Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Στις 29 Μαΐου θα γιορτάσουμε την εκλογική νίκη μαζί με την άλωση της Κωνσταντινούπολης

Ερντογάν: Στις 29 Μαΐου θα γιορτάσουμε την εκλογική νίκη μαζί με την άλωση της Κωνσταντινούπολης

Σε νεοοθωμανικό παραλήρημα βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του β' γύρου των εκλογών στην Τουρκία καθώς έκανε αναφορές στην άλωση της Κωνσταντινούπολης στις οποίες δείχνει να οραματίζεται τον εαυτό του σαν τον σουλτάνο Μωάμεθ Β' τον Πορθητή.

Ανεβάζει του τόνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία στις 28 Μαΐου, καθώς σε ένα προκλητικό παραλήρημα με εθνικιστικά και νεοοθωμανικά μηνύματα έκανε αναφορές στην άλωση της Κωνσταντινούπολης, η επέτειος της οποίας συμπίπτει με την επομένη της εκλογικής διαδικασίας.

Μάλιστα προεξοφλώντας ότι το αποτέλεσμα του β’ γύρου και βλέποντας τον εαυτό του σαν τον σουλτάνο Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή φαντασιώνεται ότι θα ξαναμπεί 570 χρονιά μετά τον σουλτάνο σαν κατακτητής στην Αγία Σοφία.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσομε στον δρόμο της ευφορία της νίκης. Ας ολοκληρώσουμε ότι ξεκινήσαμε στις 14 Μαΐου, στις 28 του μηνός. Ελπίζω ότι στις 29 Μαΐου θα γιορτάσουμε την εκλογική νίκη μαζί με την άλωση της Κωνσταντινούπολης», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο «Haliç» στην Κωνσταντινούπολη με πλήθος οπαδών του να τον επευφημεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δηλώνοντας ότι δεν θα ενδώσει στις προκλήσεις αυτών που καταλαβαίνουν ότι θα χάσουν. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ξανά για σχέσεις με το PKK και με τρομοκρατικές οργανώσεις και δήλωσε πως ο ίδιος και το κόμμα του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), δεν νοιάζεται για το πόσες ψήφους θα πάρει αλλά για το καλό και το όφελος των πολιτών.

Ακόμα δήλωσε πως η πολιτική είναι μία δύσκολη δοκιμασία. «Η κυβέρνηση φοράει το πουκάμισο της φωτιάς. Είμαστε η πολιτική παρουσία του έθνους εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Έχουν περάσει πολλές δοκιμασίες αυτά τα 21 χρόνια της δικαυβέρνησής μας. Με άλλα λόγια έχουμε δοκιμαστεί πολλές φορές και έχουμε καταφέρει να σταθούμε με καθαρό προσκέφαλο μπροστά σας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως περιμένει μεγάλη συμμετοχή και υποστηρίξει στις εκλογές της 28ης Μαΐου. «Πρέπει να κρατήσουμε γερά τις κάλπες μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα την ημέρα των εκλογών

«Έχετε δει ποτέ αυταρχικό ηγέτη να πηγαίνει σε β’ γύρο εκλογών;»

Ο Τούρκος πρόεδρος παραχώρησε νωρίτερα και συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, όπου και ρωτήθηκε για το εάν είναι αυταρχικός ηγέτης, έναν χαρακτηρισμό που του προσέδωσε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

«Έχετε δει ποτέ αυταρχικό ηγέτη να πηγαίνει σε β’ γύρο εκλογών; Ουσιαστικά θα μπορούσα να είχα βγάλει 70% από τον πρώτο γύρο, αλλά συγκέντρωσα το 49,5%, άρα είμαι δημοκράτης» σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σχετική συνέντευξη. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που επανεκλεγεί θα συνεργαστεί με όλους τους ηγέτες.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024