Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «Φλόγα της Μνήμης» θα ανάψει και φέτος σε πολλούς Δήμους της Ελλάδας

Η «Φλόγα της Μνήμης» θα ανάψει και φέτος σε πολλούς Δήμους της Ελλάδας

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, για την Επέτειο από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, πολλοί Δήμοι της χώρας ανάβουν την Φλόγα της Μνήμης.

Σε μια πανελλαδική δράση του «Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ ‘ ημάς Ανατολής», θα ανάψει η Φλόγα της Μνήμης σε πολλούς Δήμους της Ελλάδας, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Φλόγα θα ανάψει στον Δήμο Βισαλτίας, που τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και συμμετέχει για 2η χρονιά στην εκδήλωση «Η Φλόγα της Μνήμης», σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Η εκδήλωση θα  πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, παραμονή της επετείου για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας στις 8:00 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Τριανταφυλλιάς,  στο μνημείο θυμάτων ποντιακού ελληνισμού, σε συνεργασία με την Κοινότητα Τριανταφυλλιάς. Θα συμμετέχουν, ο Σύλλογο Γυναικών Τριανταφυλλιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριανταφυλλιάς και οι ποντιακές κοινότητες Λευκοτόπου και Θερμών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  • Προσυγκέντρωση στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τριανταφυλλιάς και άναμμα της φλόγας σε μικρά φαναράκια
  • Πορεία μνήμης έως το μνημείο που βρίσκεται στο χώρο της πλατείας συνοδεία της Φιλαρμονικής Νιγρίτας του Δήμου Βισαλτίας
  • Άναμμα της «Φλόγας της Μνήμης» από τον Δήμαρχο Βισαλτίας
  • Ενός λεπτού σιγή
  • Χαιρετισμός  Δημάρχου Βισαλτίας, κ. Αθανάσιου Μασλαρινού
  • Σύντομο μουσικό μέρος με τη συμμετοχή ποντιακής λύρας

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να υιοθετηθεί μια ενιαία δράση όλων των μελών του δικτύου και να δοθεί ένα συνολικό στίγμα που θα κινητοποιήσει  εκτός των Ποντιακών φορέων, την τοπική κοινωνία, τους νέους και τους μαθητές.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Βισαλτίας

Η «Φλόγα της Μνήμης» στο Δήμο Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας ανάβει την «Φλόγα της Μνήμης», και καλεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, στις 19.30, στο Παμποντιακό Μνημείο, στην Πλατεία Δαβάκη, όλους τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε συνεργασία με το Δίκτυο.

Στην εκδήλωση θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει συμβολική εναπόθεση κεριών ή λουλουδιών στο Παμποντιακό Μνημείο.

Το Μήνυμα του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, Β΄ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και συντονιστή του «Δικτύου Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής» της ΚΕΔΕ:

«104 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αγωνιζόμαστε για την διεθνή αναγνώριση της εξόντωσης των Ποντιακού Ελληνισμού, και διατηρούμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια, αφυπνίζοντας όλες τις γενιές.

Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τους συλλογικούς φορείς, να ανάψουν την «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων»

Η Φλόγα ανάβει και στην Πέλλα

Ο Δήμος Πέλλας, ως μέλος επίσης του Δικτύου Πόλεων συμμετέχει με την σειρά του για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ με τίτλο η «Η Φλόγα της Μνήμης» που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης μνήμης είναι να υιοθετηθεί μια ενιαία δράση όλων των μελών του δικτύου και να δοθεί ένα συνολικό στίγμα που θα κινητοποιήσει εκτός των Ποντιακών φορέων, την τοπική κοινωνία, τους νέους και τους μαθητές.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 και ώρα 20:30 με το εξής πρόγραμμα:

  • Συγκέντρωση έξω από τον χώρο του Δημαρχείου και άναμμα της φλόγας σε μικρά φαναράκια από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών και πολίτες
  • Πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, πλατεία Νέας Τραπεζούντας
  • Σύντομη ομιλία Δημάρχου
  • Ενός λεπτού σιγή με υπόκρουση ποντιακής λύρας με μοιρολόι
  • Μικρή μουσική επένδυση από καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών
  • Εναπόθεση της φλόγας και αποχώρηση

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Νάουσας

Στη Θεσσαλονίκη και την Νάουσα ανάβει επίσης η «Φλόγα της Μνήμης»

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τιμά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ανάβοντας τη «Φλόγα της Μνήμης», την Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Και ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας ως μέλος του Δικτύου και σε συνεργασία με ποντιακούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, διοργανώνει την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 και ώρα 20:30 την εκδήλωση «Η Φλόγα της Μνήμης» για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης την Πέμπτη 18 Μαΐου έχει ως εξής:

  • Προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 19:00 και άναμμα της φλόγας σε μικρά φαναράκια.
  • Πορεία με εκκίνηση από το Δημαρχείο και κατάληξη στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημοτικό Πάρκο
  • Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρωικής Πόλης Νάουσας και εκπροσώπων ποντιακών σωματείων
  • Μοιρολόι με υπόκρουση ποντιακής λύρας και παρουσίαση του χορού «Σέρρα»
  • Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας
  • Κατάθεση στεφάνων
  • Εναπόθεση της φλόγας και αποχώρηση

Την Φλόγα της Μνήμης θα ανάψουν πάρα πολλοί Δήμοι της χώρας και αναφέρθηκαν ενδεικτικά κάποιοι.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024