Γεβγκένι Πριγκόζιν: Φιλορωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανατινάξουν τους άνδρες μου
«Υποθέτουμε ότι αυτή ήταν μια προσπάθεια δημόσιου μαστιγώματος», ανέφερε ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, εξαπολύοντας εκ νέου τα «βέλη» του με στόχο την ηγεσία του ρωσικού στρατού.
Ο Ρώσος ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος εδώ και μήνες τα έχει βάλει με την ηγεσία του στρατού, κλιμάκωσε σήμερα, Παρασκευή την αντιπαράθεσή του, κατηγορώντας τις φιλορωσικές δυνάμεις ότι επιχείρησαν να ανατινάξουν τους άνδρες του.
Τα μέλη της Wagner έχουν σχεδόν αποσυρθεί από την πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, αφού κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της τον περασμένο μήνα, έχοντας υποστεί βαριές απώλειες. Παρέδωσαν τις θέσεις τους σε μονάδες του ρωσικού τακτικού στρατού.
«Ήταν μια προσπάθεια δημόσιου μαστιγώματος»
Σε ανάρτησή του στο Telegram ο Πριγκόζιν υποστηρίζει ότι οι άνδρες του ανακάλυψαν δώδεκα σημεία στα μετόπισθεν όπου στελέχη του υπουργείου Άμυνας είχαν τοποθετήσει διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες αντιαρματικές νάρκες. Όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο, του είπαν ότι αυτή ήταν η εντολή που έλαβαν από τους ανωτέρους τους.
«Δεν ήταν αναγκαίο να τοποθετήσουν αυτά τα εκρηκτικά για να αποτρέψουν τον εχθρό αφού (η περιοχή αυτή) ήταν στα μετόπισθεν. Επομένως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτά τα εκρηκτικά προορίζονταν για τις προωθούμενες μονάδες της Wagner», υποστήριξε.
Κανένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς δεν πυροδοτήθηκε και κανείς δεν τραυματίστηκε, διευκρίνισε, προσθέτοντας: «Υποθέτουμε ότι αυτή ήταν μια προσπάθεια δημόσιου μαστιγώματος».
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν ήταν διαθέσιμο για κάποιο σχόλιο.
Ο Πριγκόζιν, που διαμαρτυρόταν συχνά ότι δεν δίνονταν πυρομαχικά στους άνδρες του για την επίθεση στην Μπαχμούτ, είπε την Τετάρτη ότι ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν αν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων διέπραξαν οποιοδήποτε «έγκλημα» πριν ή κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας