Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Επαναφέρει το θέμα της θανατικής ποινής ο εθνικιστής πρωθυπουργός Μοραβιέτσκι

Πολωνία: Επαναφέρει το θέμα της θανατικής ποινής ο εθνικιστής πρωθυπουργός Μοραβιέτσκι

Με αφορμή τον φρικτό θάνατο παιδιού από κακοποίηση, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας επαναφέρει το θέμα της θανατικής ποινής «για τους πιο βίαιους εγκληματίες».

Ο συντηρητικός εθνικιστής πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) πρότεινε χθες Τετάρτη να επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών για ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα, μετά τον θάνατο μικρού αγοριού εξαιτίας της κακομεταχείρισης που υπέστη.

«Υπέρ της επαναφοράς»

Ο κ. Μοραβιέτσκι διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν «να πηγαίνει κάποιος στη φυλακή λιγότερο για τον βασανισμό παιδιού απ’ ό,τι για απάτη» και πρόσθεσε μέσω Facebook πως «προσωπικά τάσσομαι υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους πιο βίαιους εγκληματίες».

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας είχε ήδη ταχθεί υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής νωρίτερα φέτος.

Επανήλθε στο θέμα μετά την αποκάλυψη εγκλήματος που συγκλονίζει τη χώρα.

Τη Δευτέρα, ο Καμίλ, 8 ετών, που ζούσε στην Τσεστόχοβα, υπέκυψε σε παιδιατρικό νοσοκομείο της Κατοβίτσε στα πολύ σοβαρά τραύματα που είχε υποστεί. Το παιδί μετέφερε στο νοσοκομείο ο βιολογικός του πατέρας.

Γιατροί διαπίστωσαν πως είχε υποστεί εγκαύματα στο κεφάλι, στον κορμό και στα άκρα και πολλαπλά κατάγματα. Ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με τις αρχές, είναι ο πατριός του παιδιού. Ο πατριός και η μητέρα έχουν συλληφθεί.

Κανείς… δεν συνειδητοποίησε

Δημοσιεύματα σε πολωνικά ΜΜΕ στέκονται στο γεγονός ότι τόσο το σχολείο, όσο και η υπηρεσία πρόνοιας, που βρίσκονταν σ’ επαφή με την οικογένεια, δεν συνειδητοποίησαν ότι το παιδί διέτρεχε κίνδυνο.

Η ποινή για το έγκλημα πρέπει να είναι «αυστηρή, αποτρεπτική και ανάλογη με το έγκλημα», υποστήριξε ο κ. Μοραβιέτσκι, κρίνοντας πως όποιος διαπράττει τόσο φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος παιδιού δεν μπορεί παρά να είναι «τέρας».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024