Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν, μέρος των μετακινήσεων των ΑμεΑ στη Ρόδο

Δωρεάν, μέρος των μετακινήσεων των ΑμεΑ στη Ρόδο

Σχέδιο για βελτίωση της προσβασιμότητας για περίπου 2.300 ανθρώπους με αναπηρία προωθείται στη Ρόδο.

Με βάση τα στοιχεία του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, κατοικούν στην Ρόδο, περίπου 2.300 Άτομα με Αναπηρία, με ποσοστό άνω του 50%.

Το Σχέδιο Δράσης, περιλαμβάνει την οργάνωση και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών μετακίνησης σε ΑμεΑ, που κατοικούν στον Δήμο Ρόδου καθώς και παροχή εξοπλισμού, που μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της κινητικότητας και προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε φορείς, υπηρεσίες και δραστηριότητες, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Ως άμεσα ωφελούμενοι του Σχεδίου Δράσης ορίζονται όλοι οι διαμένοντες στον Δήμο Ρόδου, οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από Δημόσια Αρχή ως Άτομα με Αναπηρία. Ως έμμεσα ωφελούμενοι του Σχεδίου Δράσης ορίζονται τα μέλη της οικογένειας ή/και οι φροντιστές του ατόμου.

Αναλυτικότερα, οι υπηρεσίες δωρεάν μετακίνησης περιλαμβάνουν:

  • Μετακινήσεις σε προορισμούς που αφορούν την πρόληψη και την θεραπεία της σωματικής ή/και ψυχικής υγείας των ΑμεΑ (επίσκεψη σε ιατρό, φυσικοθεραπεία, υπηρεσίες ψυχικής υγείας κ.α.)
  • Μετακινήσεις που αφορούν την διευκόλυνση της πρόσβασής των ΑμεΑ σε υπηρεσίες/ προγράμματα – εκπαίδευσης- κατάρτισης- επιμόρφωσης
  • Μετακινήσεις σε ψυχαγωγικές-δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες οργανώνονται αποκλειστικά από φορείς και οργανισμούς, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση σε δράσεις ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, που κατοικούν στο Δήμο Ρόδου, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού τους και η διασφάλιση της ισότιμης κοινωνικής τους ένταξης, αποτελούν την κύρια στόχευση του Σχεδίου Δράσης.

Στους βασικούς στόχους περιλαμβάνονται επίσης η υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης και η συμβολή στην ενίσχυση των κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων των ΑμεΑ στην διατήρηση υγιούς ισορροπίας μεταξύ του Ατόμου και του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024