Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για τη βομβιστική επίθεση στον Πριλέπιν - Τι απαντάει το Κίεβο

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για τη βομβιστική επίθεση στον Πριλέπιν – Τι απαντάει το Κίεβο

Η τρίτη βομβιστική επίθεση εναντίον ενός προσώπου που είναι γνωστό για τις απόψεις του υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία μέσα στη Ρωσία.

Οι Ρώσοι ερευνητές δήλωσαν το Σάββατο ότι ο ύποπτος που συνελήφθη μετά την έκρηξη κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν και σκοτώθηκε ο οδηγός του «έδρασε σύμφωνα με τις οδηγίες» Ουκρανών πρακτόρων.

Η κρατική Ανακριτική Επιτροπή ανέφερε πως το αυτοκίνητο του συγγραφέα, ένα Audi Q7, ανατινάχθηκε σε χωριό στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ, περίπου 400 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, συμβάν το οποίο αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική ενέργεια.

«Οι ερευνητές της Ανακριτικής Επιτροπής εξετάζουν την εμπλοκή του Αλεξάντρ Περμιακόφ στην απόπειρα δολοφονίας του Ζαχάρ Πριλέπιν», ανέφερε η επιτροπή, προσθέτοντας ότι «κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο ύποπτος δήλωσε ότι έδρασε σύμφωνα με τις οδηγίες των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών».

Δεν επιβεβαιώνει αλλά και δεν διαψεύδει η Ουκρανία

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU δήλωσε στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εμπλοκή της στη βομβιστική επίθεση εναντίον αυτοκινήτου κατά την οποία τραυματίστηκε ο Ρώσος συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν ή σε άλλες επιθέσεις.

«Επίσημα, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε την εμπλοκή της SBU σε αυτή ή σε άλλες εκρήξεις που συμβαίνουν στις δυνάμεις κατοχής ή στα πρωτοπαλίκαρά τους», μετέδωσε το Ukrinform επικαλούμενο δήλωση της υπηρεσίας ασφαλείας.

Τρίτη βομβιστική επίθεση εναντίον προσώπου υπέρ του πολέμου στη Ρωσία

Είναι η τρίτη βομβιστική επίθεση εναντίον ενός προσώπου που είναι γνωστό για τις απόψεις του υπέρ του πολέμου μέσα στη Ρωσία αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για τους θανάτους δύο προηγούμενων στόχων, κατηγορία την οποία το Κίεβο αρνείται.

Ο Πριλέπιν είναι μυθιοστοριογράφος, γνωστός για την ευθεία υποστήριξή του στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου η εισβολή της Μόσχας διανύει τον 15ο μήνα της. Είναι πολυγραφότατος υποστηρικτής εθνικιστικών απόψεων, με περισσότερους από 300.000 ακολούθους στο Telegram, τον δικό του ιστότοπο και με δικό του κανάλι στο YouTube.

Πολέμησε στο πλευρό των φιλορωσικών δυνάμεων στην επαρχία Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας πριν από την πλήρους κλίμακας εισβολή πέρυσι και ήταν επικεφαλής στρατιωτικής μονάδας εκεί — καυχιόταν, μάλιστα, σε συνέντευξη το 2019 στο YouTube ότι η μονάδα του «σκότωσε μεγάλο αριθμό ανθρώπων».

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι νεκροί, είναι πεθαμένοι και… υπάρχουν πολλοί από αυτούς», είπε. «Καμία μονάδα ανάμεσα στα τάγματα του Ντονέτσκ δεν είχε τέτοια αποτελέσματα. Ήταν ένα εξωφρενικό χάος αυτά που κάναμε εκεί… Κανένας διοικητής δεν είχε τέτοια αποτελέσματα όπως είχα εγώ».

Το συμβάν ακολουθεί τη δολοφονία του μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα Βλαντλέν Τατάρσκι σε καφετέρια της Αγίας Πετρούπολης τον περασμένο μήνα. Τον περασμένο Αύγουστο η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη ενός ιδεολόγου του εθνικισμού, σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024