Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετανόητος – Μπορεί, χωρίς τον Βαρουφάκη, να ρίξει ξανά την οικονομία στα βράχια
Ο Άκης Σκέρτσος σχολίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κοστολογώντας το στα 83 δισ. ευρώ
Οι συντάκτες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «διακατέχονται από τη βαθιά πεποίθηση ότι όντως δεν θα κληθούν ποτέ να το εφαρμόσουν, άρα μπορούν ανέξοδα να τάζουν λαγούς με πετραχήλια», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, για το κυβερνητικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το κόστος των εξαγγελιών που έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ «φτάνει τα 83 δισ. ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σκέρτσος, επισημαίνοντας πως «αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετανόητος και ότι μπορεί και χωρίς τον κ. Βαρουφάκη να ρίξει ξανά την οικονομία της χώρας στα βράχια».
Και επισυνάπτει πίνακα με την κοστολόγηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του Άκη Σκέρτσου
Την περασμένη Τετάρτη ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα ρεαλιστικό και ταυτόχρονα οραματικό πολιτικό σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, καλά μελετημένο και αυστηρά κοστολογημένο, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 9 δισ. ευρώ στην τετραετία.
Δυο μέρες μετά, διαβάζοντας το νέο πρόγραμμα της αντιπολίτευσης, ομολογούμε πως ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τον εαυτό του καταθέτοντας ένα σχέδιο που κοστίζει 83 (!!!) δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 40 δισ. ευρώ παραπάνω από το ήδη εξωφρενικό πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη το περασμένο φθινόπωρο.
Αυτή η εξωπραγματική έκθεση ιδεών αποκλείει οριστικά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και οδηγεί σε νέα μνημόνια και χρεοκοπία.
Εκτός εάν οι συντάκτες του προγράμματος διακατέχονται από τη βαθιά πεποίθηση ότι όντως δεν θα κληθούν ποτέ να το εφαρμόσουν, άρα μπορούν ανέξοδα να τάζουν λαγούς με πετραχήλια…
Τελικά αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετανόητος και ότι μπορεί και χωρίς τον κ. Βαρουφάκη να ρίξει ξανά την οικονομία της χώρας στα βράχια.
Για την ιστορία, θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα και στους πολίτες ότι η κυβέρνηση της κας Τρας στο Ηνωμένο Βασίλειο κράτησε μόλις 45 μέρες με ένα αντίστοιχης έμπνευσης σχέδιο, που έφερε τη βρετανική οικονομία στο χείλος του γκρεμού.
Μια «προοδευτική διακυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ – Βαρουφάκη πόσο λέτε να κρατήσει;
Στην κάλπη της 21ης Μαΐου λέμε όχι στους επικίνδυνους.
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442