Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου - «Θα επιχειρήσει να κλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών»

Επίθεση Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου – «Θα επιχειρήσει να κλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών»

Σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ μπήκαν οι δύο υποψήφιοι για τον β' γύρο των εκλογών στην Τουρκία αναπτύσσοντας τις στρατηγικές τους που θεωρούν ότι θα τους δώσουν τη νίκη.

Τις στρατηγικές τους ενόψει του β’ γύρου των εκλογών στην Τουρκία στις 28 Μαΐου καταστρώνουν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προσπαθώντας να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να πείσουν ακόμα περισσότερους πολίτες να τους δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, μπαίνοντας σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε τηλεδιάσκεψη με εκατοντάδες στελέχη του κόμματος του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) ζήτησε εγρήγορση για να διατηρηθεί το προβάδισμα με το οποίο κέρδισε στον πρώτο γύρο κατηγορώντας τον αντίπαλό του ότι θα «κάτσει πάνω στις κάλπες», υπονοώντας ουσιαστικά ότι θα προσπαθήσει να κλέψει τις εκλογές.

«Βλέπετε αυτούς που έχουμε απέναντι μας. Ενώ στις εκλογές έχασαν με διαφορά, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και κάνουν τα πάντα για να επισκιάσουν την εθνική βούληση. Να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσουν αυτή τη συμπεριφορά μέχρι και τις 28 Μαΐου, σε περίπτωση που δεν σταθούμε δυνατοί και δεν συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας με τον ίδιο τρόπο. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως η ‘απέναντι πλευρά’ με τη φασιστική και την επιθετική της στάση θα επιχειρήσει να ‘κάτσει’ πάνω στις κάλπες», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Οι εκλογές δεν κερδίζονται στις κουζίνες»

Νωρίτερα σε συνέντευξή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ως ισότιμος συνομιλητής τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Ρωσία, σημειώνοντας πως «δεν κρατάει κακία» σε κανέναν ηγέτη.

«Ως πρόεδρος της Τουρκίας δεν υπάρχει σχεδόν κανένας ηγέτης στον κόσμο που είναι τσακωμένος ή να του κρατώ κακία. Με όλους έχω κάνει συναντήσεις και από εδώ και πέρα θα συνεχίσω να κάνω. Αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μου. Εάν μία χώρα την βάλεις στην άκρη τότε χάνεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, τα έβαλε με τον αντίπαλό του της «Εθνικής Συμμαχίας» και επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λέγοντας με νόημα… πως οι εκλογές δεν κερδίζονται στα social media και όχι στις κουζίνες.

Ουσιαστικά άφησε «αιχμές» για τον αντίπαλό του για τα βίντεο που ανέβαζε από την κουζίνα του στηλιτεύοντας την ακρίβεια που μαστίζει την Τουρκία και κριτικάροντας τον Κιλιτσντάρογλου για το γεγονός ότι μετά την ήττα του στον πρώτο γύρο άρχισε να ανεβάζει βίντεο από το γραφείο του.

«Αποδείχθηκε πως οι εκλογές δεν κερδίζονται με τον ψεύτικο άνεμο νίκης των Κοινωνικών Μέσων Ενημέρωσης. Αντιθέτως, η νίκη έρχεται από τις κάλπες, τις συγκεντρώσεις και τις κάλπες. Όταν φοβήθηκε ότι χάνει την καρέκλα του, έφυγε από την κουζίνα και πήγε στο γραφείο», είπε ακόμα.

Άνοιγμα Κιλιτσντάρογλου στους ψηφοφόρους του Ογάν

Από την πλευρά του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε βίντεο από το γραφείο του και με φόντο έναν πίνακα του Κεμάλ Ατατούρκ, έκανε έκκληση στους νέους και εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη, ενώ θέλοντας να κάνει άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του τρίτου υποψήφιου για την προεδρία και εκλεκτού της εθνικιστικής συμμαχία ΑΤΑ, αναφέρθηκε στο προσφυγικό.

Όπως είπε στην Τουρκία ζουν 10.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες και σε λίγα χρόνια θα γίνουν 30.000.000 και υποσχέθηκε να τους διώξει.

«Δεν θα παραδώσουμε την πατρίδα μας σε έναν δήθεν παγκόσμιο ηγέτη που μέχρι πρόσφατα ήταν συμπρόεδρος του σχεδίου ‘Μεγάλης Μέσης Ανατολής’, ενώ τώρα έχει τεθεί υπό τις οδηγίες της Ρωσίας και κάθεται με σκυμμένο κεφάλι και τα χέρια μαζεμένα μπροστά στον ηγέτη της», είπε αρχικά.

«Εσείς οι νέοι! Σηκωθείτε όρθιοι. Τινάξτε από πάνω σας το χώμα του νεκρού. Όποιος αγαπάει την πατρίδα του ας πάει στις κάλπες. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Οπωσδήποτε θα νικήσουμε. Οπωσδήποτε», συμπλήρωσε.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024