Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρανσφοβικές πρακτικές από Ρεπουμπλικάνους: Απαγόρευσαν σε τρανς βουλεύτρια να πάρει ξανά τον λόγο

Τρανσφοβικές πρακτικές από Ρεπουμπλικάνους: Απαγόρευσαν σε τρανς βουλεύτρια να πάρει ξανά τον λόγο

Οι Ρεπουμπλικανοί στη βουλή της Μοντάνα απαγόρευσαν σε τρανς βουλεύτρια να πάρει ξανά τον λόγο

Μια ομάδα συντηρητικών Ρεπουμπλικανών βουλευτών στη Μοντάνα έκαναν εσκεμμένα misgender μια τρανς συνάδελφό της απαιτώντας να της απαγόρευσαν να παίρνει τον λόγο, ως απάντηση στα όσα είπε ενώ μιλούσε ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει στους ανήλικους να έχουν πρόσβαση ιατρική περίθαλψη για τις επιβεβαίωσης φύλου.

Η Ομάδα Ελευθερίας της Μοντάνα με ανάρτησή της στο Twitter το βράδυ της Τρίτης υποστήριξε ότι η βουλευτής των Δημοκρατικών Ζόι Ζέφιρ θα πρέπει να τιμωρηθεί «επειδή προσπάθησε να ντροπιάσει το νομοθετικό σώμα της Μοντάνα και χρησιμοποιώντας ανάρμοστη και απρόκλητη γλώσσα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης».

Η παράταξη κάλεσε σε «δέσμευση για πολιτισμένο διάλογο», ενώ στην ίδια πρόταση έκανε misgender, χρησιμοποιώντας ανδρικές αντωνυμίες.

«Αίμα στα χέρια σας»

Η Ζέφιρ κατήγγειλε το νομοσχέδιο που επιθυμεί να υιοθετήσει η βουλή της Μοντάνα, βάσει του οποίου απαγορεύεται στους ανήλικους να λαμβάνουν θεραπεία επιβεβαίωσης φύλου, κάνοντας λόγο για «βασανιστήρια» και λέγοντας προς τους συναδέλφους της ότι θα πρέπει «να ντρέπεστε». «Την επόμενη φορά (…) που θα σκύψετε το κεφάλι σας για να προσευχηθείτε, ελπίζω να δείτε το αίμα στα χέρια σας», τόνισε, εκτιμώντας ότι το νομοσχέδιο αυτό ωθεί τους τρανς στην αυτοκτονία.

Σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη το βράδυ, η Ζέφιρ εξήγησε ότι το κοινοβούλιο «αρνείται να μου επιτρέψει να μιλήσω για οποιοδήποτε νομοσχέδιο μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου», αν δεν ζητήσει συγνώμη για τις δηλώσεις της. Η βουλευτής έκανε λόγο για μια «θεμελιωδώς αντιδημοκρατική απόφαση» των Ρεπουμπλικανών, η οποία έχει στόχο να την αναγκάσει να σιωπήσει «την ώρα που καταργούν τα δικαιώματα των τρανς και ομοφυλόφιλων κατοίκων της Μοντάνα».

«Δεν λογοκρίνω κανέναν», απάντησε την Παρασκευή ο πρόεδρος της βουλής της Μοντάνα Ματ Ρετζίρ σε συνέντευξή του στο MTN News. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κανονισμοί της βουλής επιτρέπουν να αφαιρείται ο λόγος από οποιονδήποτε βουλευτή δεν σέβεται το πρωτόκολλο. «Όποιος εκπρόσωπος επιθυμεί να συζητήσει με σεβασμό προς τους κανόνες συμπεριφοράς, την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της Βουλής (…) θα αναγνωριστεί» για να μιλήσει, πρόσθεσε.

Από τον Ιανουάριο έχουν υιοθετηθεί σε 14 αμερικανικές πολιτείες 29 νέοι νόμοι που περιορίζουν τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024