Ευρωλίγκα: H κόντρα στα social και το κίνητρο των… Γουόκαπ – Σλούκα
Ο καλύτερο Ταβάρες και το έξτρα κίνητρο
Η όλη ιστορία έχει το ενδιαφέρον της. Όπως άλλωστε κάθε αντίστοιχη που βασίζεται σε ψηφοφορίες κοινού, αθλητών, προπονητών, των πάσης φύσεως αρμοδίων. Η Ευρωλίγκα, λοιπόν, ανέδειξε κορυφαίο αμυντικό της εφετινής διοργάνωσης τον σέντερ της Ρεάλ, τον Ταβάρες από το Πράσινο Ακρωτήρι. Εκανε συνολικά 84 μπλοκ, έδωσε την … ασίστ ώστε οι εκάστοτε κόουτς να ποντάρουν ξανά σε σέντερ –δεινόσαυρους και γενικά τα 2.21 μ. του ύψους του συνιστούν θέμα που δεν το προσπερνάς εύκολα.
Ποιος ήταν δεύτερος; Ο Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού. Με την πίεση στη μπάλα, το συνεχές τρέξιμο στο παρκέ, το ακατάπαυστο πρέσινγκ σε κάθε αντίπαλο που ερχόταν προς το μέρος του ή πήγαινε ο …Θωμάς προς αυτόν. Και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Σλούκας.
«Με σεβασμό στη Euroleague και σε έναν σπουδαίο παίκτη όπως ο Ταβάρες, που κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για χρόνια, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Τόμας Γουόκαπ άξιζε το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού αυτή τη σεζόν». Μάλλον δεν επρόκειτο για …σκριν σε έναν συμπαίκτη. Απλά, ο Σλούκας «ανέδειξε» αυτό που ακριβώς πιστεύει γιατί βλέπει από πρώτο χέρι πόσο κομβικός ήταν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν ο βασικός πλέι μέικερ των Ερυθρολεύκων.
«Παρά το ότι δεν έχει μέγεθος όπως ο Ταβάρες, προβλημάτισε κάθε αντίπαλο, συνέβαλε πάρα πολύ και βοήθησε την ομάδα μας να κατακτήσει την πρώτη θέση», συμπλήρωσε ο Σλούκας. Λίγες ώρες μετά, ο Ταβάρες απάντησε πως «το άξιζε και αυτός, όμως οι αριθμοί δεν λένε ψέματα».
Ένα ωραίο «παιχνίδι» έξω από τα παρκέ. Ποιος τελικά είναι καλύτερος; Ενας «κοντός» ή ένας ψηλός; Ανάλογα με τις προτιμήσεις, έρχεται και η ψήφος. Το μόνο βέβαιο είναι πως τους παίκτες που έκαναν το «ένα δύο» στους καλύτερους αμυντικούς της Ευρωλίγκας, θα τους δούμε στο Κάουνας. Όχι στον ημιτελικό- δεν θα κοντραριστούν εκεί. Ισως στον τελικό , με την προϋπόθεση πως θα περάσουν Ρεάλ και Ολυμπιακός. Και τότε, οι Γουόκαπ και Σλούκας, ασφαλώς και θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο που θα γεμίζει το δικό τους ρεζερβουάρ της ενέργειας: καλούνται να δείξουν πως είναι ανώτεροι και σε ατομικό επίπεδο. Γιατί συνεχώς πρέπει να βρίσκεις νέα κίνητρα ώστε να ξεπερνάς τον εαυτό σου!
- Τα δεδομένα για το Super Cup της Euroleague: Ο Ολυμπιακός, οι δύο σίγουρες και η… εκκρεμότητα
- «Ποιες είναι οι δύο επιλογές για να αντικαταστήσουν τον Πίτερς»
- Ανησυχία για τον Ναδάλ: Η φωτογραφία του θρυλικού τενίστα που έγινε viral στα social media (pics)
- Champions League: Παίκτης της σεζόν ο Κβαρατσχέλια (pic)
- «Μια βαρετή ομάδα»: «Κράξιμο» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Άρσεναλ μετά τον τελικό
- Ο Ίμπον Ναβάρο «κλείνει» στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι «ανοίγει ο δρόμος» για Σπανούλη στον Άρη
- Με τρομερό Μοντέρο, η Βαλένθια διέλυσε τη Μπαρτσελόνα και την άφησε με μειονέκτημα έδρας στα playoffs
- Η μεγαλειώδης φιέστα της Παρί Σεν Ζερμέν: Το Παρίσι υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Ευρώπης (vid+pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442