Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο: Μνήμες άγριας βεντέτας ξυπνά η δολοφονία του 46χρονου  – Οι 7 νεκροί μεταξύ οικογενειών

Ρέθυμνο: Μνήμες άγριας βεντέτας ξυπνά η δολοφονία του 46χρονου – Οι 7 νεκροί μεταξύ οικογενειών

Ο 46χρονος βρέθηκε νεκρός στο χωριό Αρχοντική με μια σφαίρα στο κεφάλι, εκεί που είχε χάσει τη ζωή του συγγενικό του πρόσωπο πριν 12 χρόνια

Η δολοφονία, όπως όλα δείχνουν, του 46χρονου Λ. Σ. στο χωριό Αρχοντική στο Ρέθυμνο ξυπνά μνήμες μιας άγριας βεντέτας μεταξύ δύο οικογενειών που μετρά 7 θύματα.

Η οικογένεια του 46χρονου εμπλέκεται στη βεντέτα που ξεκίνησε το 1994 με το τελευταίο θύμα να είναι συγγενικό του πρόσωπο πριν 12 χρόνια, τον Ιανουάριο του 2011.

Ο 46χρονος εντοπίστηκε από τη σύζυγό του που τον αναζητούσε τα τελευταία 24ωρα. Ο άνδρας βρέθηκε με τραύμα από πυροβολισμό στο πρόσωπο μέσα στο αυτοκίνητό του.

Από τα πρώτα στοιχεία, η Αστυνομία φαίνεται να έχει καταλήξει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ωστόσο ακόμα είναι νωρίς να πει κανείς αν έχει σχέση με την παλιά βεντέτα της οικογένειας του 46χρονου.

Η βεντέτα

Η βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών και με την εμπλοκή μιας τρίτης, ξεκίνησε στις 23 Μαΐου 1994 όταν βρέθηκε βιασμένη και στραγγαλισμένη στο χωριό Πάτημα Αποκορώνου Χανίων η Φωτούλα Μουζουράκη, 53 χρόνων.

Για τη δολοφονία συνελήφθησαν οι Μιχάλης Δικονιμάκης και ακόμη ένα άτομο, οι οποίοι καταδικάστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 1997 σε ισόβια κάθειρξη.

Στις 16 Αυγούστου 1994 σε ορεινή περιοχή του Κουρνά Αποκορώνου έπεσε νεκρός ο 24χρονος Κώστας Μουζουράκης, γιος της Φωτούλας, και η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον Βαγγέλη Σελιανάκη με τον οποίο το θύμα φαίνεται να είχε κτηματικές διαφορές.

Λίγο καιρό αργότερα ο Βαγγέλης Σελιανάκης επιχείρησε να φύγει για τον Καναδά, αλλά συνελήφθη. Απέδρασε στις 20 Ιουλίου 1996 μαζί με άλλα άτομα από τις φυλακές Αλικαρνασσού και στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε αστυνομικούς.

Στις 10 Νοεμβρίου 1994 ο 26χρονος Γιάννης Μουζουράκης με άλλα δύο άτομα δολοφόνησε τον Μανώλη Δικονιμάκη, 54 χρόνων, του οποίου ο γιος είχε σκοτώσει τη Φωτούλα Μουζουράκη.

Στις 13 Δεκεμβρίου 1994 άγνωστος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 28χρονο Σήφη Δικονιμάκη, αδελφό του δράστη της δολοφονίας της Φωτεινής Μουζουράκη. Το θύμα της επίθεσης είχε μαζί του καραμπίνα η οποία εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1995 ο Βαγγέλης Σελιανάκης δολοφονήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα σε ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι στον επαρχιακό δρόμο Αργυρούπολης Ρεθύμνου Επισκοπής.

Ηταν ανιψιός του Βαγγέλη Σελιανάκη που βρέθηκε νεκρός στις 3 Ιανουαρίου του 2011 στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Στις 5 Ιανουαρίου 1999 δολοφονήθηκε ο Γιάννης Μουζουράκης (είχε δολοφονήσει τον Μ. Δικονιμάκη)  ο οποίος δέχτηκε ριπή από σφαίρες ενώ περπατούσε στην οδό Τζωρτζ Κέννεντυ στο Περιστέρι. Από την Αστυνομία η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον δραπέτη Βαγγέλη Σελιανάκη. Σύμφωνα με αστυνομικούς, ο δράστης πυροβόλησε με Kαλάσνικοφ από απόσταση 40 μέτρων και έριξε περίπου 20 σφαίρες.

Στις  3 Ιανουαρίου του 2011 στην Αρχοντική Ρεθύμνου βρέθηκε νεκρός ο 53χρονος Βαγγέλης Σελιανάκης, όπως αναφέρθηκε.

Ο Σελιανάκης είχε κατηγορηθεί για ακόμη πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας – κυρίως σε νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Κρήτη – αλλά και για πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών.

Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., ήταν ύποπτος για ακόμη τρεις ανθρωποκτονίες που έχουν σημειωθεί την περίοδο 2009-2010. Επιπλέον, είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 1985 για αρπαγή όπλου από αστυνομικούς.

Ο θάνατος του 53χρονου είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία.

Συγκεκριμένα τον 53χρονο τον περικύκλωσαν ειδικές δυνάμεις στο κρησφύγετό του στην Αρχοντική Ρεθύμνου, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και ύστερα από λίγο έπεσε νεκρός, με μια σφαίρα στον αριστερό κρόταφο. Εφερε επίσης τραύματα στα πόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024