Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσιτσιπάς δεν θεωρεί GOAT τον Τζόκοβιτς!

Ο Τσιτσιπάς δεν θεωρεί GOAT τον Τζόκοβιτς!

«Σνομπάρει τον Σέρβο τενίστα ο Στέφανος» έγραψε χαρακτηριστικά το Tennishead.

Για μια ακόμη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκάλεσε debate στον χώρο του τένις αφού δεν έχει τον Τζόκοβιτς στη λίστα του για τις κορυφαίους όλων των εποχών.

Αυτό σύμφωνα με το Tennishead.net που σε σχετικό του άρθρο αναφέρει: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σνομπάρει τον Νόβακ Τζόκοβιτς όταν αποκάλυψε τον δικό του GOAT.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε ποια χαρακτηριστικά πιστεύει ότι κάνουν κάποιον τον καλύτερο όλων των εποχών και κατονόμασε δύο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά όχι τον ίδιο τον Σέρβο.

Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει εννέα τίτλους, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Monte Carlo Masters και των τελικών ATP. Το Νο.5 του κόσμου έχει φτάσει και σε δύο τελικούς Grand Slam, όπου και στους δύο έχασε από τον Τζόκοβιτς.

Παρόλα αυτά, ο Έλληνας δεν συσχετίζει το GOAT (Greatest Of All Time) με τον παίκτη που έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους.

«Για μένα, ο GOAT είναι το άτομο που έχει φέρει τους περισσότερους ανθρώπους στο άθλημα, που έχει προσελκύσει τους περισσότερους ανθρώπους στο άθλημα, που έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους να κάνουν κάτι στη ζωή τους. Το άτομο που έχει φέρει χαρά σε άλλους ανθρώπους μέσω της τέχνης του και μέσω αυτού που κάνει».

Στη συνέχεια, ο 24χρονος Ελληνας τενίστας συνέκρινε αυτά τα χαρακτηριστικά με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, ενώ δεν ανέφερε τον 22 φορές πρωταθλητή Γκραν Σλαμ, Τζόκοβιτς.

«Νομίζω ότι, σε αυτή την περίπτωση, είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι ο Ρότζερ Φέντερερ είχε τεράστιο αντίκτυπο σε αυτό, όπως και ο Ράφαελ Ναδάλ», υποστήριξε ο Τσιτσιπάς.

Ο Τσιτσιπάς έχει παίξει κόντρα στην προαναφερθείσα «μεγάλη τριάδα – Big Three» 26 αγώνες, ωστόσο έχει νικήσει μόνο έξι φορές (έχει κερδίσει από δύο φορές τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ).

Ο απολογισμός του Τσιτσιπά κόντρα στους Big Three:

• Στέφανος Τσιτσιπάς vs Νόβακ Τζόκοβιτς: 2-11 (Τελευταία συνάντηση (2023) – Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον Τσιτσιπά, 6-3 7-6(4) 7-6(5) (τελικός Αυστραλιανού Όπεν)
• Στέφανος Τσιτσιπάς vs Ραφαέλ Ναδάλ: 2-7 (Τελευταία συνάντηση (2021) – Ο Ναδάλ κέρδισε τον Τσιτσιπά, 6-4 6(6)-7 7-5 (τελικός Όπεν της Βαρκελώνης)
• Στέφανος Τσιτσιπάς vs Ρότζερ Φέντερερ: 2-2 (Τελευταία συνάντηση (2019) – Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ, 6-3 6-4 (ημιτελικός ATP Finals)

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024