Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γκισλέιν Μάξγουελ μιλά από τη φυλακή: «Ψεύτικη η φωτογραφία του Άντριου με την ανήλικη»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ μιλά από τη φυλακή: «Ψεύτικη η φωτογραφία του Άντριου με την ανήλικη»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ μιλάει στην πρώτη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη από τη φυλακή λέγοντας ότι δεν έχει «καμία ανάμνηση» πώς ο πρίγκιπας Ανδρέας συνάντησε ποτέ τη Βιρτζίνια Τζιούφρε και υποστηρίζει ότι η φωτογραφία του Δούκα με το χέρι γύρω από τη 17χρονη είναι κατασκευασμένη.

Η μαστροπός διεθνούς φήμης Γκισλέιν Μάξγουελ ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται «τίποτα» από τη συνάντηση του πρίγκιπα Άντριου και της Βιρτζίνια Τζιούφρε – και ότι η περιβόητη κοινή τους φωτογραφία είναι ψεύτικη.

Σε μια αποκλειστική προεπισκόπηση που εξασφάλισε η Mail on Sunday από την πρώτη της συνέντευξη που μεταδόθηκε μετά τη φυλάκισή της, η 61χρονη Μάξγουελ επέμεινε ότι δεν θυμάται ότι το ζευγάρι πέρασε χρόνο μαζί στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις ΗΠΑ.

Το περιβόητο στιγμιότυπο του ζευγαριού, το οποίο φέρεται να τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 2001 στο διαμέρισμα της Μάξγουελ, δόθηκε από την Τζιούφρε στη Mail on Sunday τον Φεβρουάριο του 2011.

Η Μάξγουελ δε θυμάται

Η Τζιούφρε, πρώην Ρόμπερτς, ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα όταν ήταν 17 ετών, αφού είχε πέσει θύμα εμπορίας από τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος το 2019 βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή.

Στην αποκαλυπτική συνέντευξη, η οποία θα προβληθεί στην εκπομπή TalkTV του Τζέρεμι Κάιλ αύριο το βράδυ στις 19:00, η Μάξγουελ δήλωσε: «Δεν έχω καμία ανάμνηση της συνάντησής τους. Και δεν νομίζω ότι αυτή η φωτογραφία είναι πραγματική.

»Είναι ψεύτικη. Δεν πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι είναι αληθινή, στην πραγματικότητα είμαι σίγουρη ότι δεν είναι.

»Δεν υπήρξε ποτέ πρωτότυπο, δεν υπάρχει φωτογραφία» δήλωσε στη Mail on Sunday.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένα πρωτότυπο αυτής της φωτογραφίας, (μόνο) αντίγραφα αντιγράφων και μέρη της, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, μοιάζουν σαν να έχουν υποστεί φώτοσοπ. Δεν τη θυμάμαι στο σπίτι μου».

Ανακοινώνοντας την εκπομπή με τίτλο «η Γκισλέιν πίσω από τα σίδερα», ο Κάιλ είπε στους τηλεθεατές: «Η Μάξγουελ ξεσκεπάζει τον Επστάιν, τον πρίγκιπα Άντριου και ακόμη και την αείμνηστη βασίλισσά μας. Αυτή είναι η Μάξγουελ πίσω από τα κάγκελα και με τα δικά της λόγια».

Δείτε το βίντεο:

Πάνω στην ώρα

Η συνέντευξη έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου πρόκειται να ξεκινήσει μια δραματική προσπάθεια να ανατρέψει τον διακανονισμό πολλών εκατομμυρίων λιρών που κανόνισε με την Τζιούφρε σε μια προσπάθεια να την κάνει να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική επίθεση και ενδεχομένως να εξασφαλίσει μια συγγνώμη.

Ο Δούκας του Γιορκ ανέλαβε δράση αφού η Τζιούφρε απέσυρε την αγωγή της κατά του πρώην δικηγόρου του Έπστάιν, Alan Dershowitz, πέρυσι, τον οποίο επίσης κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση.

Η ίδια δήλωσε ότι «μπορεί να έκανε λάθος» στην αναγνώρισή του.

Η Μάξγουελ, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για την προμήθεια κοριτσιών για τον εκλιπόντα εραστή της και σεξουαλικό παραβάτη Τζέφρι Επστάιν, δήλωσε ότι «είναι απολύτως πιθανό» ο Άντριου να συνάντησε τη Βιρτζίνια καθώς ταξίδευε με τον Επστάιν.

«Δεν ήταν κάτι τόσο εξωφρενικά παράξενο που δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί.

»Αλλά η φωτογραφία δεν φαίνεται να είναι αληθινή. Και δεν θυμάμαι να έχει τραβηχτεί. Δεν έχω καμία ανάμνηση της συνάντησης της Βιρτζίνια και του πρίγκιπα Άντριου».

Σπάνιες φωτό της Μάξγουελ και του Επστάιν

Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Άντριου συμφώνησε να πληρώσει στη Βιρτζίνια, 39 ετών, με έναν διακανονισμό για να αποσύρει την αστική της αγωγή, αλλά δεν αποδέχθηκε καμία ευθύνη και συνεχίζει να αρνείται κάθε αδίκημα.

Όμως το σκάνδαλο έχει πλήξει σημαντικά τη φήμη του και τον έχει καταστήσει απόβλητο από τη βασιλική οικογένεια. Του αφαιρέθηκαν οι στρατιωτικοί του τίτλοι και του ζητήθηκε να μην χρησιμοποιεί τον τίτλο του HRH.

Νέα στοιχεία, όπως είδε η Mail on Sunday, τον οδήγησαν να συμβουλευτεί δικηγόρους στις ΗΠΑ με την ελπίδα να αναγκαστεί να ανακαλέσει τα όσα είπε.

Το περιβάλλον του Άντριου ισχυρίζεται ότι ήθελε να πολεμήσει τους ισχυρισμούς στο δικαστήριο, αλλά πείστηκε να συμφωνήσει σε μια συμφωνία από τις δυνάμεις του Παλατιού που φοβήθηκαν ότι η αρνητική δημοσιότητα της υπόθεσης θα επισκίαζε το πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας.

«Ο Άντριου ένιωθε σαν να βρισκόταν σε μια χύτρα ταχύτητας, σαν να μην του δινόταν άλλη επιλογή από το να συμβιβαστεί» δήλωσε μια πηγή. «Αλλά ποτέ δεν ήθελε να συμβιβαστεί και πάντα επέμενε ότι ήταν αθώος. Θέλει να δει ποιες νομικές οδούς μπορεί να έχει στη διάθεσή του».

Ο δούκας έχει δηλώσει προηγουμένως ότι «δεν θυμάται» να έχει συναντήσει την 39χρονη σήμερα και αμφισβήτησε τη φωτογραφία, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι από αυτούς που αγκαλιάζονται» ή «επιδεικνύουν στοργή» δημοσίως.

Δείτε τι έχει πει η Βιρτίτζια 

Καλέ, δεν ήμουν εγώ σου λέω

Σε συνέντευξή του στο BBC Newsnight το 2019, ο Άντριου δήλωσε ότι ενώ αναγνωρίζει τον εαυτό του στη φωτογραφία με την Τζιούφρε, υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί αν η εικόνα ήταν πλαστή.

Υποστήριξε επίσης ότι η φωτογραφία δεν θα μπορούσε να έχει τραβηχτεί στο Λονδίνο, καθώς φορούσε τα «ταξιδιωτικά του ρούχα».

Η Τζιούφρε επέμεινε στο BBC Panorama το 2019 ότι η φωτογραφία ήταν «αυθεντική» και δήλωσε ότι έδωσε το πρωτότυπο στο FBI το 2011.

Η έρευνα του Πανοράματος διαπίστωσε επίσης ότι ο τότε φίλος της Τζιούφρε, Tony Figueroa, δήλωσε ότι είδε τη φωτογραφία τη χρονιά που τραβήχτηκε -το 2001- και ότι η Τζιούφρε του είπε ότι την είχαν αναγκάσει να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα.

Η εκπομπή αποκάλυψε επίσης στοιχεία που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό της πρώην Ρόμπερτς ότι η Τζιούφρε έδωσε το πρωτότυπο στο FBI.

Ένα επεξεργασμένο δικαστικό έγγραφο δείχνει ότι έδωσε 20 φωτογραφίες στο FBI το 2011 και ότι σαρώθηκαν μπροστά και πίσω. Όμως στη δημόσια έκδοση εμφανίζονται μόνο 19 φωτογραφίες.

Ο δημοσιογράφος Μάικλ Τόμας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αντέγραψε τη φωτογραφία το 2011, δήλωσε στην εκπομπή ότι είναι πεπεισμένος ότι η φωτογραφία είναι γνήσια επειδή τη βρήκε στη μέση μιας δέσμης φωτογραφιών.

Είπε: «Δεν ήταν σαν να έβγαλε τη φωτογραφία του πρίγκιπα Άντριου, απλά ήταν ανάμεσα στις υπόλοιπες. ‘Ήταν απλά τυπικά εφηβικά στιγμιότυπα. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ψεύτικη αυτή η φωτογραφία».

Photo: YouTube

Η εικόνα είναι πραγματική

Η πρώην εισαγγελέας σεξουαλικών εγκλημάτων Γουέντι Μέρφι δήλωσε ότι η εικόνα είναι πραγματική.

Είπε: «Αν δεν επρόκειτο για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας με ένα άτομο από μια πολύ διαφορετική κοινωνική τάξη, η εικόνα δεν θα σας έλεγε τίποτα, επειδή δεν είναι μια εικόνα σεξουαλικής επίθεσης. Σε μια συνηθισμένη υπόθεση, η υπεράσπιση θα έλεγε απλώς ότι αποδεικνύει απλώς ότι ήταν μαζί σε ένα πάρτι».

Πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι η Μάξγουελ βρίσκεται στο παρασκήνιο σημαίνει ότι η φωτογραφία «δεν έχει καμία αθώα εξήγηση, επειδή δεν υπάρχει κανένας αθώος λόγος για να την αγκαλιάζει, ακόμη και σε μια κοινωνική εκδήλωση».

Ένας καθηγητής ψηφιακής εγκληματολογίας και ανάλυσης εικόνας υποστήριξε επίσης ότι η φωτογραφία ήταν αληθινή τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο καθηγητής του UC Berkeley, Hany Farid, δήλωσε ότι θεωρεί «απίθανο η φωτογραφία να είναι παραποιημένη».

Είπε, ότι το φως και οι σκιές στην εικόνα δεν παρουσιάζουν ασυνέπειες και δεν φαίνεται πιθανό το σώμα ή το κεφάλι του Άντριου να τοποθετήθηκαν στην εικόνα.

«Το γεγονός ότι οι δύο φιγούρες είναι τόσο απρόσκοπτα και στενά τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη υποδηλώνει ότι είναι απίθανο να πρόκειται για ολόσωμη ένωση του πρίγκιπα Άντριου. Ο φωτισμός και η πόζα του κεφαλιού φαίνεται να συνάδουν με το σώμα και τη σκηνή, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι επίσης απίθανο να πρόκειται για το κεφάλι του πρίγκιπα Άντριου που έχει κολληθεί στο σώμα ενός άλλου ατόμου» είπε σύμφωνα με τους Times.

Photo: YouTube

Και η πρώην στο παιγχίδι

Πέρυσι η πρώην Lady Victoria Hervey του πρίγκιπα Άντριου δήλωσε ότι η περιβόητη εικόνα ήταν ψεύτικη.

Ισχυρίστηκε ότι είχε συναρμολογηθεί χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στο πάρτι γενεθλίων της Ναόμι Κάμπελ σε γιοτ στο Σεν Τροπέ τον Μάιο του 2001, στην οποία φαίνεται η Βιρτζίνια να φοράει το ίδιο λευκό μπλουζάκι με πολύχρωμο τζιν με σχέδια.

Η Lady Victoria ωστόσο δεν είχε αντίγραφο της ακριβούς φωτογραφίας της Βιρτζίνια από το Σεν Τροπέ, η οποία, όπως ισχυρίζεται, χρησιμοποιήθηκε για να παραποιηθεί η εικόνα του πρίγκιπα Άντριου, και δεν έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Η Lady Victoria συμπλήρωσε τους αινιγματικούς ισχυρισμούς της λέγοντας ότι ένας «Ιρλανδός» που έβγαινε με ένα από τα θύματα του Έπσταϊν το 2001 και παρευρισκόταν επίσης στο πάρτι με το σκάφος χρησιμοποιήθηκε ως «σωσίας» του πρίγκιπα Άντριου στην «ψεύτικη» εικόνα.

Η Μάξγουελ, την οποία η Τζιούφρε κατηγόρησε επίσης ότι την προετοίμαζε για σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης: «Έχω διαβάσει πολλές από τις καταθέσεις της και οι δηλώσεις της είναι πολύ κατηγορηματικές και οι ιστορίες της πολύ λεπτομερείς και περίπλοκες, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού ότι πήγε στο σπίτι του Dershowitz.

»’Οπότε νομίζω ότι τα «κενά μνήμης» της είναι ανειλικρινή. Εάν η μνήμη της είναι τόσο κακή, τότε πώς μπορείτε να βασιστείτε σε οτιδήποτε λέει;

»Όταν δίνεις πολλές λεπτομέρειες και κάνεις ισχυρισμούς που διαρκούν πέντε, έξι ή επτά χρόνια, και μετά ξαφνικά την τελευταία στιγμή αποφασίζεις ότι επρόκειτο για ένα κενό μνήμης, το βρίσκω δύσκολο να το πιστέψω».

Δείτε το βίντεο

Μα, αφού δε θυμάται;

Το σχόλιο της Μάξγουελ τον Οκτώβριο του περασμένου έτους σε μια παγκόσμια αποκλειστική συνέντευξη στη φυλακή στην εφημερίδα Mail on Sunday διαψεύδει την άρνηση του Άντριου σε αμερικανικό δικαστήριο ότι είχαν έρθει κοντά.

Η Μάξγουελ απέτυχε να διαψεύσει τις υποδείξεις ότι εκείνη και ο Άντριου ήταν ζευγάρι και είχε δηλώσει: «Νοιάζομαι γι’ αυτόν».

Η Μάξγουελ καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης πέρυσι, αφού κρίθηκε ένοχη από τους ενόρκους για την προσέλκυση νεαρών κοριτσιών σε αίθουσες μασάζ, όπου ο Επστάιν ασελγούσε μεταξύ 1994 και 2004.

Τον Δεκέμβριο του 2021 καταδικάστηκε για πέντε κατηγορίες για την προετοιμασία ανηλίκων για τον Επστάιν, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στη φυλακή το 2019.

Μετά από δύο χρόνια στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης της Νέας Υόρκης, όπου παραπονέθηκε για γεύματα γεμάτα σκουλήκια και απάνθρωπη μεταχείριση, η Μάξγουελ αναμενόταν να εκτίσει την ποινή της στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ινστιτούτο (FCI) Danbury – τη φυλακή του Κονέκτικατ που ενέπνευσε τη σειρά «Orange is the New Black».

Αλλά αντ’ αυτού μεταφέρθηκε 1.000 μίλια νότια στα τέλη Ιουλίου στην Πολιτεία του Ήλιου, όπου ο Επστάιν κακοποιούσε πολλά από τα θύματά του στην έπαυλή του στο Παλμ Μπιτς.

Η FCI Tallahassee – το μελλοντικό σπίτι της Μάξγουελ τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιουλίου 2037 – περιβάλλεται από έναν λαβύρινθο από φράχτες ύψους 10 μέτρων και κάμερες.

Η Μάξγουελ εξέφρασε μεταμέλεια καθώς της επιβλήθηκε ποινή 240 μηνών, λέγοντας στα θύματά της: «Ελπίζω η καταδίκη μου και η σκληρή φυλάκισή μου να σας φέρει ένα τέλος στον πόνο».

Ωστόσο, η Μάξγουελ άσκησε έκτοτε έφεση κατά της καταδίκης και της ποινής της. Ο εκπρόσωπός της δήλωσε: «Η ψυχολογία της αντέχει, όπως θα περίμενε κανείς από μια αθώα γυναίκα».

*Με στοιχεία από dailymail.co.uk

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024