Οι περισσότεροι συντηρητικοί πολίτες διακατέχονται από πλήθος δημοκρατικών πεποιθήσεων που τους καθιστούν αλλεργικούς σε παιχνίδια παραβίασης των δημοκρατικών κανόνων και περιφρόνησης κάποιων θεμελιωδών αρχών

Η ΝΔ έχει ένα τεράστιο πολιτικό πλεονέκτημα. Απέναντί της βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Μια παράταξη έμπλεη αμοραλισμού, ελάχιστης πολιτικής συνέπειας και μηδενικής στρατηγικής διορατικότητας. Αυτό όμως δυστυχώς την έχει εμποτίσει με μια άνευ προηγουμένου αλαζονεία, που την οδηγεί σε πράξεις και, γενικότερα, σε συμπεριφορές απερίσκεπτες. Που περιφρονούν πολλές ευαισθησίες όχι μόνο των οπαδών της αλλά του εκλογικού σώματος ευρύτερα.

Οι περισσότεροι συντηρητικοί πολίτες διακατέχονται από πλήθος δημοκρατικών πεποιθήσεων που τους καθιστούν αλλεργικούς σε παιχνίδια παραβίασης των δημοκρατικών κανόνων και περιφρόνησης κάποιων θεμελιωδών αρχών. Τους ενοχλούν έτσι συμπεριφορές που πληγώνουν κάποιες ευαισθησίες τους, όπως η δίχως επαρκή αιτιολογία αξιοποίηση των μυστικών υπηρεσιών για παρακολουθήσεις τηλεφώνων ή ορισμένοι αποκλεισμοί κομμάτων, μόνο από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, από τις εκλογές. Εξίσου ενοχλητική ήταν η αντιμετώπιση του δυστυχήματος των Τεμπών με την επαναφορά στην ενεργό δράση του σταθμάρχη που έσβησε με μπλάνκο τις υπηρεσίες, η διάταξη που απήλλασσε από κάθε ευθύνη τους πραγματογνώμονες (δεν θα έλεγαν δηλαδή την αλήθεια;) αλλά και η εκλογική αντιμετώπιση του Κ. Αχ. Καραμανλή.

Εντούτοις, η εφιαλτική προοπτική επανεκλογής του Αλ. Τσίπρα, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιολογεί και σκεπάζει πολλές απογοητεύσεις. Υπάρχουν όμως όρια που δεν μπορούν να ξεπερασθούν. Οπως η ανησυχία πολλών πολιτών για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών. Με σημαία την αποδοχή της λεγόμενης πολυπολιτισμικής κοινωνίας η σημερινή κυβέρνηση προκαλεί και προσβάλλει τους οπαδούς της. Δεν ανατρέπει την, δίχως εντός χώρας συζήτηση, υπογραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ του περίεργου Συμφώνου Μετανάστευσης του ΟΗΕ. Στήνει φορείς προστασίας των «ασυνόδευτων παιδιών», δίχως έλεγχο της προέλευσης ή της ποιότητάς τους. Πέντε τέτοια παιδιά βίασαν ανήλικο ελληνόπουλο στη φυλακή! Και η υπεύθυνη της σχετικής πολιτικής, τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ!! Η κυβέρνηση είναι σαν να λέει στους οπαδούς της: «Θα μας ψηφίσετε, θέλετε δεν θέλετε»!

Κι όμως, σε πολλά πράγματα δεν ακολουθεί βασικούς κανόνες της λογικής. Γιατί δεν υιοθετεί τον Flat Tax (ενιαίο φορολογικό συντελεστή); Γιατί ανέχεται τους μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια, τις ακρότητες του Ρουβίκωνα ή διώκει αστυνομικούς που πράττουν το αυτονόητο για την άμυνά τους; Γιατί αφήνει ατιμώρητους τους φονιάδες της Marfin; Σε πολλά ζητήματα ο Θ. Τζήμερος λ.χ. υποστηρίζει τόσα σωστά πράγματα. Ποιος εμποδίζει τη ΝΔ να τα υιοθετήσει; Και είναι απόλυτα συμβατά με τις αρχές της.

Η αλαζονεία δεν υπήρξε ποτέ καλός σύμβουλος. Δεν μπορούν να αγνοούνται συνέχεια οι ευαισθησίες του κυρίως κορμού των οπαδών της. Αυτό καμιά φορά πληρώνεται…

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr