science
Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Το σκέπαστρο του Μπέου στο κεφάλι του Μητσοτάκη και στην πλάτη του Κασσελάκη

H Κίνα θα στείλει αστροναύτες στη Σελήνη «πριν από το 2030»

H Κίνα θα στείλει αστροναύτες στη Σελήνη «πριν από το 2030»

Το Πεκίνο και η NASA έχουν βάλει στο μάτι το ίδιο οικόπεδο στο νότιο πόλο του φεγγαριού.

Ο διαστημικός ανταγωνισμός της Κίνας με τις ΗΠΑ εντείνεται μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι σχεδιάζει επέκταση του κινεζικού διαστημικού σταθμού και αποστολή ανθρώπων στην επιφάνεια της Σελήνης πριν από το 2030.

Αν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, κιέζοι αστροναύτες θα πατήσουν στη Σελήνη περίπου μια πενταετία μετά την επιστροφή της NASA στο φεγγάρι το 2025.

Και οι δύο χώρες σχεδιάζουν να εξερευνήσουν τον νότιο πόλο της Σελήνης, μετά την ανακάλυψη κρατήρων που δεν βλέπουν ποτέ το φως του Ήλιου και εκτιμάται ότι περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού σε μορφή πάγου.

«Διαθέτουμε ήδη έναν ολοκληρωμένο διαστημικό σταθμό και σύστημα μεταφοράς ανθρώπων» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λιν Σικιάνγκ, αναπληρωτής διευθυντής της κινεζικής Διαστημικής Υπηρεσίας Επανδρωμένων Αποστολών.

Σε πρώτη φάση η Κίνα ετοιμάζεται για μια «σύντομη παραμονή στη σεληνιακή επιφάνεια και κοινή εξερεύνηση από ανθρώπους και ρομπότ» είπε.

Παρουσίασε επίσης τους τρεις αστροναύτες (εικόνα πάνω) που θα εκτοξευτούν την Τρίτη με προορισμό τον κινεζικό διαστημικό σταθμό Tiangong, όπου θα αντικαταστήσουν το πλήρωμα που παραμένει σε τροχιά εδώ και έξι μήνες.

Ο Tiangong ολοκληρώθηκε επισήμως με την σύνδεση μιας τρίτης υπομονάδας, σύμφωνα όμως με τον Λιν μια τέταρτη υπομονάδα θα προστεθεί στο μέλλον «για επιστημονικά πειράματα και για να προσφέρει στο πλήρωμα βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης».

Όλα τα προηγούμενα πληρώματα αποτελούνταν από μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, όμως η νέα αποστολή θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά και έναν πολίτη, τον καθηγητή αεροδιαστημικής μηχανικής Γκούι Χαϊτσάι.

Με την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της το 2003, η Κίνα έγινε η τρίτη χώρα μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία που αποκτά δυνατότητα εκτόξευσης ανθρώπων στο Διάστημα.

Αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό της διαστημικό σταθμό μετά την εξαίρεσή της από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, λόγω ανησυχίας των ΗΠΑ για το στρατιωτικό χαρακτήρα του κινεζικού διαστημικού προγράμματος.

Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει επίσης ρομποτικές αποστολές στην επιφάνεια της Σελήνης και to 2021  έστειλε το πρώτο της ρομπότ στην επιφάνεια του Άρη.

Only in

Στην τελική ευθεία οι αυτοδιοικητικές εκλογές - Πώς εκλέγονται Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δημότες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023