Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Η μετεωρολογική υπηρεσία στόχος αρνητών της κλιματικής αλλαγής εν μέσω καύσωνα

Ισπανία: Η μετεωρολογική υπηρεσία στόχος αρνητών της κλιματικής αλλαγής εν μέσω καύσωνα

Οι θερμοκρασίες-ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας δεν έπεισαν τους συνωμοσιολόγους για την πραγματικότητα της παγκόσμιας θέρμανσης.

Την ώρα που η Ισπανία ζει ένα ασυνήθιστο κύμα ανοιξιάτικου καύσωνα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δέχεται έναν χείμαρρο ύβρεων και απειλών, κατηγορούμενη για κλιματική «συνωμοσιολογία».

«Δολοφόνοι», «εγκληματίες», «σας παρακολουθούμε», «θα το πληρώσετε» είναι μερικά από τα ανώνυμα μηνύματα που δέχεται η δημόσια υπηρεσία Aemet στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω mail ή τηλεφώνου.

Οι απειλές συνδέονται με τις προγνώσεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύει η υπηρεσία για το πρόωρο κύμα ζέστης την περασμένη βδομάδα, κατά την οποία καταγράφηκαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για τον μήνα Απρίλιο, μέχρι τους 38,8 βαθμούς Κελσίου στην Κόρδοβα.

Υπερασπιζόμενη την Aemet, η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Τερέσα Ριμπέρα ζήτησε μέσω του Twitter να μπει τέλος σε αυτήν την συμπεριφορά. «Ψέματα, τροφοδότηση της συνωμοσιολογίας και του φόβου, ύβρεις… όλα αυτά φτωχαίνουν την κοινωνία μας».

Σε βίντεο που ανήρτησε στις 20 Απριλίου στο Twitter, η Aemet κατήγγειλε τη βία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας «σεβασμό» προς τους υπαλλήλους της. «Σεβόμαστε την ελευθερία της έκφρασης», αλλά «δεν μπορεί να επιτρέπονται όλα» ανέφερε.

Με δηλώσεις της στην εφημερίδα El Diario, η εκπρόσωπος της υπηρεσίας  Εστρέγια Γκουτιέρεθ, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Ισπανών Μετεωρολόγων, δηλώνει ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τέτοιο επίπεδο επιθετικότητας στην διάρκεια της τριακονταετούς καριέρας της.

«Είμαστε δημόσια υπηρεσία κοινής ωφέλειας, διαθέτουμε προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και κατάρτισης και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επαγγελματισμό» επιμένει η μετεωρολόγος.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα. Η τελευταία έκθεση της IPCC (της Διακυβερνητικής Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή) και άλλων οργανισμών πριν από αυτόν, συμπεραίνει ότι η κλιματική αλλαγή προκαλεί επεισόδια υψηλότερων θερμοκρασιών, και αυτό διαπιστώνουμε αυτήν την στιγμή».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η παγκόσμια θέρμανση θέτει το 75% της Ισπανίας σε κίνδυνο ερημοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024