο Σικάγο εξακολουθούν να διατίθενται στη δευτερογενή πάνω από 700 δολάρια. Για άλλες παραστάσεις στις Η.Π.Α., τα εισιτήρια που πωλούνταν αρχικά για μόλις 49  δολάρια συχνά κοστίζουν περισσότερα από 1.500 δολάρια σε εφαρμογές μεταπωλητών. Η φθηνότερη πτήση από Σικάγο προς Μπουένος Άιρες τον Νοέμβριο κοστίζει αυτήν τη στιγμή 911 δολάρια.

Για χιλιάδες στην Αργεντινή, το τελικό κόστος αυτού του εισιτηρίου premium θα καταλήξει να είναι σημαντικά μικρότερο από 153 δολ. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πελάτες μιας τράπεζας στην Αργεντινή, της Banco Patagonia, λαμβάνουν εκπτώσεις για τα πρώτα 24.000 εισιτήρια Swift και μπορούν να πληρώσουν σε έξι δόσεις χωρίς τόκους, σύμφωνα με τον ιστότοπο πώλησης εισιτηρίων AllAccess.com.

Καθώς ο πληθωρισμός θα γίνει τριψήφιος, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες της Αργεντινής αναμφίβολα θα ανέβουν επίσης, ενώ οι δόσεις πληρωμής σε πέσο παραμένουν σταθερές. Εν ολίγοις, η οικονομία εξαφανίζει το κόστος των δόσεων πληρωμής με την πάροδο του χρόνου.

Οι πιστωτικές κάρτες συνδέονται με την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία της Αργεντινής – περίπου 241 πέσος ανά δολάριο – η οποία είναι υπερτιμημένη λόγω των αυστηρών κυβερνητικών ελέγχων. Οι άτυπες τιμές είναι περίπου διπλάσια από την αξία στα 490 πέσος ανά δολάριο.

Για να επωφεληθούν από το χάσμα μεταξύ των συναλλαγματικών ισοτιμιών, είναι κοινή πρακτική στη χώρα της Νότιας Αμερικής οι καταναλωτές να πουλούν αποταμιεύσεις σε δολάρια ΗΠΑ στη μαύρη αγορά για πέσος, να καταθέτουν τα μετρητά σε πέσο στην τράπεζα και να πληρώνουν έναν λογαριασμό πιστωτικής κάρτας. Οι δόσεις χωρίς τόκους είναι επίσης μια δημοφιλής στρατηγική για τους ντόπιους για να προστατευθούν εν μέρει από τον υψηλό πληθωρισμό και τις υποτιμήσεις νομισμάτων.

Παρά την εντεινόμενη οικονομική κρίση, οι Αργεντινοί είναι γνωστοί για την αγορά εισιτηρίων όταν φτάνουν μεγάλες παραστάσεις. Οι Coldplay έκαναν 10 συναυλίες στο Μπουένος Άιρες πέρυσι, περισσότερες συναυλίες σε οποιαδήποτε άλλη πόλη κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας τους.

Με την περιοδεία Eras της Σουίφτ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις ΗΠΑ, το Bloomberg News ανέφερε ότι κερδίζει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ανά εκδήλωση, κλείνοντας μεταξύ 11 και 12 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων το καθένα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024