Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατεβάσατε τα καλοκαιρινά; Τι να προσέξετε για σωστή τακτοποίηση και αποθήκευση

Κατεβάσατε τα καλοκαιρινά; Τι να προσέξετε για σωστή τακτοποίηση και αποθήκευση

Ακόμα και αν ο καιρός δεν είναι καλοκαιρινός, πλησιάζει η στιγμή που θα χρειαστούμε τα καλοκαιρινά μας ρούχα. Για αυτό μαθαίνουμε πώς να τα τακτοποιούμε και να τα αποθηκεύουμε σωστά χωρίς κόπο.

Σορτσάκια, κοντομάνικα, βερμούδες και φορέματα είναι μόνο μερικά από τα καλοκαιρινά ρούχα που ανυπομονούμε να φορέσουμε μόλις ο υδράργυρος «ανέβει». Τώρα, μάλιστα είναι η ιδανική στιγμή για να τα κατεβάσουμε και να τα οργανώσουμε σωστά ώστε να μπορούμε να βρούμε οτιδήποτε θελήσουμε μόλις το χρειαστούμε.

Επιλέξτε λοιπόν, την ημέρα και την ώρα που σας βολεύει (μπορεί να είναι καθημερινή ή και Σαββατοκύριακο, πρωί ή και βράδυ) για να κατεβάσετε τα καλοκαιρινά από το πατάρι και να ανεβάσετε τα χειμερινά. Μπορείτε να κάνετε την διαδικασία «παιχνιδάκι» χωρίς να ταλαιπωρηθείτε, αρκεί να έχετε καλή διάθεση, όρεξη και πολύ οργάνωση.

Τι θα χρειαστείτε

Πριν να ξεκινήσετε την αναδιοργάνωση της ντουλάπας σας, συγκεντρώστε όλα όσα χρειάζεστε για να τα καταφέρετε, όπως:

Άδεια ντουλάπα; Ώρα για καθάρισμα

Επωφεληθείτε από αυτήν την ιδανική ευκαιρία και καθαρίστε εσωτερικά την ντουλάπα σας για να φιλοξενήσει τα καλοκαιρινά σας ρούχα, χωρίς να γεμίσουν σκόνες και ρύπους. Εάν θέλετε να κάνετε πιο διασκεδαστική την διαδικασία μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY αρωματικό και να το βάλετε στο εσωτερικό της.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και λίγο νερό. Ανακατέψτε τα σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού και ψεκάστε.

Declutter πριν την αποθήκευση

Απλώστε όλα σας τα ρούχα στο κρεβάτι και πριν τα αποθηκεύσετε στην ντουλάπα ή το συρτάρι σας, σκεφτείτε εάν θα το φορέσετε πράγματι ή εάν πρέπει να το πετάξετε ή γιατί όχι να το δωρίσετε.

Πετάξτε όσα ρούχα δεν σας κάνουν ή απλώς ξέρετε ότι δεν θα φορέσετε για να έχετε χώρο για νέες στυλιστικές επιλογές που θα σας ανανεώσουν.

Μην ξεχνάτε τις καλοκαιρινές μπόρες

Σίγουρα δεν βρέχει κάθε μέρα αλλά είναι σημαντικό να κρατήσετε και μερικές ζακέτες ή λεπτές μακρυμάνικες μπλούζες, που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες εάν ξαφνικά ο καιρός «γυρίσει».

Οργανώστε την ντουλάπα σας με τέτοιο τρόπο, ώστε δίπλα σας καλοκαιρινά σας να μπορείτε να αποθηκεύσετε και μερικά ρούχα «μπαλαντέρ» για τις μέρες που ο καιρός δεν είναι και τόσο φθινοπωρινός.

Κατηγοριοποίηση βάσει χρώματος

Το αποτέλεσμα είναι αισθητικά απολαυστικό και η οργάνωσή των ρούχων σας θα γίνει παιχνιδάκι, εάν τα κατηγοριοποιήσετε όλα βάσει χρώματος. Έτσι θα μπορείτε να βρείτε ανά πάσα στιγμή αυτό που ψάχνετε χωρίς να σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια για την εύρεσή του. Ξεκινήστε από τους πιο σκούρους τόνους και σταδιακά οργανώστε τα καλοκαιρινά σας στους πιο ανοιχτούς.

Διαφορετικά μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τα ρούχα σας ανά περίσταση ή και ανά είδος, αρκεί να μπορείτε να τα βρείτε εύκολα όταν τα αναζητάτε.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024