Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατασκευάστηκε το δίκτυο ΑμεΑ στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Κατασκευάστηκε το δίκτυο ΑμεΑ στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Διαδρομές προσβάσιμες και φιλικές για ΑμεΑ κατασκευάστηκαν στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ενώ το έργο θα συνεχιστεί και σε διάφορα άλλα σημεία της.

Ολοκληρώθηκε στη Ρόδο το πρώτο τμήμα του έργου με τίτλο: «Δημιουργία δικτύου ΑμΕΑ στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου» που αφορούσε στην οδό Ιπποδάμου.

Το έργο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο έτους 2022, ολοκληρώθηκε εγκαίρως και πριν την έναρξη της θερινής περιόδου στις αρχές Μαρτίου έτους 2023.

Τη σύμβαση του έργου με τίτλο: «Δημιουργία δικτύου ΑμΕΑ στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου», είχε υπογράψει ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης.

Η εκτέλεσή του, περιλάμβανε τη δημιουργία διαδρόμου πλακών τύπου Λάρδου στο μέσο της οδού, διατήρηση πλευρικά αυτής του παραδοσιακού χαλικόστρωτου και κατασκευή τριών (3) φρεατίων (διπλών) μαρμάρινων στα πρότυπα αυτών της ιστορικής Ιπποτών. Με την ολοκλήρωση της οδού, εξυπηρετούνται άτομα ΑμΕΑ, καροτσάκια με μωρά, ποδηλάτες, ταξιδιώτες με αποσκευές κτλ.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ρόδου

Το έργο, που θα συνεχιστεί τον Νοέμβριο έτους 2023, αφορά – σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων – στη δημιουργία και αποκατάσταση δικτύου κίνησης ΑμεΑ με ήπιες σημειακές παρεμβάσεις διαμόρφωσης στις πύλες εισόδου της Μεσαιωνικής πόλης, σε πλατείες όπως η Σύμης, Αργυροκάστρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μουσείου, καθώς και σε οδούς όπως η Λάχητος, Απολλωνίων, Πυθαγόρα κ.α.

Το έργο περιλαμβάνει αποξήλωση των υφιστάμενων επιστρώσεων με διαλογή, αποθήκευση και μερική επανάχρηση βοτσάλων, εκσκαφές με μηχανικά μέσα ή με τα χέρια στα σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης φθορών για τη διαμόρφωση/διευθέτηση των κλίσεων σε σχέση με τις υφισταμένες επιστρώσεις, κατασκευή νέων υποστρωμάτων για τις επιστρώσεις μαρμάρου, πλακών και βοτσάλων, επανατοποθέτηση των όμορων στη νέα επίστρωση από μαρμάρινες πλάκες κ.α.

Το έργο αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού εξακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (650.000€), χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020 (Εθνικοί Πόροι ΠΔΕ).

Η συμβασιοποίησή του πραγματοποιήθηκε με μέση έκπτωση 44,71% και προϋπολογισμό τριακόσιες πενήντα εννέα χιλιάδες τριακόσια πενήντα εννέα ευρώ και πενήντα εννέα λεπτά (359.359,59€).

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024