Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Δεν θα αποφυλακιστεί ο Ντεμιρτάς - Θα μειωθούν τα επιτόκια και ο πληθωρισμός

Ερντογάν: Δεν θα αποφυλακιστεί ο Ντεμιρτάς – Θα μειωθούν τα επιτόκια και ο πληθωρισμός

Την απόφαση της δικαιοσύνης για τον Ντεμιρτάς προεξόφλησε ο Ερντογάν, τονίζοντας πως όσο είναι πρόεδρος δεν πρόκειται ν' αποφυλακιστεί, και υποσχέθηκε μείωση του πληθωρισμού και των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε στην επινίκια ομιλία του τον πληθωρισμό το πιο επείγον ζήτημα για τη χώρα και υποσχέθηκε πως θα μειωθεί, όπως μειώθηκαν τα επιτόκια – τα οποία, κατόπιν δικής του απαίτησης, υποχώρησαν στο 8,5% από το 19% όπου βρίσκονταν πριν δύο χρόνια (στη φωτογραφία του Reuters/Umit Bektas, επάνω, ο Ερνοτγάν απευθύνεται στους υποστηρικτές τους από το προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, έχοντας δίπλα του τη συζυγό του Εμινέ).

Ομάδα «διεθνούς φήμης»

«Σχεδιάζουμε μια οικονομία επικεντρωμένη στις επενδύσεις και στην απασχόληση, με μια ομάδα διαχείρισης διεθνούς φήμης», διαβεβαίωσε ο κ. Ερντογάν, απευθυνόμενος στους οπαδούς του στην Αγκυρα μετά την επικράτησή του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη χθες Κυριακή στην Τουρκία.

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η αποφυλάκιση του πρώην ηγέτη του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, τον οποίο αποκάλεσε «τρομοκράτη», αποκλείεται όσο ο ίδιος είναι αρχηγός του κράτους.

Ο κ. Ντεμιρτάς παραμένει φυλακισμένος ενόψει της δίκης του για «τρομοκρατία», κατηγορία που ο ίδιος απορρίπτει, από το 2016.

«Αντίο Κεμάλ»

Ο κ. Ερντογάν, που κατηγορείται από αντιπάλους του για αυταρχική παρέκκλιση, στην εξουσία δυο δεκαετίες, επικράτησε χθες στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, κερδίζοντας τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον υποψήφιο ευρείας συμμαχίας της αντιπολίτευσης, τον οποίο υποστήριξε το HDP, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω. Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας», είπε ο τούρκος πρόεδρος στην επινίκια ομιλία του ενώπιον των υποστηρικτών του.

Και απευθυνόμενος στον Κιλιτσντάρογλου, είπε: «Αντίο Κεμάλ».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024