Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: Έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Λονδίνου στα σούπερ μάρκετ

Αλέξης Τσίπρας: Έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Λονδίνου στα σούπερ μάρκετ

«Όχι λευκή επιταγή σε έναν άνθρωπο που έκανε τη διακυβέρνηση ΑΕ.» ανέφερε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη

Μύδρους εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Αλεξανδρούπολη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα στις κάλπες της απλής αναλογικής στις 21 Μαΐου, για να ανοίξει ο δρόμος από την επόμενη ημέρα για συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας.

«Θέλουμε απευθυνθούμε σε όλους εκείνους που βλέπουν ότι δεν πάει άλλο. Η πιο ισχυρή τιμωρία στο καθεστώς της αδικίας που μας κυβερνά, είναι να χάσει. Θα ηττηθεί αν το κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το βράδυ των εκλογών. Και θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα είναι μεγάλη νίκη, νίκη του λαού» τόνισε από την κεντρική αγορά της πόλης, που είχε γεμίσει ασφυκτικά από πολίτες που ήθελαν να τον ακούσουν.

«Μην δώσετε λευκή επιταγή σε έναν άνθρωπο που έκανε τη διακυβέρνηση Α.Ε.»»

«Μπορούμε να πάμε τη χώρα μας λίγο πιο ψηλά από τις 22 Μάη. Στην Ελλάδα αξίζει να γίνει κανονική χώρα με δικαιοσύνη παντού» σημείωσε. Απευθυνόμενος δε ειδικά στους δεξιούς πολίτες τους κάλεσε να μην δώσουν «λευκή επιταγή σε έναν άνθρωπο που έκανε τη διακυβέρνηση Α.Ε.»

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για κρίσιμη εκλογική μάχη, επαναλαμβάνοντας ότι όποιο κόμμα θα βγει πρώτο θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση. «Μην ακούτε τον κ. Μητσοτάκη ότι αν βγει πρώτος, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές. Θα σχηματίσει κυβέρνηση, με εκβιασμούς, με αποστασίες, έχουν το know how».

«Έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Λονδίνου στα σούπερ μάρκετ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα πήγε μπροστά τα 4 χρόνια της διακυβέρνησής τους. «Σε ποιον ακριβώς τομέα; Ποιες είναι οι επιτυχίες τους;» διερωτήθηκε μιλώντας για την κρίση της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. «Έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Λονδίνου στα σούπερ μάρκετ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι μπορεί η ακρίβεια ναι είναι εισαγόμενη αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική και έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη.

Ακόμη, ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε τι έταζε και τι έκανε τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη μεσαία τάξη, που κατάντησε να ζει με κουπόνια, για τους συνταξιούχους στους οποίους έδωσε 7 δισ. λιγότερα. Μίλησε για τη μείωση κατά 40% της αγοραστικής δύναμης των χαμηλόμισθων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, αλλά και για τη μείωση του μέσου μισθού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

«Αυτές είναι οι επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Υπάρχει όμως ένας άλλος δρόμος, μια άλλη προοπτική» είπε και αναφέρθηκε στο Συμβόλαιο Αλλαγής, 11 άρθρων, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα συμβόλαιο με τον λαό, που συμπυκνώνεται σε τέσσερις άξονες: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

«Τον φράχτη δεν θα τον γκρεμίσουμε»

Ο Αλ. Τσίπρας απευθύνθηκε ειδικά στους πολίτες του Έβρου, τους πολίτες της παραμεθορίου. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε τόσο πολύ. Έρχεται συχνά για να βγάζει φωτογραφίες στον φράχτη, αλλά για να κάνει προπαγάνδα όχι να σας στηρίξει. Τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα για σας στηρίξει» σημείωσε.

«Τάχαμου αυτοί είναι υψηλού εθνικού φρονήματος, λες και τα σύνορα είναι δική τους ιδιοκτησία» συνέχισε. «Μας έχει συνηθίσει αυτή η παράταξη να κάνουν τους εθνικόφρονες και τους λέοντες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Όταν ζορίζουν, μεταμορφώνονται σε αμνούς, από κόκορες σε όρνιθες» είπε με έμφαση, φέρνοντας ως παράδειγμα το Όρουτς Ρέις, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σήμερα την απαράδεκτη δήλωση Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Η καλύτερη άμυνα για τις παραμεθόριες περιοχές όπως ο Έβρος είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της ευημερίας» σημείωσε, τονίζοντας ότι ο Έβρος τα τελευταία 4 χρόνια εγκαταλείφθηκε. «Δεν αρκούν οι φωτογραφίες δίπλα στον φράκτη» είπε και ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους Εβρίτες: «Τον φράχτη δεν θα τον γκρεμίσουμε, αλλά θα γκρεμίσουμε τους φράχτες που δυσκολεύουν τη ζωή σας».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Σλούκας για Ναν: «Σωστή απόφαση να πάρουμε τον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four, αλλά και για τον Κέντρικ Ναν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024