newspaper
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Επόμενο μάθημα: «Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από τις αλυσίδες τους»

Αναγκαιότητα η διαδικασία διαπιστεύσεων για τους Δήμους

Αναγκαιότητα η διαδικασία διαπιστεύσεων για τους Δήμους

Όλα για την ασφάλεια, υποστηρίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου

«Η ασφάλεια αιρετών, εργαζόμενων, υπηρεσιών και διαδικασιών» είναι το απόλυτο ζητούμενο για τους Δήμους σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποφυγή λάθους και να παραχθούν οι καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε συγκεκριμένα κατά την εισήγηση του σε έκθεση με θέμα το περιβάλλον:

«Είμαι πεπεισμένος πως για την ασφάλεια όλων, την ασφάλεια των υπηρεσιών μας, αλλά και των πολιτών μας, η διαδικασία της διαπίστευσης είναι αναγκαία. Η πιστοποίηση των διαδικασιών και των υπηρεσιών είναι απαραίτητη και οφείλουμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε και εμείς οι Αιρετοί αλλά και οι εργαζόμενοι στους Δήμους να δουλεύουμε με ασφάλεια και ο πολίτης να απολαμβάνει κορυφαίες υπηρεσίες.

Δεν πρόκειται για έλεγχο αλλά για auditing που πρέπει να κάνουμε στους Δήμους μας, που σκοπό έχει να εξασφαλίζονται  οι ιδανικές συνθήκες τόσο της εργασίας όσο και των διαδικασιών που ακολουθούνται. Ξέρετε κάτι; Κυρίαρχο στοιχείο για εμένα προσωπικά αποτελεί ο δείκτης ικανοποίησης του Δημότη, κάτι που τονίζω αδιαλείπτως. Κάθε διαδικασία που μπορεί να ενδυναμώσει αυτό το στοιχείο, είναι απαραίτητη».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου πρόσθεσε, πως με τις διαδικασίες προτυποποίησης επιτυγχάνεται η πλήρη ανταποδοτικότητα. Εξασφαλίζεται η ασφάλεια των διαδικασιών, ο άμεσος εντοπισμός των βλαβών με συνέπεια και την γρήγορη αποκατάσταση τους. «Μειώνεται το περιθώριο του λάθους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα σας μεταφέρω την χαρά και την περηφάνια που ένιωσαν οι άνθρωποι του εργαστηρίου της ΔΕΥΑ Τρικκαίων, όταν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες.

Μου τηλεφωνούσαν για να πούνε πως πέρασαν με επιτυχία όλους τους ελέγχους. Έγινε πλέον πλήρως κατανοητό πως η δουλειά που γίνεται δεν επαφίεται στον πατριωτισμό του κάθε εργαζομένου ή της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, αλλά έχει διαδικασίες, μηχανισμούς, πρότυπα, βάση των οποίων μειώνεται αισθητά το περιθώριο λάθους.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι είναι σημαντικό να εκδοθεί ένας σχετικός οδηγός» για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Κάθε Δήμος είναι ξεχωριστός. Έχει άλλες ανάγκες και άλλα δεδομένα. Είναι σημαντικό να βγει ένας οδηγός για να γνωρίζουμε όλοι τα βήματα που χρειάζονται με βάση την σημαντικότητα του κάθε θέματος. Χρειάζεται να προχωρήσουμε με το ΕΣΥΔ με μια κοινή πορεία προς αυτή την κατεύθυνση.»

Only in

Τρεις δημοσκοπήσεις, ένα το συμπέρασμα: Απέτυχε το επιτελικό κράτος ΝΔ – Απογοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - και παραδόξως, όχι τόσο οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές - έφερε τις πρώτες δημοσκοπήσεις της... σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023