Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοϊλού: Βαριές κατηγορίες στην αντιπολίτευση - Προσπάθησε να προκαλέσει ταραχές μέσω... Ελλάδας

Σοϊλού: Βαριές κατηγορίες στην αντιπολίτευση – Προσπάθησε να προκαλέσει ταραχές μέσω… Ελλάδας

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε ότι υπήρξε εντολή κούρδοι «τρομοκράτες» από το Λαύριο να διασπείρουν τον τρόμο στην Τουρκία τη νύχτα των εκλογών της 14ης Μαΐου

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις κατηγορίες εναντίον της αντιπολίτευσης ο Σοϊλού υποστήριξε ότι υπήρξε σχέδιο να προκληθεί χάος το βράδυ των τουρκικών εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, το οποίο όμως απεφεύχθη από τη μαζική συμμετοχή και το καθαρό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για εντολή να διασπείρουν τον τρόμο στην Τουρκία κούρδοι πρόσφυγες (τρομοκράτες κατά την Άγκυρα) από το Λαύριο. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Κούρδοι από το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα, θα έμπαιναν στην Τουρκία για να προκαλέσουν ταραχές και χάος την ημέρα των εκλογών, αν κέρδιζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχανε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, τον οποίο υποστηρίζουν οι Κούρδοι ψηφοφόροι.

Οι εκλογές έγιναν τελικά γιορτή δημοκρατίας

«Θα πω κάτι πολύ σαφές, έχουμε πληροφορίες ότι εκείνη τη νύχτα, δόθηκαν οδηγίες από το στρατόπεδο του PKK στο Λαύριο στην Ελλάδα. Υπήρχε εντολή να εμπλακούν και να ξεχυθούν τρομοκράτες στη χώρα, προκειμένου να προκαλέσουν ταραχές στην Τουρκία. Εκείνη τη νύχτα δόθηκαν οδηγίες για προκληθεί αναταραχή. Αλλά η Τουρκία έδειξε μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα εκείνη τη νύχτα και μετέτρεψε τις εκλογές σε μια γιορτή της δημοκρατίας. Αν κέρδιζε το κόμμα ΑΚΡ και ο πρόεδρος Ερντογάν, Έγιναν προσπάθειες να προετοιμαστεί το έδαφος για ταραχές. Πρόκειται για μία απειλή ενάντια στις εκλογές και τη βούληση του έθνους. Αλλά ο κάθε ψηφοφόρος, που πήγε στις κάλπες, τις μετέτρεψε σε μια γιορτή της δημοκρατίας», είπε ο Σοϊλού.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τους Ιμάμογλου και Γιαβάς για διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων.

«Οι δήμαρχοι παραπλάνησαν την Τουρκία τη νύχτα των εκλογών. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα, είναι υπό καταμέτρηση. Τα πρακτικά είναι όλα καθαρά. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Δίνοντας ψευδείς πληροφορίες στο κοινό. Οι δύο δήμαρχοι φάνηκαν πόσο ανεύθυνοι είναι».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024