Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού - Η ατάκα Τσίπρα και οι αντιδράσεις Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη

Σάλος με τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού – Η ατάκα Τσίπρα και οι αντιδράσεις Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη

Μία αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν αποκλείει να προκύψει η πιθανότητα συζήτησης την επομένη των εκλογών για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό.

Νέα κόντρα ξέσπασε στο πολιτικό σκηνικό, με αφορμή το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μετά την κυβέρνηση «των ηττημένων» και τα σενάρια για κυβέρνησης ανοχής, μία αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα ήταν αρκετή για να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης, ρωτήθηκε αν υπάρχει δυνατότητα να προκύψει έστω και μια βραχύβια κυβέρνηση συνεργασίας για να αποκαταστήσει το κράτος Δικαίου, που επλήγη μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε επί λέξει: «Αν κατάλαβα καλά, με ρωτάτε αν δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί για να υπάρχει κυβέρνηση μακράς πνοής; Διότι αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω θα υπάρχουν οι συσχετισμοί, θα πάμε να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας, σταθερότητας. Όχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Που μέσα σε αυτή βεβαίως της μακράς πνοής διακυβέρνηση, θα εντάξουμε και όλους τους ειδικούς σκοπούς. Μέσα στους γενικούς σκοπούς, θα εντάξουμε και τους ειδικούς σκοπούς. Δηλαδή, θα είναι νομίζω προτεραιότητά μας το ζήτημα της κάθαρσης στο θέμα των υποκλοπών και βεβαίως της απόδοσης δικαιοσύνης και στο έγκλημα των Τεμπών».

Αφού τόνισε πως δεν μπορεί να σκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή, γιατί το μόνο που τον απασχολεί είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, προσέθεσε:

«Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύψει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής, που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για τη Δημοκρατία μας και για την κοινωνία».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν, αρχικά, την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: \

«Μετά δηλαδή από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού… Ο κ. Τσίπρας είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις».

Μητσοτάκης: Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση ηττημένων θα ήταν και κυβέρνηση απελπισμένων

Για κυβέρνηση απελπισμένων που θα οδηγήσει σε «παράλυση και ακυβερνησία» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα.

«Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου έπεσαν οι μάσκες. Όταν μιλούσα για κυβέρνηση ηττημένων αυτό εννοούσα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα ήταν και κυβέρνηση των απελπισμένων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτή η κυβέρνηση θα παρέμβαινε και στη δικαιοσύνη. Μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει, αρκεί να έχει την πλειοψηφία. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας.

»Ή μήπως για να βάλουν κάποιους φυλακή. Θυμίζω τι είπε ο κ. Πολάκης. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη. Να σκεφτούν κάποιοι μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκης τους προκύψει Τσίπρας από την πίσω πόρτα. Το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ένας τρόπος υπάρχει να αποτραπούν τα σενάρια καταστροφής, να είναι ισχυρή η ΝΔ στην κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης – το κεντρικό επιχείρημα του οποίου για την ανάγκη σταθερότητας ενισχύθηκε από τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Γιατί όσο και να επέμεινε ο κ. Τσίπρας πως δεν είναι σε καμία περίπτωση ο στόχος του μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, η όλη κουβέντα, πρώτον, έγινε «βούτυρο στο ψωμί» του κ. Μητσοτάκη και, δεύτερον, δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στον Νίκο Ανδρουλάκη, για να ξεπεράσει τον σκόπελο του «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας».

Ανδρουλάκης: Αυτά που λέει ο κύριος Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη

«Αυτά που λέει ο κύριος Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όταν λοιπόν μιλά για κυβερνήσεις που δεν είναι σταθερές, δεν αφορούν μια ολιστική ατζέντα για το μέλλον της χώρας, στην οικονομία, στα εθνικά θέματα και βάζει μόνο ένα ζήτημα, ουσιαστικά αυτό κάνει τον κ. Τσίπρα χορηγό του κυρίου Μητσοτάκη», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

«Σκάνδαλα υποκλοπών, Πάτσηδες, η τραγωδία στα Τέμπη που έλεγαν ψέματα… Αυτό που λέω και το πιστεύω είναι ότι αν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποτελούσε παρελθόν», προσέθεσε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας για άλλη μία φορά επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024