Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου 2023 με... Iggy Pop και άλλα πολλά

3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου 2023 με… Iggy Pop και άλλα πολλά

Η σκηνοθέτις της ταινίας –αφιέρωμα στον θρύλο Iggy Pop έρχεται στο Αγρίνιο

Η Sophie Blondy σκηνοθέτιδα της ταινίας “Tell me Iggy”, που είναι αφιερωμένη στον πατέρα της punk rock, Iggy Pop, έρχεται στο Αγρίνιο για το 3ο Διεθνές  Κινηματογραφικό Φεστιβάλ https://www.agriniofilmfestival.com/ θέλοντας να γνωρίσει από κοντά το «νέο κινηματογραφικό ρεύμα» που δημιουργήθηκε την πόλη.

Σύμφωνα  με τον ιδρυτή του φεστιβάλ  και σκηνοθέτη Γιώργο Λουριδά, εκτός από την παρουσία της στην προβολή της ταινίας που θα παιχτεί σε 1η πανελλήνια πρεμιέρα, η Sophie Blondy  θα διδάξει κιόλας. Θα κάνει  μάθημα για το πως μπορεί ένας κινηματογραφιστής να έρθει σε επαφή με μεγάλους σταρ και να τους προσεγγίσει για να κάνει ταινίες.

Το φεστιβάλ θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Herve Cohen, που μέσα απ’ το ντοκιμαντέρ του «Life Underground» (ένα μωσαϊκό από ιστορίες ανθρώπων στα μετρό του κόσμου) θα  μιλήσει για το πως έπεισε απλούς ανθρώπους να του πουν τις ιστορίες τους και για το πως βρήκε χρηματοδότηση για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Το διπλό masterclass που θα παρουσιάσουν  οι δυό τους δωρεαν στις 19 Ιουνίου  θα έχει εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό θέσεων και θα είναι αποκλειστικά για κατόχους εισιτηρίων του φεστιβάλ

https://forms.gle/3fDhmbSqVBn1x9yT9

Οι Μονόλογοι της Λήδας

16,17και 18 Ιουνίου- Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια Αγρινίου

Η Λήδα η θυγατέρα του βασιλιά της Αιτωλίας Θέστιου αποτελεί την έμπνευση  του φετινού Φεστιβάλ

Για 3η χρονιά θα προβάλλονται  καθημερινά εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους και μια μεγάλου μήκους .Και όπως δηλώνει ο σκηνοθέτης κύριος Λουριδάς το Αγρίνιο διαθέτει τη δική του , θα λέγαμε, ακαδημία παραγωγής ταινιών  και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν ταινίες που γυρίστηκαν στην πόλη, με εστίαση στους κινηματογραφικούς μονολόγους. https://www.viva.gr/tickets/festival/theaterondemand/diethnes-kinimatografiko-festibal-agriniou

Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει η ηθοποιός Αθηνά Ζώτου.

Ο Γιώργος Λουριδάς είναι σκηνοθέτης, απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου ,Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σπουδές και στο Τμήμα Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Ιουλίου Βερν, στην Αμιένη της Γαλλίας. Έχει στο ενεργητικό του ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, γυρισμένες εντός και εκτός Ελλάδας, βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ.

Το 2015 δημιούργησε τη δική του κινηματογραφική εταιρεία με σκοπό να βοηθήσει ανεξάρτητους καλλιτέχνες να πετύχουν τους στόχους τους.

Έχει καταγωγή από την Καλαμάτα βρέθηκε στο Αγρίνιο προσωρινά για επαγγελματικούς λόγους .Και όπως δηλώνει ο ίδιος θέλει η πόλη αυτή να είναι η βάση του  γιατί γνώρισε πολύ αξιόλογους ανθρώπους  με αγάπη και ήθος για την τέχνη. Έχει δημιουργήσει μια αξιόλογη ομάδα και θέλει να ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να κυνηγήσουν το πάθος και το όνειρο για τον κινηματογράφο και την σκηνοθεσία.

Εύη Βέρρη

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024