Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τάπα» Τσίπρα στο «κάρφωμα» Μητσοτάκη - «Εάν σέβεσαι το σύνταγμα μένεις, εάν το παραβιάζεις φεύγεις»

«Τάπα» Τσίπρα στο «κάρφωμα» Μητσοτάκη – «Εάν σέβεσαι το σύνταγμα μένεις, εάν το παραβιάζεις φεύγεις»

«Όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Στο «καρφί» του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε με ανάλογο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην Καβάλα, στην οποία το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε κεντρική θέση.

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 21 Μαΐου ‘θα παραιτήσει’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα φέρει ξανά τη δημοκρατία στην εξουσία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες: Εάν σέβεσαι το σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το σύνταγμα και τους νομούς φεύγεις».

«Όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις. Από μόνος σου φεύγεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στο «Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις. Μπαίνει ο επόμενος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε χρησιμοποιήσει κανόνα του μπάσκετ, μιλώντας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα, για να «καρφώσει» τον πολιτικό του αντίπαλο.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αφήνει «μία χώρα όπου η δημοκρατία δεινοπαθεί. Με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης. Τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Τις παράνομες παρακολουθήσεις. Προσπάθησε να φτιάξει ένα καθεστώς. Μια αυταρχική δημοκρατία», σημείωσε.

«Με την πρώτη ζόρικη ερώτηση ο Μητσοτάκης μαρτύρησε μόνος του»

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εννιά μήνες ψεύδεται για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών. ‘Δεν το ήξερα, όλα έγιναν εν αγνοία μου’, έλεγε. Και κρυβόταν πίσω από το εθνικό απόρρητο. Δεν χρειάστηκε πολύ, αλλά να έρθει στο ντιμπέιτ και με την πρώτη ζόρικη ερώτηση, μαρτύρησε μόνος του, ομολόγησε: ‘σκάνδαλο οι υποκλοπές’. Και κανένας εθνικός λόγος για να παρακολουθείται το μισό πολιτικό σύστημα. Ομολόγησε δηλαδή την ενοχή του. Αναγνώρισε ο ίδιος τα ψέματά του».

Ωστόσο, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «μένει ακόμα στη θέση του, ανέγγιχτος. Όλοι παραμένουν ανέγγιχτοι Στη θέση της είναι η εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κυρία Βλάχου που παρανόμως υπέγραφε δίχως να υπάρχει εθνικός λόγος, να παρακολουθούνται όλοι αυτοί. Στο σπίτι του και όχι στο σκαμνί της δικαιοσύνης ο διοικητής της ΕΥΠ, που διορίστηκε χωρίς πτυχίο. Και όσοι όλοι διέπραξαν το κακούργημα».

«Στη θέση τους απαθείς και αδιάφοροι και οι εισαγγελείς, που δήθεν ερευνούν εννιά μήνες. Ο αξιότιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (σ.σ. Ισίδωρος Ντογιάκος) πού είναι μετά την ομολογία ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος; Να καλέσει την κυρία Βλάχου για εξηγήσεις. Το μόνο που ήξερε ήταν να βάζει εμπόδια σε έναν έντιμο δικαστή, στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ο οποίος βρήκε τα πειστήρια του εγκλήματος στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία χώρα της Ευρώπης που να είχε συμβεί κάτι παρόμοιο και να μπορούσε ο αρχιερέας του παρακράτους, ο ενορχηστρωτής του παρακράτους, ο πρωθυπουργός να μένει έστω και για μία ώρα στη θέση του».

«Αν έχει αξιοπρέπεια, φεύγεις από μόνος σου»

Και προσέθεσε: «Οι παράνομες παρακολουθήσεις απαγορεύονται και διώκονται παντού στην Ευρώπη. Το ίδιο και στην Αμερική. Και υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες: Εάν σέβεσαι το σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το σύνταγμα και τους νομούς φεύγεις.

»Όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις. Από μόνος σου φεύγεις. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή δημοκρατία θα είχε οδηγήσει σε παραίτηση αυτή η ομολογία του πρωθυπουργού σε πανελλαδική δημόσια συχνότητα, ότι δεν υπήρχε κανείς εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, μάλιστα, πως «ο κ. Μητσοτάκης όμως, όχι μόνο δεν παραιτείται, αλλά διεκδικεί μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού να ξεπλύνει τα ατοπήματά του».

Και απαντώντας σε σύνθημα πολιτών που παρακολουθούσαν την ομιλία του, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό θα κάνουμε που λέτε, θα τον παραιτήσετε εσείς με την ψήφο σας στις 21 Μάη. Θα αποδώσουμε δικαιοσύνη και θα φέρουμε ξανά τη δημοκρατία στην εξουσία».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024