Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Επίσκεψη... Ζελένσκι στη Γερμανία προκαλεί την έντονη αντίδραση του Κιέβου

Ουκρανία: Επίσκεψη… Ζελένσκι στη Γερμανία προκαλεί την έντονη αντίδραση του Κιέβου

Η εκ των προτέρων δημοσιοποίηση προγραμματισμένης επίσκεψης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Γερμανία προκαλεί την έντονη αντίδραση του Κιέβου που συζητά ακόμα και την ακύρωσή της.

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Γερμανία στις 13 και 14 Μαΐου, αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα κύκλους της Αστυνομίας, η οποία προετοιμάζεται σχετικά.

Εκφράζεται «απογοήτευση»

Από την πλευρά του Κιέβου εκφράζεται «απογοήτευση» για τη διαρροή ιδιαίτερα ευαίσθητων πληροφοριών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tagesspiegel, ο κ. Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 13 Μαΐου έπειτα από πρόσκληση του καγκελάριου Ολαφ Σολτς, και στις 14 θα μεταβεί στο Ααχεν, όπου θα τιμηθεί με το Βραβείο του Καρλομάγνου.

Ο ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προσγειωθεί στον στρατιωτικό τομέα του αεροδρομίου του Βερολίνου, ο οποίος χρησιμοποιείται από τα αεροσκάφη της γερμανικής κυβέρνησης και θα καταλύσει στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton, στην ιστορική Potsdamer Platz στο κέντρο του Βερολίνου.

Η περιοχή θα αποκλειστεί και θα εφαρμοστεί το «επίπεδο ασφαλείας 1», με οδοφράγματα, ελέγχους ταυτότητας, ελεύθερους σκοπευτές και σκύλους για ανίχνευση εκρηκτικών.

Την επόμενη ημέρα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reutersκαι με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς και κατόπιν θα μεταβεί με ελικόπτερο στο Ααχεν.

Δεν αποκλείεται ακύρωση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος t-online, το Κίεβο είναι αναστατωμένο για τη δημοσιοποίηση της επίσκεψης, σε βαθμό που δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η ακύρωσή της.

«Φιλοκυβερνητικοί κύκλοι στην Ουκρανία δηλώνουν ότι στην κυβέρνηση είναι πολύ απογοητευμένοι που προφανώς πολύ ευαίσθητες πληροφορίες πολιτικής για την ασφάλεια έχουν δημοσιοποιηθεί σκοπίμως από γερμανικές πηγές και χαρακτηρίζουν τη διαδικασία ανεύθυνη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση μια πιθανή επίσκεψη του ουκρανού προέδρου», αναφέρει ο ιστότοπος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024