Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόμβα: Ο Τύπος της Βραζιλίας εμπλέκει την Ελλάδα σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες

Βόμβα: Ο Τύπος της Βραζιλίας εμπλέκει την Ελλάδα σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες

Οι συλληφθέντες Τιάγκο Σαμπό και ο Μπρούνο Λόπες έψαχναν τρόπο για να απλώσουν τα πλοκάμια τους και στο ελληνικό πρωτάθλημα

Στο τεράστιο σκάνδαλο των χειραγωγημένων αγώνων που συνταράσσει το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας τους τελευταίους μήνες φέρεται να εμπλέκεται και η ελληνική Σούπερ Λίγκα, ενώ γίνεται αναφορά και σε συγκεκριμένη ομάδα.

Μηνύματα που έχει στη διάθεσή της η εισαγγελία που ερευνά το σκάνδαλο και δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες ο Τύπος της Βραζιλίας, αποκαλύπτουν πως δύο από τους εγκεφάλους του κυκλώματος, οι συλληφθέντες Τιάγκο Σαμπό και ο Μπρούνο Λόπες έψαχναν τρόπο για να απλώσουν τα πλοκάμια τους και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στα μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους στις 31 Ιανουαρίου 2023 και είδαν το φως της δημοσιότητας ο Τιάγκο ρωτά τον Μπρούνο Λόπες αν γνωρίζει παίκτες στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας.

Ο Μπρούνο απαντά πως γνωρίζει έναν παίκτη από συγκεκριμένη ομάδα (αναφέρεται το όνομά της) και ρώτησε τον Τιάγκο για ποιο λόγο ενδιαφέρεται. «Κίτρινη» του απαντά ο τελευταίος, μια τακτική που ακολουθούσε η μαφία του στοιχήματος.

Ο Τιάγκο του λέει στη συνέχεια πως έχει πέντε αθλητές στην Ελλάδα και όταν ο Μπρούνο τον ρωτά αν χρειάζεται έναν ακόμα αστειεύτηκε. «Πάντα καλό, σωστά; Οσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο».

Το κύκλωμα το οποίο ήταν χωρισμένο σε τέσσερις πυρήνες – τους παίκτες του στοιχήματος, τους υπεύθυνους για τα οικονομικά, του μεσάζοντες και τους διαχειριστές- πρόσφερε στους παίκτες 10.000-20.000 δολάρια ώστε να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα στους αγώνες. Είτε αφορούσαν τον αριθμό των φάουλ, τις κίτρινες κάρτες, την εξασφάλιση συγκεκριμένου αριθμού κόρνερ για μία ομάδα, ακόμα και αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο η μαφία του στοιχήματος εξασφάλιζε τεράστια κέρδη από πολλά διαφορετικά sites στοιχημάτων.

Πιθανά στοιχεία

Μιλώντας στο AP ο εισαγγελέας της πολιτείας Γκόιας, Φερνάντο Σεσκονέτο ο οποίος ηγείται των ερευνών της επιχείρησης «Μέγιστη Ποινή»,  δήλωσε πως έχει εντοπίσει πιθανά στοιχεία για ατασθαλίες από παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες χώρες και ελπίζει πως οι ξένες Αρχές θα χρησιμοποιήσουν τα ευρήματα της ομάδας του για να ξεκινήσουν τις δικές τους έρευνες.

Ο εισαγγελέας δεν επιβεβαίωσε ωστόσο τις επαφές των μελών της μαφίας με παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα, αλλά ήδη υπάρχει κινητικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες για παίκτες που εμπλέκονται στην υπόθεση και αγωνίζονται στο MLS.

«Υπάρχει ακόμα πολύ υλικό που πρέπει να εξεταστεί. Είμαστε περισσότερο επικεντρωμένοι σε αυτό που συμβαίνει εδώ στη Βραζιλία», τόνισε.

Σε μια σειρά από βίντεο που μετέδωσε την Κυριακή το TV Globo φαίνονται ύποπτοι της υπόθεσης να πανηγυρίζουν όταν παίκτες που εμπλέκεται στο κύκλωμα παρατηρούνται με κάρτες ή παραχωρούν πέναλτι σε παιχνίδια της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Δεύτερο βίντεο δείχνει έναν άνδρα να κρατά πιστόλι και να λέει πως θα μπορούσε να πυροβολήσει τον αμυντικό της Σάντος Εντουάρντο Μπάουερμαν γιατί ο παίκτης φέρεται να μην υπάκουσε στις εντολές που είχε λάβει.
Τα στοιχεία που υπάρχουν για τον Μπάουερμαν αναφέρουν πως σε ανταλλαγή μηνυμάτων προσφέρθηκε να χειραγωγήσει έξι ματς τον Νοέμβριο και θα μπορούσε να φέρει και δύο συμπαίκτες του για να βοηθήσουν στην υπόθεση. Ο δικηγόρος του παίκτη αρνείται όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται στον πελάτη του.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024