Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία

Τσίπρας: Από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ομιλία στο περίπτερο 17 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των εκλογών της 21η Μαΐου.

«Η Θεσσαλονίκη μάς δείχνει τη νίκη. Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Και μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση, λέω αν μας το ζητήσει, να μη φανούμε αγενείς – να στείλουμε βοήθεια να μαζέψει τα πράγματα από το Μαξίμου. Να μαζέψει και τα καλώδια των παρακολουθήσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και προσέθεσε: «Γιατί από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία. Θα γίνει επιτελείο της μεγάλης προσπάθειας για αλλαγή και δικαιοσύνη».

«Να κρίνετε και να συγκρίνετε»

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε σύγκριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν.

«’Πολίτες της Θεσσαλονίκης, κρίνετε και συγκρίνετε’, μας είπε πριν λίγες μέρες ο απερχόμενος πρωθυπουργός: ‘Τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Μητσοτάκη με τον Τσίπρα’. Πολύ ωραία τα είπε. Ας κρίνουμε, λοιπόν, και ας συγκρίνουμε», τόνισε και προσέθεσε χαρακτηριστικά:

«Αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι μια τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί μου, να γίνει πιο εύκολη η σύγκριση. Αλλά, έστω κι έτσι, ας συγκρίνουμε εμείς.

»Πάμε λοιπόν να συγκρίνουμε: Εσείς, κύριε Μητσοτάκη, η παράταξή σας, χρεοκοπήσατε τη χώρα. Βυθίσατε την οικονομία στο βάλτο και την κοινωνία στην απόγνωση. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Την απελευθερώσαμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

»Εσείς αφήσατε τα ταμεία άδεια, να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τις συντάξεις. Εμείς τα παραδώσαμε γεμάτα.Τα βρήκατε με 37 δισεκατομμύρια. Χάρη στο σεβασμό μας για το τελευταίο ευρώ του λαού. Χάρη στα καθαρά μας χέρια. Και κυρίως, εσείς λεηλατήσατε την κοινωνία. Εμείς στηρίξαμε την κοινωνία, όρθια εν μέσω θυέλλης».

Sports in

Τουλάχιστον 78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η πολιτεία που έχει πληγεί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία είναι «εμπόλεμη ζώνη», «πρόκειται για σενάριο πολέμου και θα χρειαστούμε μεταπολεμικά μέτρα», τονίζει ο κυβερνήτης της Εντουάρντου Λάιτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024