Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεβγκένι Πριγκόζιν: Προειδοποιεί τη Ρωσία με νέα Οκτωβριανή Επανάσταση

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Προειδοποιεί τη Ρωσία με νέα Οκτωβριανή Επανάσταση

«Πιο εύστοχο παρατσούκλι το 'χασάπης του Πούτιν'», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, προειδοποίησε τη Ρωσία ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μια επανάσταση παρόμοια με αυτές του 1917 και να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αν η ελίτ δεν ασχοληθεί σοβαρά με τον πόλεμο.

Η εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία προκάλεσε μια από τις φονικότερες συγκρούσεις στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση ύστερα από την Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα το 1962.

Η Ουκρανία προετοιμάζει αντεπίθεση που έχει στόχο να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα πίσω στα σύνορα που υπήρχαν πριν από το 2014 όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία, σημείωσε ο Πριγκόζιν. Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να περικυκλώσει την Μπαχμούτ και να επιτεθεί στην Κριμαία, πρόσθεσε.

«Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το σενάριο δεν θα είναι καλό για τη Ρωσία άρα χρειάζεται να προετοιμαστούμε για έναν δύσκολο πόλεμο», υπογράμμισε σε συνέντευξη που αναρτήθηκε στο κανάλι του στην εφαρμογή Telegram.

«Βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση που θα μπορούσαμε γαμ… να χάσουμε τη Ρωσία – αυτό είναι το βασικό πρόβλημα (…) Χρειάζεται να επιβάλλουμε στρατιωτικό νόμο», συνέχισε.

«Πιο εύστοχο παρατσούκλι το ‘χασάπης του Πούτιν’»

Ο Πριγκόζιν δήλωσε επίσης ότι στην πολιτική του άποψη δεσπόζει η αγάπη για την πατρίδα και το να υπηρετεί τον Πούτιν. Το προσωνύμιό του «ο σεφ του Πούτιν» είναι χαζό, είπε ακόμη, διότι δεν μπορεί να μαγειρέψει, αλλά, όπως συμπλήρωσε, το παρατσούκλι «ο χασάπης του Πούτιν» θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εύστοχο.

Η ελίτ της Ρωσίας, συνέχισε, προστατεύει τα δικά της παιδιά από τον πόλεμο, ενώ τα παιδιά των απλών Ρώσων χάνονται στο μέτωπο, και η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στη Ρωσία.

Αν οι απλοί Ρώσοι συνεχίσουν να παίρνουν πίσω τα παιδιά τους σε τσίγκινα φέρετρα την ώρα που τα παιδιά της ελίτ λιάζονται στο εξωτερικό, τόνισε καταλήγοντας, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει αναταραχή όπως με τις επαναστάσεις του 1917 που οδήγησαν σε εμφύλιο πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024