Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «White House Plumbers» (Υδραυλικοί του Λευκού Οίκου) περιγράφει με χιούμορ το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ

Το «White House Plumbers» (Υδραυλικοί του Λευκού Οίκου) περιγράφει με χιούμορ το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ

Η νέα σειρά πέντε επεισοδίων του HBO «White House Plumbers», με θέμα τους άνδρες πίσω από τη διάρρηξη του Γουότεργκεϊτ, ξεκινά όπως ακριβώς και η ταινία «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου»: Η εποχή είναι οι αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ο τόπος είναι το ξενοδοχείο και το συγκρότημα γραφείων Γουότεργκέιτ (Watergate) στην Ουάσινγκτον, όπου κάποιοι μυστηριώδεις άνδρες προσπαθούν να αποκτήσουν παράνομη είσοδο στα εκεί εκλογικά γραφεία των Δημοκρατικών.

Αλλά ξαφνικά, σαν σε κάποιο εναλλακτικό χρονοδιάγραμμα, οι γνωστές λεπτομέρειες παύουν να είναι οικείες. Οι επίδοξοι διαρρήκτες δεν μπορούν καν να ανοίξουν την κλειδαριά της πόρτας – και ένα υπερκείμενο μήνυμα εξηγεί στους θεατές τη συγκεχυμένη διαφορά. Λέει: «Ο κόσμος δεν έχει ιδέα για το τι θα συμβεί. Υπήρξαν τέσσερις απόπειρες διάρρηξης του Γουότεργκεϊτ. Αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα».

Το καλά κρυμμένο μυστικό χαρτί του χιούμορ

Αμέσως, καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η νέα σειρά «White House Plumbers» είναι σε πολύ καλά χέρια. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στα χέρια των σεναριογράφων και δημιουργών Alex Gregory και Peter Huyck, οι οποίοι εργάστηκαν και οι δύο στο Veep και στο The Larry Sanders Show του HBO. Σκηνοθέτης πολλών επεισοδίων είναι ο David Mandel, ο οποίος σκηνοθέτησε επεισόδια των σειρών Veep και Curb Your Enthusiasm. Και στους πολλούς εκτελεστικούς παραγωγούς περιλαμβάνεται ο Frank Rich, ο οποίος είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός στην τρομερή σειρά Succession. Έτσι, αυτή η ομάδα ξέρει πώς να αφηγείται μια ιστορία με απροσδόκητους τρόπους και να βρίσκει το χιούμορ ακόμη και στις πιο σοβαρές καταστάσεις.

Αφού ξεκινάει με την λιγότερο γνωστή διάρρηξη του Γουότερκεϊτ, η σειρά κάνει μια αναδρομή ακόμα πιο πίσω, στη στιγμή που σχηματίστηκαν οι Plumbers (Οι Υδραυλικοί), και στη συνέχεια προχωράει από εκεί, μέσα από τις διάφορες διαρρήξεις, στις παρακολουθήσεις του Γουότεργκεϊτ και λίγο παραπέρα.

Δείτε το τρέιλερ 

Οι διαρροές χρειάζονται τον υδραυλικό τους

Οι πρωταγωνιστές σε αυτή τη συγκεκριμένη αφήγηση της ιστορίας είναι ο E. Howard Hunt, τον οποίο υποδύεται ο Γούντι Χάρελσον, και ο G. Gordon Liddy, τον οποίο υποδύεται ο Τζάστιν Θερού. Αυτοί οι δύο, μεγαλύτεροι από τη ζωή, δολοπλόκοι βρίσκονταν στο επίκεντρο των Plumbers, μιας μυστικής ομάδας που δημιουργήθηκε από τον Λευκό Οίκο για να διερευνήσει διαρροές στον Τύπο όπως τα Pentagon Papers, κυβερνητικά έγγραφα που είχαν διαρρεύσει στους New York Times και σε άλλες εφημερίδες από τον στρατιωτικό αναλυτή Daniel Ellsberg. Ονομάστηκαν «Υδραυλικοί» επειδή οι υδραυλικοί εντοπίζουν και σταματούν τις διαρροές.

Ο Hunt και ο Liddy συνεργάστηκαν και ξεκίνησαν, μεταξύ άλλων, να τοποθετήσουν κοριό στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, μια αποστολή που χρειάστηκε αρκετές προσπάθειες και παρουσίασε πλήθος προβλημάτων.

Οι διάλογοι είναι πλούσιοι σε όλη τη σειρά, κάποιες σκηνές είναι εξωφρενικά αστείες και φυσικά η σύγκριση με τα σύγχρονα σκάνδαλα είναι αναπόφευκτη. Αξίζει σίγουρα να το δείτε και να το απολαύσετε.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024