Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραδοχή Πεσκόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «πολύ δύσκολος στρατιωτικά»

Παραδοχή Πεσκόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «πολύ δύσκολος στρατιωτικά»

«Είναι μια στρατιωτική επιχείρηση, όχι πόλεμος» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «πολύ δύσκολη», όμως ορισμένοι στόχοι έχουν επιτευχθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Είναι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια σπάνια παραδοχή από τη Μόσχα των δυσκολιών -αν μη τι άλλο σε στρατιωτικό επίπεδο- της εισβολής στην Ουκρανία που βρίσκεται στους 15 μήνες χωρίς ακόμη να έχει επιτύχει τους στόχους που είχε θέση εξαρχής.

Ο Πεσκόφ είπε στο ρωσικό πρακτορείο ότι η Μόσχα ενεργεί με αργό ρυθμό στην Ουκρανία επειδή «είναι μια στρατιωτική επιχείρηση, όχι πόλεμος».

Υποστήριξε ακόμη ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στη στρατιωτική μηχανή της Ουκρανίας και «αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί».

Μεγάλες οι απώλειες στην Μπαχμούτ – Αποχώρησε ρωσική μηχανοκίνητη ταξιαρχία

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του προκάλεσαν σοβαρές ζημιές – χωρίς να την καταστρέψουν – στην 72η ρωσική αυτόνομη μηχανοκίνητη ταξιαρχία κοντά στο Μπαχμούτ, τονίζοντας ότι η πόλη αυτή στην ανατολική Ουκρανία παραμένει ο κύριος στόχος της Μόσχας.

Ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος των ουκρανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι η κατάσταση παραμένει «δύσκολη» στο Μπαχμούτ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Μόσχα αναγκάζεται ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιεί δυνάμεις του τακτικού της στρατού λόγω του μεγάλου αριθμού απωλειών στις τάξεις της παραστρατιωτικής οργάνωσης-εταιρείας Βάγκνερ. Ο επικεφαλής αυτής, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, του οποίου η ομάδα αυτή μισθοφόρων μάχεται στην πόλη, δήλωσε χθες ότι η ταξιαρχία αυτή εγκατέλειψε τις θέσεις της.

«Δυστυχώς δεν έχουμε καταστρέψει ακόμη ολόκληρη τη (ρωσική) ταξιαρχία, δύο λόχοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εκεί», είπε ο Τσερεβάτι σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

«Η κατάσταση (σ.σ. στο Μπαχμούτ) παραμένει δύσκολη γιατί για τον εχθρό, παρά τον λευκό θόρυβο που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Πριγκόζιν, το Μπαχμούτ είναι (ακόμη) ο βασικός προσανατολισμός επίθεσης, ο κύριος πολυπόθητος στόχος», συμπλήρωσε.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024