Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάντια από το μέλλον

Γάντια από το μέλλον

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έδειξε και στο φινάλε του πρωταθλήματος ότι το μέλλον του ανήκει 

Αν μη τι άλλο σε μια κακή χρονιά ο Ολυμπιακός τελείωσε με εξαιρετικό φίνις το πρωτάθλημα σε τρία συνεχόμενα ντέρμπι με δύο νίκες επί Παναθηναϊκού (1-0) στον Πειραιά και ΠΑΟΚ (1-0) στην Τούμπα και ισοπαλία (0-0) στη Νέα Φιλαδέλφεια με ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που ήταν σαφώς ανώτερος και θα μπορούσε να είχε νικήσει (μάλιστα δεν μέτρησε για μια…τρίχα το γκολ του Μπακαμπού ως οφσάιντ).

Κοινός παρονομαστής σε αυτά τα τρία τελευταία ντέρμπι το «0» στην εστία σε μια σεζόν όπου γενικά η άμυνα ήταν προβληματική.

Κάτω από τα δοκάρια και στα τρία απαιτητικά παιχνίδια έκατσε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης λόγω του τραυματισμού του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Ο νεαρός έκλεισε το πρωτάθλημα με μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στην Τούμπα, εκεί όπου στις 4 Μαρτίου του 2020 σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια με κόσμο πριν «κλείσει» τις εξέδρες ο κορονοϊός, ο Τζολάκης που λίγο καιρό πριν είχε κλείσει τα 17 έκανε τον ντεμπούτο του στον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (ήττα 3-2 για τον Ολυμπιακό).

Ο Ζοζέ Σά ήταν ακόμα ζαλισμένος από το χτύπημα του Αντονί Μουνιέ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ενώ ο Μπόμπι Αλεν είχε υποστεί θλάση.

Ο Πέδρο Μάρτινς έριξε στα βαθιά τον νεαρό κήπερ σε ένα τρελό παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 από το 6ο λεπτό και στο 12ο το παιχνίδι ήταν ισόπαλο (2-2).

Με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μη φέρει ευθύνη στα δύο γκολ (από καραμπόλα δύο αμυντικών η μπάλα είχε φτάσει στον Πέλκα σε ανυπεράσπιστη εστία για το 1-2, ενώ του σούτ του Μίσιτς που έκανε το 2-2 ήταν άπιαστο.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με πέναλτι του Πέλκα (ο Τζολάκης έπεσε στη σωστή γωνία) και αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ξέχασε τον Τζολάκη.

Η σεζόν τελείωσε με τον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020. Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε βασικό τον υποψήφιο φοιτητή (είχε συγκεντρώσει πάνω από 16.000 μόρια στις πανελλήνιες και είχε μπει με τα…μπούνια στη σχολή της επιλογής του. Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά).

Σε ηλικία 17 ετών, 10 μηνών και 4 ημερών έμπαινε να παίξει στον πρώτο του τελικό. Πριν από την αναμέτρηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης(του οποίου άλλωστε αποτέλεσε προσωπική επιλογή όταν οι Ερυθρόλευκοι τον πήραν από τον Πλατανιά) τον πλησίασε και τον ενθάρρυνε. Το ίδιο είχε κάνει και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος του είπε να έχει πίστη τις ικανότητές του.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αγωνίστηκε με φοβερή ψυχραιμία και ενώ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν φανερό ότι είχαν εντολή να τον «σημαδέψουν» λόγω της απειρίας του.

Όχι μόνο μακρινά σουτ, μέχρι και απευθείας κόρνερ εκτέλεσαν για να σκοράρουν (με τον Βέρντε). Όμως ο Χανιώτης τερματοφύλακας στάθηκε βράχος και κατάφερε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του με αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι (που είχαν προηγηθεί νωρίς με τον Ραντζέλοβιτς) να κάνουν το ντάμπλ σε μια μαγική χρονιά και για τον νεαρό τερματοφύλακα.

Και όμως το ποδόσφαιρο δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Κωνσταντίνου Τζολάκη καθώς σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τον αθλητισμό, αρχικά από τον στίβο. Με γονείς, που ζούσαν μέσα στον αθλητισμό, καθώς ο πατέρας του είναι φυσικοθεραπευτής και η μητέρα του γυμνάστρια και προπονήτρια στίβου.

Από εκεί ξεκίνησε (στα ταρτάν του στίβου) και ο νεαρός που παράλληλα έκανε προπονήσεις στην Ιωνία με τον προπονητή τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού Γιώργο Μουντάκη.

Εκείνος και ο Κώστας Γκολέμης είναι αυτοί που τον βοήθησαν στα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα μέχρι που στα 12 του χρόνια πήγε στον Πλατανιά κάνοντας όλα τα βήματα, ένα προς ένα, φτάνοντας μέχρι και την Κ19 της ομάδας πριν κάνει το άλμα για τον Πειραιά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύτηκε και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ τη σεζόν 2021-22.

Οι ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν με 4-1 στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση) απ’ τη Λουντογκόρετς.

Ο Τζολάκης άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής απ’ τα φιλικά παιχνίδια της Αυστρίας, εξαιτίας της αποχώρησης του Ζοσέ Σα για τη Γουλβς και ενώ εκείνο το διάστημα οι ερυθρόλευκοι βρίσκονταν σε αναζήτηση ενός νέου βασικού τερματοφύλακα (αυτός ήταν ο Βάτσλικ).

Ο Τζολάκης στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια όπου έπαιξε (δύο με τη Νέφσκι Μπακού και άλλα δύο με τη Λουντογκόρετς) έδειξε ωριμότητα και μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός τον στήριξε και μετά από ένα λάθος στο γκολ των Βούλγαρων στην ισοφάριση στον Πειραιά.

Μπορεί να μη βρήκε πολύ χρόνο μετά λόγο Βάτσλικ, αλλά όπως έδειξε και τώρα ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ήρθε (στον Ολυμπιακό) για να μείνει και το φινάλε του ήταν εντυπωσιακό. Θυμίζουμε νωρίτερα μέσα στη χρονιά όταν χρειάστηκε βοήθησε τον Ολυμπιακό να προκριθεί στο κύπελλο κόντρα στον Αρη αποκρούοντας πέναλτι στη Θεσσαλονίκη στο 0-0 και πριν σκοράρει ο Ελ Αραμπί.

Ο Τζολάκης στην Τούμπα έκανε ένα ακόμα δώρο στον εαυτό του μια εβδομάδα πριν τη γιορτή του.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024