Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταυτότητα φύλου: Η αντιπαράθεση για την μπύρα Bud Light αποκαλύπτει τον βαθύ διχασμό μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων

Ταυτότητα φύλου: Η αντιπαράθεση για την μπύρα Bud Light αποκαλύπτει τον βαθύ διχασμό μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων

Πώς συνδέεται η μπύρα Bud Light και το ζήτημα της ταυτότητας φύλου για το οποίο αντιπαρατίθενται Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι.

Στις ΗΠΑ σχεδόν τα πάντα είναι πολιτική, ακόμη και η μπύρα: η ιδιαίτερα δημοφιλής μπύρα Bud Light βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά τη συνεργασία της με μια γνωστή τρανσέξουαλ, μαύρο πρόβατο για τους συντηρητικούς, οι οποίοι έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Απριλίου με ένα προωθητικό βίντεο που ανήρτησε στον λογιαριασμό της στο Instagram η influencer Ντίλαν Μαλβέινι, στο οποίο εμφανίζεται να κοιτά την κάμερα κρατώντας μια Bud Light. Εξηγεί ότι η εταιρεία Anheuser – Buchs InBev, η οποία παράγει τη Bud Light, της έστειλε ένα κουτάκι μπύρας με το πρόσωπό της για να γιορτάσει την πρώτη επέτειο από τότε που έκανε φυλομετάβαση.

«Γιορτάζω την 365η ημέρα μου ως κορίτσι και η Bud Light μου έστειλε μάλλον το καλύτερο δώρο του κόσμου», σχολιάζει στο βίντεο η Μαλβέινι χαμογελαστή.

Το επίμαχο βίντεο

Όλα όσα απεχθάνονται οι Ρεπουμπλικάνοι

Η 26χρονη ηθοποιός, influencer και ακτιβίστρια είναι γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – διαθέτει 10 εκατ. ακόλουθους στο TikTok–, όμως δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη σταρ και η ανάρτησή της θα μπορούσε να έχει περάσει απαρατήρητη.

Όμως η Ντίλαν Μαλβέινι, που μιλά ανοικτά για τη φυλομετάβασή της και υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αντιπροσωπεύει όλα όσα απεχθάνονται οι Ρεπουμπλικάνοι.

Για τη συντηρητική δεξιά στις ΗΠΑ η Bud Light έκανε λάθος που έγινε η «μπύρα τρανς» και πρέπει να τη μποϊκοτάρουν.

Η μπύρα αυτή πωλείται παντού: από αθλητικές διοργανώσεις έως συναυλίες, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στις ΗΠΑ και καλλιεργεί μια τυπική αμερικανική εικόνα, την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι αγαπούν.

Οι σταρ της μουσικής κάντρι ηγούνται της επίθεσης. Ο Ράιλι Γκριν αντικατέστησε το όνομα της Bud Light με αυτό μιας ανταγωνίστριας μπύρας σε ένα από τα τραγούδια του, στη διάρκεια συναυλίας στα μέσα Απριλίου.

Ο Kid Rock ανήρτησε βίντεο στο οποίο δηλώνει ότι θα δώσει μια «ξεκάθαρη και λιτή» απάντηση στην αντιπαράθεση. Φορώντας ένα καπέλο με το σύνθημα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again», γυρνά, με ένα ημιαυτόματο τουφέκι στο χέρι και πυροβολεί εναντίον κουτιών της Bud Light.

Δείτε σχετική ανάρτηση

«Βιβλικές αξίες»

Η αντιπαράθεση καταδεικνύει για μία ακόμη φορά τον πολιτικό διχασμό στο θέμα της ταυτότητας φύλου. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικάνος Ρον ΝτεΣάντις, ορκίστηκε τη Δευτέρα ότι δεν θα ξαναπιεί Bud Light, ενώ αρνήθηκε να στηρίξει τις «woke επιχειρήσεις».

Αντιθέτως, Δημοκρατικοί πολιτικοί από την Καλιφόρνια ανήρητσαν στο Twitter φωτογραφία τους με μια Bud Light στο χέρι.

H πολεμική πλέον ξεπέρασε τη σφαίρα της πολιτικής. Τα μπαρ ακολουθούν το μποϊκοτάζ, κυρίως στις ρεπουμπλικανικές πολιτείες.

Ο Τζον Ριτς, τραγουδιστής της κάντρι και ιδιοκτήτης ενός μπαρ στο Νάσβιλ, εξήγησε στο Fox News ότι του έχουν μείνει «κούτες και κούτες» Bud Light, καθώς οι πελάτες δεν την παραγγέλνουν.

Στη Φλόριντα στο εστιατόριο Grills Seafood δεν προσφέρεται πλέον η μπύρα αυτή «εξαιτίας της στήριξής της σε κάτι που είναι εντελώς αντίθετο στις βιβλικές μας αρχές», αναφέρει η διεύθυνσή του σε ανάρτησή της στο Facebook.

Τις τελευταίες ημέρες η Anheuser-Busch InBev πέρασε στην αντεπίθεση με μια διαφήμιση με ιδιαίτερα πατριωτικό χρώμα, με τυπικά αμερικανικά τοπία και φυσικά την αμερικανική σημαία.

Ο επικεφαλής της Μπράντον Γουιτγουόρθ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητεί συγνώμη, η οποία όμως δεν φάνηκε να ικανοποιεί καμία από τις δύο πλευρές.

«Δεν είχαμε ποτέ πρόθεση να εισέλθουμε σε μια αντιπαράθεση που χωρίζει τους ανθρώπους», εξηγεί.

Η ίδια η Ντίλαν Μαλβέινι, που βρίσκεται στο επίκεντρο δεύτερης πολεμικής για μια συνεργασία της με τη Nike, δήλωσε σε συνέντευξή της την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επιζητεί την αντιπαράθεση. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν με καταλαβαίνουν και απομονώνουν ό,τι λέω ή κάνω για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024