Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ώρα της αφύπνισης του δυτικού πολιτισμού

Η ώρα της αφύπνισης του δυτικού πολιτισμού

Ερντογάν: Τρίτη Προεδρική θητεία με την παράνοια της «υπερδύναμης»

Η τρίτη προεδρική θητεία του Ερντογάν σε μια υπερπληθυσμιακή και οικονομικώς στενάζουσα Τουρκία χωρίς καμία αμφιβολία έχει ως διπλό στόχο: α) τη μεταφορά της πρωτεύουσας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη και β) τη μετατροπή του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δηλαδή της βυζαντινής Αγίας Σοφίας, με σειρά βάναυσων βανδαλισμών σε ανατολίτικο ρυπαρό καταφύγιο οπαδών ενός φονταμενταλιστικού εγκληματικού ισλαμισμού.

Ιδίως ο παραπάνω δεύτερος στόχος του νεο-Αττίλα Ερντογάν έχει ήδη επιτευχθεί με την αδιαφορία του ΟΗΕ που εκπροσωπείται πολιτισμικά από την UNESCO, αλλά και την πολιτιστική ανεπάρκεια και ελαφρότητα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Commission Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτισμικά ληστρικής συμπεριφοράς του Ερντογάν, πλήττουν πρωτίστως εμάς τους Έλληνες, γιατί όχι και τους ομογάλακτους αδελφούς Κυπρίους. Το ίδιο πλήττονται και όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ με δική τους μακρόχρονη δυτικοευρωπαϊκή κουλτούρα. Εάν λάβουμε υπ’ όψιν, ότι οι Έλληνες τύπτονται αλύπητα από την ευρωαμερικανική αδιαφορία για τη δική μας πολιτισμική πολυδιάστατη υπόσταση, που είναι και ένα από τα ισχυρότερα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού, ε λοιπόν τότε το μόνο που μας απομένει, όχι μόνον ως κράτος, αλλά και ως σύνολο πολιτών με κοσμοπολιτική αγωγή, να προσφύγουμε σε άμεσα δραστικά μέτρα όπως:

·       Συστράτευση του ανώτατου πνευματικού δυναμικού (Ακαδημία Αθηνών, Πρυτάνεις των ΑΕΙ, πνευματικοί, κρατικοί και ελεύθεροι φορείς, δημοσιογραφικές οργανώσεις, οι μάλλον … ανύπαρκτες φοιτητικές οργανώσεις), σε κοινές ή εναλλακτικές πρωτοβουλίες για τη διεθνή απομόνωση της  Ερντογανικής Τουρκίας, από τους φορείς του δυτικού πολιτισμού.

·       Ολόκληρο το προαναφερόμενο πολιτικο-πολιτιστικό μας δυναμικό να δράσει, όπως ακριβώς η Φιλική Εταιρεία, τόσο με τους εντόπιους φορείς, όσο και με διακεκριμένους συμπατριώτες πνευματικούς ανθρώπους, επιστήμονες και επιχειρηματίες της ελληνικής διασποράς, μ’ ένα και μόνο σωτήριο στόχο: Την απομόνωση και αναδίπλωση του νεο-μουσολινικού τουρκικού επεκτατισμού στην αχανή τουρκική επικράτεια με το ιδιάζον οικείο σταθερό κλίμα του πολιτικο-θρησκευτικού αναχρονισμού.

Ο αρχηγός της τρομοκρατικής εθνικιστικής οργάνωσης της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί (δεξιά χαιρετά με το σήμα των «Γκρίζων Λύκων») ουσιαστικά είναι το πολιτικο-θρησκευτικό alter ego του Ερντογάν και μη σας φανεί παράξενο το ότι πνευματικό τέκνο του Μπαχτσελί ήταν η συμπαθεστάτη Μεράλ Ακσενέρ, ηγέτης του «Καλού Κόμματος». «Ε ρε γλέντια!» που έλεγε πίσω από το άσπρο πανί ο Ευγένιος Σπαθάρης…

Η παράνοια της πολιτισμικά καθυστερημένης «υπερδύναμης»

Σε όσους εμφορούνται από τον υποτακτικό φόβο, για μια νεο-οθωμανική, σαφώς καθυστερημένη πολιτισμικά υπερδύναμη, η απάντηση είναι μία: Μόνον με την ενότητα της ευρωπαϊκής πολιτισμικής οντότητας θ’ απομονωθούν ο νεο-σουλτάνος και η θλιβερή νεοφασιστική ακροδεξιά κομπανία του αρχηγού των γκρίζων λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Οίκοθεν νοείται, ότι η σφυρηλάτηση αυτής της ενότητας βαρύνει αποκλειστικά το ελληνικό πολιτικο-πολιτισμικό δυναμικό, που καλείται να λειτουργεί ως συνεκτικός κρίκος στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι ως περιθωριακός παρίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει να συνέρχεται σιγά-σιγά, αλλά σταθερά, από τις διαλυτικές τάσεις που αντιμετώπισε το 2022-2023, με την ανάμειξή της στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση και αυτό διότι η άκριτη συστράτευσή της με το αμερικανο-νατοϊκό άρμα, ανετάραξε συθέμελα τόσο την οικονομική, όσο και την πολιτική συνύπαρξη μιας χαλαρής ένωσης χωρών αλλά με αμιγώς ευρωπαϊκή-πολιτισμική υπόσταση. Αυτή ακριβώς η Ένωση καιρός είναι να μετατραπεί, μέσα από δικό της καταστατικό χάρτη, σε αδιάσπαστη Ομοσπονδία και όχι να πειραματίζεται μάταια ως ενότητα κρατών πολλαπλών οικονομικο-πολιτικών ταχυτήτων και μονομερών συμφερόντων.

Παρόμοιες ομοσπονδιακού χαρακτήρα κρατικές οντότητες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως υπόδειγμα για μια νέα ομοούσια και αδιαίρετη ομοσπονδιακή Ευρωπαϊκή Ένωση όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, ή η Αυστραλία.

Τέλος, δεν είναι τυχαίο, ότι η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση πολλαπλών ταχυτήτων αφήνει ανοιχτές αμέτρητες ύπουλες κερκόπορτες σε περιφερόμενους μαθητευόμενους μάγους «κοσμοκράτορες», όπως ο παρανοϊκός νεοσουλτάνος της Άγκυρας γιατί όχι και ο φιλότουρκος γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ, που αφ’ υψηλού αντικρύζει την ΕΕ ως προτεκτοράτο…

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024