Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΛΟΑΤΚΙ+: Ανθρωπιστική οργάνωση στη Φλόριντα προειδοποιεί τα queer άτομα

ΛΟΑΤΚΙ+: Ανθρωπιστική οργάνωση στη Φλόριντα προειδοποιεί τα queer άτομα

Τους τελευταίους μήνες, η Φλόριντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κύματος των αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσιών.

Η οργάνωση Equality Florida προχώρησε στο “πρωτοφανές βήμα” να εκδώσει ταξιδιωτικές συμβουλές προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την ηλιόλουστη πολιτεία.

Η οργάνωση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικά δικαιώματα εξέδωσε συμβουλές σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία, την ασφάλεια και την ελευθερία που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα κουήρ άτομα μετά την ψήφιση πολλών αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίων στη νοτιοανατολική πολιτεία.

Θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά που μια πολιτεία εκδίδει μια τέτοια προειδοποίηση προς πιθανούς ταξιδιώτες.

Η Nadine Smith, εκτελεστική διευθύντρια της Equality Florida, δήλωσε ότι, ως οργάνωση που εργάζεται για τη βελτίωση της φήμης της Φλόριντα όσον αφορά την ισότητα ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αναγκάστηκε με «μεγάλη θλίψη» να εκδώσει την ταξιδιωτική οδηγία.

Τους τελευταίους μήνες, η Φλόριντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κύματος των αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσιών που κατατίθενται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και αποσκοπούν στην απαγόρευση του drag, στην απαγόρευση της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο, στην παρεμπόδιση των τρανς ατόμων να αθλούνται και στην ανατροπή των μέτρων προστασίας κατά των διακρίσεων.

«Don’t Say Gay»

Τον Μάρτιο του 2022, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε τον νόμο για τα δικαιώματα των γονέων στην εκπαίδευση, γνωστότερο ως «Don’t Say Gay» (Μη λες γκέι).

Η νομοθεσία απαγορεύει στους εκπαιδευτικούς και σε τρίτους να μιλούν για ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα στην τάξη μέχρι την τρίτη τάξη, ενώ τον Φεβρουάριο παρουσιάστηκαν σχέδια για την επέκταση της εμβέλειάς της στην όγδοη τάξη.

Ο DeSantis έχει επίσης αφαιρέσει ΛΟΑΤΚΙ+ βιβλία από τα σχολεία και απαγόρευσε ακόμη και ένα μάθημα Αφροαμερικανικών σπουδών από τα λύκεια της Φλόριντα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει «εκπαιδευτική αξία».

Στη δήλωση της Equality Florida, η Nadine Smith πρόσθεσε: «Ενώ η απώλεια συνεδρίων και κορυφαίων φοιτητών, οι οποίοι έχουν ξεγράψει τη Φλόριντα, απειλεί με μόνιμη ζημιά την πολιτεία μας, είναι πιο συγκλονιστικό να ακούμε από γονείς που πωλούν τα σπίτια τους και μετακομίζουν επειδή η σχολική λογοκρισία, οι απαγορεύσεις βιβλίων και οι περιορισμοί στην υγειονομική περίθαλψη έχουν καταστήσει την πολιτεία τους λιγότερο ασφαλή για τα παιδιά τους».

«Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας πρέπει να ζυγίσει τους κινδύνους και να αποφασίσει τι είναι καλύτερο για την ασφάλειά του, αλλά είτε μείνετε μακριά, είτε φύγετε, είτε παραμείνετε, σας ζητάμε να ενωθείτε μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αδυσώπητες επιθέσεις».

«Βοηθήστε να επανασχεδιάσουμε και να οικοδομήσουμε μια Φλόριντα που είναι πραγματικά ασφαλής και ανοιχτή σε όλους, και όπου η ελευθερία είναι μια πραγματικότητα, όχι ένα κούφιο προεκλογικό σύνθημα».

Στοχευμένες επιθέσεις

Οι συστάσεις που εξέδωσε η οργάνωση περιγράφουν τις στοχευμένες επιθέσεις της πολιτείας κατά της ακαδημαϊκής ελευθερίας, των τεχνών, του αθλητισμού και της ιατρικής ελευθερίας, καθώς και τη λογοκρισία των ΛΟΑΤΚΙ+ ζητημάτων.

«Στο σύνολό τους, οι νόμοι και οι πολιτικές της Φλόριντα που στοχεύουν βασικές ελευθερίες και δικαιώματα, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια όσων ταξιδεύουν στην πολιτεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ελπίζουμε, ότι όσοι κάτοικοι της Φλόριντα μπορούν, θα παραμείνουν και θα συμμετάσχουν βαθύτερα στον αγώνα ενάντια στις ολομέτωπες επιθέσεις της πολιτείας κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

«Αυτή η στιγμή απαιτεί ένα κίνημα βάσης για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης και της ισότητας για όλους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το κύμα του δεξιού αυταρχισμού, να ξαναρχίσουμε να οικοδομούμε μια πολιτεία που είναι ασφαλής και ανοιχτή σε όλους και να γιορτάσουμε και πάλι τη Φλόριντα ως μια ελεύθερη πολιτεία».

Το CBS News ανέφερε ότι η Φλόριντα είχε ρεκόρ 137,6 εκατομμυρίων επισκεπτών το 2022, με τους ανθρώπους από άλλες πολιτείες να αντιπροσωπεύουν το 93% του συνόλου.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024