Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση Πριγκόζιν στους «καραγκιόζηδες» του στρατού - Γιόρτασε τα γενέθλιά του σε στρατόπεδο εκπαίδευσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση Πριγκόζιν στους «καραγκιόζηδες» του στρατού – Γιόρτασε τα γενέθλιά του σε στρατόπεδο εκπαίδευσης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πάει όπως έχει σχεδιάσει η Ρωσία, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η σύγκρουση Πριγκόζιν και ρωσικού στρατού.

Ο πιο ισχυρός μισθοφόρος της Ρωσίας, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι η οργάνωσή του, η Wagner, θα συνεχίσει να μάχεται στην Ουκρανία εάν οι άνδρες του πάρουν ένα ξεχωριστό τμήμα του μετώπου χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από τους «καραγκιόζηδες» που διοικούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Γιορτάζοντας τα 62α γενέθλιά του σήμερα σε στρατόπεδο εκπαίδευσης, ο Πριγκόζιν επιβεβαίωσε ότι οι άνδρες του τελικά θα αποχωρήσουν από την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία στις 5 Ιουνίου αφού την παραδώσουν στον ρωσικό στρατό. Οι μισθοφόροι της Wagner κατέλαβαν την κατεστραμμένη πόλη στα τέλη Μαΐου ύστερα από μήνες συγκρούσεων.

«Μετατρέπουν τους ανθρώπους σε κρέας»

«Εάν ολόκληρη η αλυσίδα (διοίκησης) είναι κατά 100% αποτυχημένη και θα διοικείται μόνο από καραγκιόζηδες που μετατρέπουν τους ανθρώπους σε κρέας, τότε δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό», δήλωσε ο Πριγκόζιν, γνωστός για τον ωμό τρόπο και τις βωμολοχίες με τις οποίες εκφράζεται για να σχολιάσει την εξέλιξη του πολέμου.

«Δεν είναι όμορφο;», δήλωσε σε Ρώσους δημοσιογράφους με χαμόγελο, κοιτώντας τον νυχτερινό ουρανό που έχει φωτιστεί από τις εκρήξεις και τις κόκκινες λάμψεις από τα πυρά των μισθοφόρων του.

Στη συνέχεια προχώρησε σε λεπτομερή περιγραφή των προσθετικών μελών που έλαβαν οι τραυματισμένοι άνδρες του, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συνεχίζουν να μάχονται.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι άνδρες του θέλουν να παραμείνουν σε στρατόπεδα σε ελεγχόμενα από τη Ρωσία τμήματα της Ουκρανίας για περίπου ένα μήνα και τότε θα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Τότε θα δούμε πώς θα πάει», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024