Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που αυτοκίνητο παρασέρνει αδέσποτο σκύλο

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που αυτοκίνητο παρασέρνει αδέσποτο σκύλο

Σύμφωνα με καταγγελίες ο οδηγός στη συνέχεια απεγκλώβισε τον Μπρούνο και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε ενώ πλέον το άτυχο ζώο έχει μείνει παράλυτο.

Ιδιαίτερα σκληρό είναι το βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο παρασέρνει έναν αδέσποτο σκύλο σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, στην Περαία στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στο βίντεο διακρίνεται το άτυχο μεγαλόσωμο ζώο να κοιμάται κάτω από ένα σκίαστρο, όταν ένας οδηγός, ενώ ξεπάρκαρε το όχημά του, έπεσε πάνω στον σκύλο και τον παρέσυρε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου.

Με όση δύναμη του απομένει ο σκύλος,  με το όνομα Μπρούνο όντας σοβαρά τραυματισμένος σέρνει τα πίσω πόδια, προσπαθώντας να απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με καταγγελίες ο οδηγός στη συνέχεια απεγκλώβισε τον Μπρούνο και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε ενώ πλέον το άτυχο ζώο έχει μείνει παράλυτο.

Δείτε βίντεο του voria.gr

Σύμφωνα με την καταγγελία, αυτόπτης μάρτυρας που είδε το περιστατικό φώναξε στον οδηγό να σταματήσει. Οι δυο τους -οδηγός και αυτόπτης μάρτυρας- σήκωσαν το μπροστινό μέρος του οχήματος και ο φερόμενος δράστης έβγαλε το τραυματισμένο ζώο κάτω από τις ρόδες. Έπειτα, μπήκε ατάραχος στο όχημά του και έφυγε από το σημείο, εγκαταλείποντας τον σκύλο.

Το νέο περιστατικό κακοποίησης και εγκατάλειψης αδέσποτου ζώου σημειώθηκε το απόγευμα της 4ης Μαΐου. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Εθελοντών Θερμαϊκού «Ο Σείριος», Μαρία Μαρκογιαννοπούλου, που μίλησε στο Voria.gr ο σκύλος, ο οποίος ήταν υγιής, έχει μείνει πλέον παράλυτος, όπως επιβεβαιώθηκε τόσο από συμβεβλημένη κτηνιατρική κλινική με τον δήμο Θερμαϊκού όσο και από την Κλινική Ζώων Συντροφιάς του ΑΠΘ. Η κυρία Μαρκογιαννοπούλου σημειώνει ότι ο Μπρούνο είναι μεγάλος σε μέγεθος, περίπου 40-45 κιλά και είναι δύσκολο να μην το δει κάποιος.

Για το περιστατικό έχει υποβληθεί μήνυση την περασμένη Πέμπτη από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.), Αντώνη Ζαβέρκο. Σύμφωνα με πληροφορίες το βίντεο βρίσκεται και στα χέρια των αστυνομικών που εξετάζουν την υπόθεση, αναζητώντας τον οδηγό που παρέσυρε και άφησε παράλυτο τον Μπρούνο.

Ο άτυχος σκύλος βρίσκεται σε χώρο ειδικής φροντίδας και αποκατάστασης, καθώς δεν μπορεί ούτε να επιστρέψει στους δρόμους ούτε να φιλοξενηθεί σε κάποιο καταφύγιο. Επιπλέον έχει μπροστά του πολύ δρόμο και χρειάζεται συνεχή φροντίδα. Μετά το πέρας ενός μήνα από τον τραυματισμό του, ο σκύλος αναμένεται να μπει σε καροτσάκι, ωστόσο τα έξοδα για τη φροντίδα του είναι πολλά. «Έχουμε μακρύ δρόμο και αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα περνάει ο σκύλος», σημειώνει η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024