Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Απίστευτες δηλώσεις από τον Τσαβούσογλου - «Από τις πιο ένδοξες νίκες της ένδοξης ιστορίας μας»

Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Απίστευτες δηλώσεις από τον Τσαβούσογλου – «Από τις πιο ένδοξες νίκες της ένδοξης ιστορίας μας»

«Ευτυχισμένη 570η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, μια από τις πιο ένδοξες νίκες της ένδοξης ιστορίας μας!» έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία με τις δηλώσεις της, με αφορμή αυτή τη φορά την «μαύρη» επέτειο για 570 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ως μια από τις πιο «ένδοξες νίκες της ένδοξης ιστορίας» της Τουρκίας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ευτυχισμένη 570η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, μια από τις πιο ένδοξες νίκες της ένδοξης ιστορίας μας!» έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter για να προσθέσει:

«Τιμώ τη μνήμη του νικητή αρχηγού Σουλτάνος Μεχμέτ Β’ και των ηρωικών προγόνων μας, που άνοιξαν μια νέα εποχή, άλλαξαν τον ρου της ιστορίας και έκαναν την Οθωμανική Αυτοκρατορία παγκόσμιο κράτος. Θα προστατεύσουμε την κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοί μας και θα συνεχίσουμε τη χώρα μας παίρνοντας δύναμη από την εύνοια και τη θέληση του έθνους μας. 🇹🇷».

Σε ανάρτησή του το υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για μια «ένδοξη νίκη» που σηματοδότησε ολόκληρη την εποχή.

«Χρόνια πολλά για τα 570 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Τιμούμε τον Σουλτάνος Μεχμέτ Β’ και όλους τους ένδοξους προγόνους μας με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, που πέτυχαν το αδύνατο πλοηγώντας τα πλοία από ξηρά και που πέτυχαν μια ένδοξη νίκη».

«Στις 29 Μαΐου θα γιορτάσουμε την εκλογική νίκη μαζί με την άλωση»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει άλλωστε πριν λίγες ημέρες μια «γεύση» για τις προκλητικές δηλώσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Ο τούρκος πρόεδρος βλέποντας τον εαυτό του σαν τον σουλτάνο Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή φαντασιωνόταν ότι θα ξαναμπεί 570 χρονιά μετά τον σουλτάνο σαν κατακτητής στην Αγία Σοφία.

«Ελπίζω ότι στις 29 Μαΐου θα γιορτάσουμε την εκλογική νίκη μαζί με την άλωση της Κωνσταντινούπολης», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο «Haliç» στην Κωνσταντινούπολη.

Sports in

4 λόγοι για τους οποίους βρίσκουμε κάποιους ανθρώπους τόσο ανεξήγητα ενοχλητικούς

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ακόμα κι αν λένε σωστά πράγματα ή σε γενικές γραμμές φέρονται «οκέι» μας είναι απολύτως αντιπαθείς; Ο «σκιώδης εαυτός» μας φταίει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024