Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ολυμπιακού

Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ολυμπιακού

Το θέμα είναι να παίξει ο Ολυμπιακός το μπάσκετ που άφησε «άφωνη» την Ευρώπη και μετά όλα θα γίνουν όπως πρέπει...

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 απέναντι στη Φενέρ και η τουρκική ομάδα πήρε το δεύτερο παιχνίδι της σειράς και το πλεονέκτημα έδρας στο «ζευγάρι».

Είχε πει άραγε κάποιος ότι η «μάχη» θα ήταν εύκολη; Είχε «υποσχεθεί» κάποιος πρόκριση με 3-0 για να τελειώνει στο… άψε σβήσε η σειρά;

Όχι βέβαια, μην τρελαθούμε κιόλας. Σίγουρα όμως δεν ήταν καλό που οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ, γιατί τώρα είναι υποχρεωμένοι να νικήσουν ένα τουλάχιστον παιχνίδι στην Πόλη, για να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης στο final 4 του Κάουνας.

Εδώ θα πρέπει να εστιάσουμε σ’ ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο φανερώνει και το μεγαλύτερο επίτευγμα της ομάδας του λιμανιού την τελευταία διετία.

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η εμπιστοσύνη που έχουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην ομάδα τους και η πίστη ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε θέση να νικήσουν τη Φενέρ στην έδρα της.

Μια εμπιστοσύνη που «πηγάζει» από τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η ομάδα του Μπαρτζώκα, από το εξαιρετικό μπάσκετ που έχει παρουσιάσει κι αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει ο Ολυμπιακός και στα παιχνίδια με τη Φενέρ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πέτυχε τον στόχο που είχε για τα δύο πρώτα ματς της σειράς αλλά δεν υπάρχει κανείς στην Ευρώπη που να θεωρεί ότι η «ιστορία» κρίθηκε επειδή έγινε το 1-1.

Σαφώς τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα του λιμανιού. Αυτό δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί καθώς αν ο Ολυμπιακός είχε κάνει το 2-0 τότε θα ήταν με το ένα… πόδι στο Κάουνας.

Κανείς όμως δεν μπορεί να «ξεγράψει» την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης την φετινή περίοδο κι αυτό είναι κάτι που έχει κερδίσει με το «σπαθί» του ο Ολυμπιακός από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και σήμερα.

Είναι προφανές ότι η ελληνική ομάδα πάει στην Πόλη έχοντας τις δυνατότητες να πετύχει μια τουλάχιστον νίκη απέναντι στη Φενέρ. Μια τουλάχιστον.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το πιστεύει, το ίδιο βεβαίως και οι παίκτες του. Αυτό που απομένει είναι να δούμε την αντίδραση που θα βγάλουν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στη Φενέρ το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Ολυμπιακός «πληγώθηκε» από στιγμές αδράνειας (που δεν ήταν λίγες) στο αμυντικό ριμπάουντ και το πλήρωσε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται.

Και ήδη στο μυαλό του κόουτς των πειραιωτών υπάρχει το πλάνο «κανονικότητας» για να παίξει ο Ολυμπιακός το μπάσκετ που άφησε «άφωνη» την Ευρώπη.

Και με τέτοιο μπάσκετ ο Ολυμπιακός θα πάρει την μια (τουλάχιστον) νίκη που θέλει επί τουρκικού εδάφους. Επαναλαμβάνουμε, δεν θα είναι εύκολο, αλλά κανένας δρόμος που οδηγεί σε κορυφή δεν είναι εύκολος.

Συνήθως είναι ανηφόρες…

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024