Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζέφρι Επστάιν: Όλα τα μεγάλα ονόματα της ατζέντας του

Τζέφρι Επστάιν: Όλα τα μεγάλα ονόματα της ατζέντας του

Ενδελεχής έρευνα αποκαλύπτει ένα προς ένα όλα τα τρανταχτά ονόματα της ατζέντας του Επστάιν

Έρευνα της Wall Street Journal αποκαλύπτει μερικά από τα ισχυρότερα ονόματα που είχε ο Τζέφρι Επστάιν στην ατζέντα του. Ακόμη, η εφημερίδα δείχνει ότι ο χρηματιστής είχε συναντηθεί με πολλούς από τους ανθρώπους αυτούς, μετά την πρώτη του καταδίκη για σεξουαλικά εγκλήματα. Είχε δηλώσει ένοχος το 2008 για προσέλκυση και προμήθεια ανηλίκου για πορνεία. Συνελήφθη και πάλι το 2019 με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και πέθανε εκείνο το έτος στη φυλακή περιμένοντας τη δίκη.

Σε ότι αφορά, το ρεπορτάζ της Journal, αυτό βασίζεται σε χιλιάδες σελίδες ηλεκτρονικών μηνυμάτων και χρονοδιαγραμμάτων κυρίως από το 2013 έως το 2017, παρέχει επίσης νέες λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο συχνά ή πού συναντήθηκαν οι άνθρωποι με τον Epstein και τα είδη των εξυπηρετήσεων που τους έκανε ο Επστάιν.

Woody Allen

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης παρέστη σε δεκάδες δείπνα με τη σύζυγό του, Soon-Yi Previn, στην έπαυλη του Epstein και προσκάλεσε τον Επστάιν σε προβολές ταινιών. Τον Οκτώβριο του 2014, ο Επστάιν προγραμμάτισε ο κ. Allen να παραδώσει μαθήματα μοντάζ ταινιών στο αρχοντικό του σε μια ομάδα καλεσμένων που παρακολουθούσαν την ταινία «Psycho» του Alfred Hitchcock, όπως δείχνουν τα έγγραφα.

«Ο Woody και η Soon-Yi ζούσαν στην ίδια γειτονιά με τον Επστάινκαι προσκαλούνταν συχνά σε δείπνα στο αρχοντικό του», δήλωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού. «Υπήρχαν πάντα και άλλοι καλεσμένοι σε αυτές τις συγκεντρώσεις». «Ο Γούντι δεν είχε ποτέ επαγγελματική συνάντηση με τον Επστάιν και ούτε μία φορά δεν πέρασε χρόνο μαζί του χωρίς να είναι παρούσα και η Σουν-Γι», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Νόαμ Τσόμσκι

Ο Επστάιν κανόνισε αρκετές συναντήσεις το 2015 και το 2016 με τον συγγραφέα και πολιτικό ακτιβιστή, ενώ ήταν καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Επστάιν, ο κ. Τσόμσκι απάντησε σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα: «Η πρώτη απάντηση είναι ότι δεν σας αφορά. Η δεύτερη είναι ότι τον γνώριζα και συναντιόμασταν περιστασιακά».

Το 2015, ο Επστάιν σχεδίαζε να πετάξει με τον κ. Τσόμσκι και τη σύζυγό του για να δειπνήσουν μαζί τους και με τον σκηνοθέτη Γούντι Άλεν και τη σύζυγό του, όπως προκύπτει από τα έγγραφα.

«Αν υπήρχε πτήση, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, θα ήταν από τη Βοστώνη στη Νέα Υόρκη, 30 λεπτά», είπε ο κ. Τσόμσκι. «Δεν γνωρίζω την αρχή που απαιτεί να σας ενημερώσω για μια βραδιά που πέρασα με έναν μεγάλο καλλιτέχνη».

Μπιλ Γκέιτς

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Microsoft ήταν προγραμματισμένο να περάσει περισσότερες από έξι ώρες συνοδεύοντας τον Επστάιν σε συναντήσεις, στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με την έρευνα. Ο Επστάιν προγραμμάτισε επίσης αρκετές συναντήσεις με τον κ. Gates στην έπαυλη του.

Ο κ. Γκέιτς δήλωσε ότι συζήτησε με τον Επστάιν για τη φιλανθρωπία και ότι ήταν λάθος να συναντηθεί μαζί του. Ο κ. Γκέιτς διευθύνει, μαζί με την πρώην σύζυγό του, ένα από τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο.

«Όπως έχει πει ο Μπιλ πολλές φορές στο παρελθόν, ήταν λάθος που συναντήθηκε ποτέ μαζί του και το έχει μετανιώσει βαθιά», δήλωσε εκπρόσωπος του κ. Γκέιτς.

Ariane de Rothschild

Μέλος της διάσημης τραπεζικής οικογένειας είχε περισσότερες από δώδεκα συναντήσεις με τον Επστάιν. Ζητούσε τη συμβουλή της για τη στελέχωση της τράπεζας, καθώς και συζητούσε μαζί της επιχειρηματικές συμφωνίες, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η κ. ντε Ρότσιλντ, διευθύνουσα σύμβουλος της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Edmond de Rothschild Group, διαπραγματεύτηκε μια σύμβαση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων με την Επστάιν το 2015 για μια από τις εταιρείες της Επστάιν να παρέχει ανάλυση κινδύνου και άλλες υπηρεσίες στην τράπεζα. Το 2019, μετά τη σύλληψη του Επστάιν, η τράπεζα διέψευσε ότι η κ. ντε Ρότσιλντ συναντήθηκε με τον Επστάιν και δήλωσε ότι δεν είχε επιχειρηματικές σχέσεις μαζί του.

Η τράπεζα αναγνώρισε στην Journal ότι η προηγούμενη δήλωσή της δεν ήταν ακριβής. Είπε ότι η κ. de Rothschild συναντήθηκε με τον Epstein στο πλαίσιο των συνήθων καθηκόντων της στην τράπεζα μεταξύ 2013 και 2019, και ο Επστάιν σύστησε την τράπεζα σε ηγέτες του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ, συνέστησε δικηγορικά γραφεία και παρείχε συμβουλές σε θέματα φορολογίας και κινδύνου.

«Παράλληλα, ο Επστάιν την προσέγγισε προσωπικά σε μερικές περιπτώσεις για συμβουλές και υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση της περιουσίας της», ανέφερε η τράπεζα.

Kathryn Ruemmler

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου υπό τον πρόεδρο Ομπάμα είχε δεκάδες συναντήσεις με την Επστάιν τα χρόνια μετά τη θητεία της στον Λευκό Οίκο και πριν γίνει κορυφαία δικηγόρος στην Goldman Sachs Group Inc. το 2020. Σχεδίαζε επίσης να συμμετάσχει σε ένα ταξίδι του 2015 στο Παρίσι και σε μια επίσκεψη του 2017 στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική.

Ο Επστάιν επισκέφθηκε διαμερίσματα που η κα Ruemmler σκεφτόταν να αγοράσει. Τον Οκτώβριο του 2014, ο Επστάιν γνώριζε τα ταξιδιωτικά της σχέδια και είπε σε έναν βοηθό του να κοιτάξει για την πτήση της. «Δες αν υπάρχει κενό στην πρώτη θέση», έγραψε, «αν ναι, αναβάθμισέ την».

Η κα Ruemmler είχε επαγγελματική σχέση με τον Επστάιν σε σχέση με τον ρόλο της στη νομική εταιρεία Latham & Watkins LLP και δεν ταξίδευε μαζί του, δήλωσε εκπρόσωπος της Goldman Sachs. Οι περισσότερες από τις συναντήσεις τους αφορούσαν έναν κοινό πελάτη και ο Epstein τη σύστηνε σε πιθανούς πελάτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Λυπάμαι που γνώρισα ποτέ τον Τζέφρι Επστάιν «, δήλωσε η κ. Ruemmler.

Lawrence Summers

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πάλαι ποτέ πρόεδρος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ είχε περισσότερες από δώδεκα προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Επστάιν από το 2013 έως το 2016, συμπεριλαμβανομένων αρκετών δείπνων.

Ο κ. Σάμερς έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Επστάιν το 2014 ζητώντας βοήθεια για τη συγκέντρωση χρημάτων για ένα διαδικτυακό ποιητικό έργο στο οποίο εργαζόταν η σύζυγός του, η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Ελίζα Νιου. Το 2016, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνδέεται με τον Epstein δώρισε 110.000 δολάρια στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της κας New, ο οποίος αναπτύσσει περιεχόμενο βίντεο σχετικά με την ποίηση, σύμφωνα με τα φορολογικά αρχεία.

«Ο κ. Σάμερς «λυπάται βαθύτατα που ήρθε σε επαφή με τον Επστάιν μετά την καταδίκη του» και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της κ. Νιου «λυπάται που δέχθηκε χρηματοδότηση από τον Επστάιν», δήλωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού. Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα της κας New έκανε αργότερα μια συνεισφορά «που υπερβαίνει το ποσό που έλαβε, σε μια ομάδα που εργάζεται κατά της σεξουαλικής εμπορίας», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Mortimer Zuckerman

Ο επενδυτής ακινήτων και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης είχε προγραμματίσει να συναντήσει τον Epstein περισσότερες από δώδεκα φορές κατά τη διάρκεια των ετών, όπως δείχνουν τα έγγραφα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να συναντηθούν στο γραφείο ή στο σπίτι του κ. Zuckerman, το οποίο βρισκόταν κοντά στο σπίτι του Epstein.

Ένα βράδυ τον Ιανουάριο του 2014, ο Επστάιν περίμενε μέχριτις 11 μ.μ. για να συναντηθεί με τον κ. Zuckerman, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το σπίτι του στις 10:30 μ.μ., όπως δείχνουν τα έγγραφα.

Μια εκπρόσωπος του κ. Zuckerman δεν σχολίασε τις προγραμματισμένες συναντήσεις.

Joshua Cooper Ramo

Ο Επστάιν προγραμμάτισε περισσότερες από δώδεκα συναντήσεις από το 2013 έως το 2017 με τον κ. Ramo, τότε συνδιευθυντή της συμβουλευτικής εταιρείας του Χένρι Κίσινγκερ, όπως προκύπτει από τα έγγραφα.

Πολλά από τα ραντεβού του κ. Ramo με τον Epstein ήταν απογευματινές ώρες, συνήθως μετά τις 5 μ.μ., στο σπίτι της πόλης. Ο κ. Ramo είχε λάβει πρόσκληση επίσης σε ένα πρωινό στο αρχοντικό τον Σεπτέμβριο του 2013, όπως δείχνουν τα έγγραφα.

Ο κ. Ramo δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια. Μια εκπρόσωπος του κ. Κίσινγκερ δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι ο κ. Ράμο συναντιόταν με τον Επστάιν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024