Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φασιστική επίθεση στην Καλαμαριά: Ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα - Είχαν διαλύσει την έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία

Φασιστική επίθεση στην Καλαμαριά: Ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα – Είχαν διαλύσει την έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πέντε άτομα ταυτοποιήθηκαν για τη φασιστική επίθεση που έγινε στην έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, Σεργκέι Αντρεέφσκι σε δημοτική γκαλερί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 26 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα μετά από έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα ελληνικής καταγωγής και μία αλλοδαπή γυναίκα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Στην ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών σημειώνεται ότι οι «5» δεν έδρασαν μόνοι τους, αλλά με οκτώ ακόμη αγνώστους συνεργούς τους.

Θυμίζουμε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν στα χέρια τους φυλλάδια και άλλο ναζιστικό υλικό της Χρυσής Αυγής και του Μετώπου Νεολαίας.

Η ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών

«Η συνεχιζόμενη και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων πέντε (5) ατόμων τα οποία στις 26 Απριλίου 2023 συμμετείχαν σε περιστατικό επίθεσης σε βάρος 63χρονου αλλοδαπού καλλιτέχνη και της 57χρονης αλλοδαπής συζύγου του, σε πολιτιστικό πολυχώρο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς άντρες ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μίας (1) αλλοδαπής γυναίκας ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, ανωτέρω δράστες από κοινού με οκτώ ακόμη αγνώστους συνεργούς τους, ενεργώντας ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις, ψυχικό δεσμό και εθνικιστικά κίνητρα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πραγματοποίησαν παρέμβαση επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024