Ένας τρανς έφηβος που έχει καταγράψει την επιβεβαίωση φύλου του σε ένα 10ετές κινηματογραφικό έργο ελπίζει να ξεκινήσει ένα «νέο ​​κεφάλαιο» τώρα που έκλεισε τα 18.

Ο Κάι ήταν μόλις εννέα ετών όταν έκανε coming out ως τρανς.

Λίγο αργότερα, αυτός και η μαμά του άρχισαν να καταγράφουν το «ταξίδι» της επιβεβαίωσης φύλου του. Μετά την κυκλοφορία πολλών μικρού μήκους βίντεο στο YouTube όλα αυτά τα χρόνια, φέτος θα δούμε την ολοκλήρωση μιας μεγάλης ταινίας, το Life of Kai.

«Το να έχω την ευκαιρία να καταγράψω και να αναλογιστώ το ταξίδι μου όλα αυτά τα χρόνια, ενώ γνωρίζω επίσης ότι η ιστορία μου έχει βοηθήσει ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια, με γεμίζει χαρά», λέει ο Kai στο PinkNews.

«Πάλευα με το σώμα μου»

«Το να έχω την ευκαιρία να καταγράψω και να αναλογιστώ το ταξίδι μου όλα αυτά τα χρόνια, ενώ γνωρίζω επίσης ότι η ιστορία μου έχει βοηθήσει ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια, με γεμίζει χαρά», λέει η Kai στο PinkNews.

«Επίσης, γνωρίζοντας ότι αυτό που δημιουργούμε βοηθάει τόσους πολλούς ανθρώπους, με κάνει ακόμα πιο ευγνώμων για το όλο έργο».

«Μεγαλώνοντας, πάλευα με το σώμα μου, νιώθοντας το ξένο», λέει ο Kai.

Φορούσε binders* για χρόνια, κάτι που «παρείχε κάποια ανακούφιση» καθώς είχε μπροστά του έναν μακρύ δρόμο για να αποκτήσει πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η χειρουργική επέμβαση ήταν πάντα ένα ουσιαστικό βήμα στο ταξίδι μου», λέει ο Kai. «Από παιδί, μισούσα να κοιτάω το σώμα μου. Η εφηβεία ήρθε πολύ νωρίς και ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».

«Δεν ήθελα να ντυθώ, να κάνω ντους, και έλεγα στη μαμά μου σε ηλικία 10 ετών ότι ήθελα να σταματήσω την ανάπτυξη του στήθους μου επειδή ήξερα ότι δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Ήταν δύσκολο», περιγράφει.

Ο Kai ελπίζει ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ειδικά τα τρανς, που θα δουν την ταινία του θα «νιώσουν μια αίσθηση ελπίδας και ευτυχίας».

«Το μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι, παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις, η υποστήριξη ενός μόνο ατόμου μπορεί να είναι αρκετή για να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια», λέει.

«Είναι ελευθερία να είμαστε ο εαυτός μας χωρίς να φοβόμαστε ότι θα μας κρίνουν, γνωρίζοντας ότι περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που κατανοούν και υποστηρίζουν ο ένας το ταξίδι του άλλου, ό,τι κι αν είναι αυτό», λέει ο Kai.

*Το binder φοριέται στο πάνω μέρος του σώματος, μέσα από τα ρούχα, σαν φανελάκι, και μπορεί να καλύπτει το κομμάτι από τους ώμους μέχρι κάτω από το στήθος ή και την κοιλιά. Πρόκειται για εσώρουχο το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως από trans ή non binary άτομα.