Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκισλέιν Μάξγουελ: Κλίκα ισχυρών κρατουμένων προστατεύει στη φυλακή την μαστροπό του Επστάιν

Γκισλέιν Μάξγουελ: Κλίκα ισχυρών κρατουμένων προστατεύει στη φυλακή την μαστροπό του Επστάιν

Η 60χρονη, καταδικασμένη για sex trafficking, κάνει κουμάντο και εκπροσωπήσει τις συγκρατούμενές της ακόμα και σε τουρνουά ντάμας

Στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ινστιτούτο του Ταλαχάσι, στη Φλόριντα εκτίει την ποινή της η Γκισλέιν Μάξγουελ.

Η 60χρονη Βρετανίδα καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης για τη συνέργεια σε εμπορία ανηλίκων προς όφελος του παιδόφιλου εραστή της Τζέφρι Επστάιν, όμως κάθε άλλο παρά άσχημα περνάει στη φυλακή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, απολαμβάνει την προστασία μιας κλίκας από ισχυρές κρατούμενες και εργάζεται στη βιβλιοθήκη της φυλακής. Μέσω του πόστου της αυτού προτείνει μυθιστορήματα και ιστορικά βιβλία στις κρατούμενες, μια δουλειά που φαίνεται να ταιριάζει στο μορφωτικό της επίπεδο.

Επίσης, ασχολείται με δραστηριότητες όπως η κεραμική και το παιχνίδι ντάμα. Μάλιστα, οι συγκρατούμενές της την επέλεξαν για να τις εκπροσωπήσει στο τουρνουά ντάμας της φυλακής.

«Θες να εκπροσωπήσει ο καλύτερος δυνατός παίκτης και έχει τη φήμη ότι είναι πολύ έξυπνη», λέει πηγή στη Daily Mail.

Και προσθέτει: «Η νικήτρια πτέρυγα κερδίζει ένα πολύ καλό γεύμα με φτερούγες κοτόπουλου, πίτσα και άλλα φαγητά, που είναι πιο γευστικά από τα γεύματα της φυλακής. Ο διαγωνισμός είναι πολύ σημαντικός για τις κρατούμενες και προσέχουν πολύ ποια θα προτείνουν».

Όταν η Μάξγουελ δεν εργάζεται στη βιβλιοθήκη κάνει μαθήματα κροσέ, τζόγκινγκ και παίζει επιτραπέζια παιχνίδια.

Έκλαιγε και παραπονιόταν

Όταν έφτασε για πρώτη φορά στη φυλακή πριν από τέσσερις μήνες, η 60χρονη μαστροπός έκλαιγε και παραπονιόταν συχνά. Έκτοτε έχει κάνει πολλούς φίλους και απολαμβάνει τα χόμπι της.

Η Μάξγουελ μεταφέρθηκε στο Σωφρονιστικό Ινστιτούτο του Ταλαχάσι από το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Μπρούκλιν τον Ιούνιο.

Η εγκατάσταση χαμηλής ασφάλειας, η οποία διαθέτει ξεχωριστές φυλακές ανδρών και γυναικών, αποτέλεσε την έμπνευση για το φανταστικό σωφρονιστικό ίδρυμα Litchfield στη δραματική τηλεοπτική σειρά «Orange Is The New Black» του Netflix.

Έχει γήπεδο με στίβο, γήπεδο μπέιζμπολ και ένα περιποιημένο γκαζόν με δέντρα και μονοπάτια. Επίσης, προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε χόμπι όπως χειροτεχνία και μουσική για τους κρατούμενους, καθώς και προπόνηση, κηπουρική, αερόμπικ και γυμναστήριο για τους «άνω των 50 ετών».

Υπάρχει επίσης βιβλιοθήκη και παρεκκλήσι. Εκτός από την ώρα που κοιμούνται ή εργάζονται, οι τρόφιμοι μπορούν ενδεχομένως να περάσουν τον υπόλοιπο χρόνο περιπλανώμενοι στις εγκαταστάσεις.

Η Μάξγουελ «τροφοδοτούσε» τον Τζέφρι Επσταϊν επί δέκα συναπτά έτη και κατά την διάρκεια της σχέσης τους, με ανήλικα θύματα, με την καταδίκη της να δίνει το έναυσμα σε πολλές γυναίκες να μιλούν ανοικτά για το μαρτύριο τους. Ο ίδιος ο Επσταϊν αυτοκτόνησε σε ηλικία 66 ετών ενώ βρισκόταν έγκλειστος σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019 , εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024