Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν πάει το μυαλό σας! Πόσοι εργαζόμενοι έχουν αυτοϊκανοποιηθεί στον χώρο εργασίας τους;

Δεν πάει το μυαλό σας! Πόσοι εργαζόμενοι έχουν αυτοϊκανοποιηθεί στον χώρο εργασίας τους;

Κι όμως!

Είναι ένα ερώτημα που σίγουρα δεν είχατε ποτέ σκεφτεί και σίγουρα τώρα… δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε.

Ναι από αύριο (την Δευτέρα δηλαδή) θα κοιτάτε τους συναδέρφους σας με άλλο μάτι και θα σκέφτεστε «μωρέ μήπως;»

Το ερώτημα στο οποίο θα κληθούμε να απαντήσουμε και το οποίο γεννήθηκε… χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, είναι το πόσοι εργαζόμενοι έχουν αυτοϊκανοποιηθεί στο χώρο εργασίας τους.

Δυστυχώς, για το εν λόγω θέμα δεν έχουν υπάρξει πολλές έρευνες, παρά μόνο μικρής κλίμακας… ερευνούλες, οι οποίες μας δίνουν μια ιδέα αναφορικά με το τι συμβαίνει με τον αυνανισμό στους χώρους εργασίας.

Πόσοι αυνανίζονται εν ώρα εργασίας

Συγκεκριμένα, μια πρόσφατη μελέτη του chemist4u που έγινε σε 2 χιλιάδες ενήλικες που ζουν στην Αγγλία, έδειξε πως το 14% των Βρετανών έχουν αυνανιστεί κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.

Η μελέτη επικεντρώθηκε στο ποιοι αυνανίζονται στο γραφείο, πόσο συχνά το κάνουν και τους λόγους που το κάνουν. Ανάμεσα στα ευρήματα αναφέρεται και ότι πάνω από το ένα πέμπτο των αντρών αποφασίζουν να περάσουν λίγο χρόνο με τον εαυτό τους στις ώρες γραφείου, ενώ για τις γυναίκες ήταν το 7%.

Εξετάζοντας το ποσοστό του 14% σε σχέση με τον τρέχοντα πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου, υπολογίζεται πως έως και 7,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα μπορούσαν να αυνανίζονται κατά τις εργάσιμες ώρες.

Το 18% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν μια καρτέλα ιδιωτικής περιήγησης για να έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο κατά τις ώρες εργασίας, υποδηλώνοντας ότι θέλουν να κρατήσουν μυστικές τις συνήθειές τους στο χώρο εργασίας τους, μάλλον επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα έπρεπε να το κάνουν!

Εξετάζοντας τα δεδομένα σε επίπεδο πόλης, οι Λονδρέζοι παραδέχθηκαν ότι αυνανίζονται περισσότερο στη δουλειά με ποσοστό 16% – το υψηλότερο από όλες τις πόλεις.

Αυνανίζονται περισσότερο οι υψηλόμισθοι;
Η έρευνα διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των ατόμων (31%) που παραδέχτηκαν ότι περνούν με αυτόν τον τρόπο τον χρόνο τους στη δουλειά, ήταν εντός του μισθολογικού κλιμακίου των 35.001 £ – 45.000 £.

Ακολουθεί το 24% που κερδίζει μεταξύ 25.0001 – 35.000 £ και το 18% που κερδίζει μεταξύ 15.0001 – 25.000 £ ετησίως.

Ως εκ τούτου, η έρευνα διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο τα άτομα που αυνανίζονται περισσότερο στη δουλειά είναι άτομα που έχουν και ψιλό μισθό.

Άτομα ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών, διαπιστώθηκε ότι αυνανίζονται στη δουλειά τους συχνότερα από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Μια άλλη έρευνα

Από την άλλη, ένας συντάκτης γνωστού περιοδικού της Νέας Υόρκης, του Time Out, αποφάσισε να γειώσει αυτή την αγχολυτική θεωρία ανάμεσα στους συναδέλφους του, διεξάγοντας μία μίνι έρευνα. Και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά καθώς, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, περίπου 4 στους 10 αυνανίζονται εν ώρα εργασίας ή στο χώρο της δουλειάς.

«Το κάνω περίπου μια φορά την εβδομάδα στην τουαλέτα του γυμναστηρίου της εταιρείας που δουλεύω. Είναι άνετα εκεί και έχει κεριά» ανέφερε ένας ερωτηθέντας.

Μία άλλη εργαζόμενη απάντησε πως «όταν πραγματικά νιώθω πολύ ‘φορτωμένη’ στη δουλειά με βοηθάει να χαλαρώσω. Το ρεκόρ μου είναι 3 φορές σε μία μέρα» ενώ μία άλλη γυναίκα προσέθεσε πως «προσπάθησα να το κάνω μια φορά αλλά δεν τελείωσα. Είχα meeting»

Κάποιοι δήλωσαν ότι κάνουν και από βαρεμάρα ή γιατί χρησιμοποιούν dating και sex apps όσο δουλεύουν, ενώ μια κυρία είπε ότι «απλά ερεθίζομαι πολύ εύκολα» ενώ οι περισσότεροι το κάνουν για να μειώσουν το στρες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024