Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκρέμ Ιμάμογλου: Τον στοχοποιεί το AKP - «Μπορεί να απομακρυνθεί από δήμαρχος μετά τις εκλογές»

Εκρέμ Ιμάμογλου: Τον στοχοποιεί το AKP – «Μπορεί να απομακρυνθεί από δήμαρχος μετά τις εκλογές»

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου που προέρχεται από το κόμμα Κιλιτσντάρογλου, Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) καταδικάστηκε στις 14 Δεκεμβρίου σε φυλάκιση δύο ετών και 7 μηνών για προσβολή κορυφαίων αξιωματούχων.

Μπορεί η Τουρκία να ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να «κονταροχτυπιούνται» στις 28 Μαΐου για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, ωστόσο το κυβερνών κόμμα, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δείχνει να στοχοποιεί τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης του AKP, Μουράτ Τέρκγιλμαζ με ανάρτησή του στα social media ουσιαστικά υπονόησε την πολιτική που θα ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα εφόσον επανεκλεγεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τα όσα ανέφερε να δείχνουν πως θα σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον Ιμάμογλου προαναγγέλλοντας εξελίξεις μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως ο Εκρέμ Ιμάμογλου που προέρχεται από το κόμμα Κιλιτσντάρογλου, Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) καταδικάστηκε στις 14 Δεκεμβρίου σε φυλάκιση δύο ετών και 7 μηνών για προσβολή κορυφαίων αξιωματούχων.

Εάν η απόφαση αυτή οριστικοποιηθεί, σημαίνει ότι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης κινδυνεύει να τεθεί εκτός πολιτικής ζωής της Τουρκίας για τέσσερα χρόνια, να εκπέσει του αξιώματός του και να μην μπορεί να διεκδικήσει την εκλογή του.

Οι συζητήσεις σχετικά με την απομάκρυνση του Εκρέμ Ιμάμογλου από τη θέση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης «πάγωσαν», καθώς το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας παραμέρισε προσωρινά το ζήτημα.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και ο ομόλογός του στην Άγκυρα, Μανσούρ Γιαβάς έχουν διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του υπψηφίου της «Εθνικής Συμμαχίας» προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ψήφους που θα φέρουν τη νίκη στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Μάλιστα οι δύο δήμαρχοι είχαν κάνει τη βραδιά του α’ γύρου των εκλογών, δυναμική παρέμβαση αμφισβητώντας τα αποτελέσματα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Εφόσον ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταφέρει να αντιστρέψει το σκηνικό και να εκλεγεί στον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών, ο Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Μανσούρ Γιαβάς αναμένεται να έχουν ρόλο αντιπροέδρου στην κυβέρνησή του.

H ανάρτηση του Τέρκγλιμαζ

Στη δήλωση του στο Twitter, ο Τέρκγιλμαζ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο φάκελος σχετικά με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και της διοίκησης του έχει γίνει αρκετά εκτενής. Μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές θα αναφερθούμε πιο εκτενώς. Ζητάμε με όλη μας την ψυχή την υπομονή σας».

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024