Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το όνομά μου είναι Αϊζάια

Το όνομά μου είναι Αϊζάια

Ο Κάνααν «απέκλεισε» τον προκάτοχό του Τάιλερ Ντόρσεϊ στα πλέι οφ και βλέπει το φάιναλ φορ ως ευκαιρία καριέρας

«Το όνομά μου είναι Αϊζάια και με βάση αυτό προσπαθώ πάντα για το καλύτερο».

Αν και ακόμα δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ντάνιελ Κρεγκ για τον ρόλο του πράκτορα 007 ο Αϊζάια Κάνααν δεν έκανε… πρόβα για τον ρόλο (κατά το «Το όνομά μου είναι Μποντ, Τζέιμς Μπόντ).

Απλά μιλώντας στα «ΝΕΑ» λίγη ώρα μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού σε ένα ακόμα φάιναλ φορ εξηγούσε ότι απλά είναι ο εαυτός του.

«Είναι καλό να μη γίνεται σύγκριση του Κάνααν με τον Ντόρσεϊ. Καθώς είναι διαφορετικοί παίκτες και στον τρόπο παιχνιδιού και στη φιλοσοφία τους» επέμενε από τις αρχές της χρονιάς ο κόουτς Μπαρτζώκας όταν οι περισσότεροι έλεγαν (και έγραφαν) ότι ο Κάνααν δεν έχει «χωρέσει» στα παπούτσια του Τάιλερ Ντόρσεϊ ο οποίος είχε αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό ψάχνοντας θέση στο ΝΒΑ και όταν επέστρεψε από τις ΗΠΑ έκλεισε στη Φενερμπαχτσέ και η μοίρα τον έφερε στα πρώτα πλέι όφ απέναντι από την πρώην ομάδα του.

Και εκεί ο Κάνααν κέρδισε  τις εντυπώσεις συνολικά και μαζί ο Ολυμπιακός την πρόκριση.

Αν και είναι – πράγματι – διαφορετικοί παίκτες ο Κάνααν ήταν εκ των σημαντικών πρωταγωνιστών της ομάδας του στον δρόμο προς το 12ο φάιναλ φορ της ιστορίας του Ολυμπιακού και πρώτο δικό του.

«Το πρώτο μου»

«Φίλε, να ξέρεις δεν έχουμε τελειώσει ακόμα τη δουλειά» μας λέει με νόημα ενώ κλείνει ραντεβού με τον Τόμας Γουόκαπ για να φύγουν μαζί.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι το πρώτο μου φάιναλ φορ. Αλλωστε πάντα όταν παίζεις για να διεκδικήσεις ένα τρόπαιο νιώθεις υπέροχα, αυτός είναι και ο τελικός σκοπός στο επαγγελματικό παιχνίδι. Δεν το κρύβω ότι αυτός ήταν και ο βασικός στόχος που με έκανε να έρθω εδώ, ο Ολυμπιακός δεν είναι μια τυχαία ομάδα, αλλά ένας μεγάλος οργανισμός που λειτουργεί στο απόλυτο σε επαγγελματικά πρότυπα. Είμαι τυχερός γιατί αυτά που είχα ακούσει τα διαπίστωσα και με το παραπάνω και μπορώ να πω ότι ήταν καλύτερα και από ό,τι περίμενα» μας λέει ο Αμερικάνος που εξηγεί ότι είναι ο εαυτός του.

«Ναι, είμαι ο Αϊζάια, δεν είμαι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που πρόσφερε πολλά πέρυσι στην ομάδα και εφέτος στη Φενερμπαχτσέ. Εγώ είμαι ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης και προσπάθησα όλη τη σεζόν και τώρα στα πλέι οφ να το αποδείξω. Ευχαριστώ τον κόουτς Μπαρτζώκα για τη στήριξή του και τον εκτιμώ πάρα πολύ. Απλά συμφωνώ μαζί του με αυτό που έλεγε, ότι εγώ είμαι άλλου είδους παίκτης».

Ο αποκλεισμός από την Α1

Μάλιστα με πόνο ψυχής ο τεχνικός του Ολυμπιακού (θέλοντας περισσότερα ψηλά κορμιά) «έκοψε» πρόσφατα τον Κάνααν από το ελληνικό ρόστερ για το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα εάν οι Ερυθρόλευκοι δεν προκρίνονταν στο φάιναλ φορ η σεζόν να τελείωνε πολύ πρόωρα για αυτόν από την Τρίτη το βράδυ!

«Μα έτσι και αλλιώς το να παίξεις σε ένα φάιναλ φορ είναι μεγάλη τιμή από μόνο του και το θέλαμε όλοι πολύ και φυσικά και εγώ.

Τι περιμένω εκεί; Μα τι άλλο από το να παίξουμε όπως στο 5ο παιχνίδι με σύνεση, λογική και πάθος. Αυτό είναι το μυστικό να πάμε εκεί και να κάνουμε ό,τι κάναμε όλη τη χρονιά, όλα τα άλλα θα έρθουν. Αρκεί να είμαστε ο εαυτός μας και πιστοί σε αυτά που πρεσβεύουμε όλη τη σεζόν» μας λέει ο Κάνααν που από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια στο ΣΕΦ με τη Φενερμπαχτσέ έκανε χάι φάιβ με φίλους του Ολυμπιακού στα court seat ύστερα από κάποια μεγάλα τρίποντα.

«Είναι απίστευτοι οι φίλαθλοί μας, σου δίνουν ένα έξτρα κίνητρο να παίξεις ακόμα πιο καλά, είναι εντυπωσιακό το πώς φτιάχνουν το κλίμα. Αξίζουν πολλά μπράβο και τους περιμένουμε και στο Κάουνας» λέει χαμογελώντας ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος απόλαυσε τη σειρά με την τουρκική ομάδα που πήγε στα πέντε παιχνίδια.

«Εδωσαν μάχη»

«Η Φενερμπαχτσέ δεν ήταν απλά μια 8η ομάδα στην Ευρωλίγκα και περισσότερο από άλλες συγκυρίες βρέθηκε σε αυτήν και κατά συνέπεια στον δρόμο μας. Εχει τεράστιους παίκτες και είδες τι έκανε ο Γκούντουριτς (σ.σ. είχε 8/12 τρίποντα στο τελευταίο παιχνίδι που έκρινε την πρόκριση). Αξίζει τον σεβασμό μας και την εκτίμησή  μας. Εχουν έναν εξαιρετικό προπονητή, δεν τα παράτησαν και έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος και αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Γενικά ήταν μια σπουδαία σειρά που πιστεύω την απόλαυσε και ο κόσμος και ιδιαίτερα οι μπασκετόφιλοι».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024