Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην FC Hollywood τις ήττες τις ανταμείβουν με τριήμερα ρεπό!

Στην FC Hollywood τις ήττες τις ανταμείβουν με τριήμερα ρεπό!

Ο Τόμας Τούχελ έδωσε άδεια τριών ημερών στους παίκτες της Μπάγερν μετά την ήττα από τη Μάιντς. Οι αριθμοί αποκαλύπτουν τη δεινή θέση που βρίσκεται η ομάδα του Βαυαρίας

Το ηφαίστειο του Μονάχου εξερράγη και η λάβα παρασέρνει όποιον συναντά στο πέρασμά της, ακόμα και όσους κάθονται στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας.  Η Μπάγερν βιώνει μία από τις χειρότερες κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία της και η αποκαθήλωσή της από την κορυφή της βαθμολογίας μετά την ήττα από τη Μάιντς (3-1) απλά επιβεβαίωσε τα γεγονότα. Ωστόσο ο Τόμας Τούχελ «επιβράβευσε» τους παίκτες του με τριήμερο ρεπό, όπως του το είχε υποσχεθεί πριν το παιχνίδι που εξελίχθηκε σε νέο κάζο το οποίο προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η «Bild» αποκαλύπτει πως η αμφισβήτηση δεν ακουμπά μόνο τους Ολιβερ Καν (CEO) και Χασάν Σαλιχάμιτζιτς αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο, τον Χέρμπερ Χάινερ. Εχει τη σημασία του το γεγονός πως το σχετικό δημοσίευμα το υπογράφει ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας Βάλτερ Μ. Στράτα, ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά πως «υπάρχει κενό στην κορυφαία θέση».

«Κανείς δεν ακούει τον πρόεδρο Χάινερ», λένε στους διαδρόμους του προπονητικού κέντρου στη Ζέμπενερ Στράσε. Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος τονίζει την ανάγκη να ληφθούν δραστικά μέτρα, ακόμα και η επανεργοποίηση του Ούλι Χένες «μέχρι η ομάδα να αναδιοργανωθεί».

Η Αγία Τριάδα των Βαυαρών – Χάινερ, Καν, Σαλιχάμιτζιτς- κατέβηκε στα αποδυτήρια μετά το φιάσκο από τη Μάιντς και άσκησε σκληρή κριτική στους παίκτες, προφανώς για να σώσει τα προσχήματα και να δώσει προς τα έξω την εικόνα πως προσπαθεί να επαναφέρει την ομάδα στο σωστό δρόμο. Ιδιαίτερα ο Καν ο οποίος στις δηλώσεις του υπενθύμισε πως η Μπάγερν παρέπαιε και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και είχε βρεθεί ξανά στην ίδια θέση (έναν βαθμό πίσω από την Ντόρτμουντ) ακριβώς πριν από έναν μήνα.

«Τι δεν έχουμε προσπαθήσει στον δεύτερο γύρο;», ρωτούσε τους δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη. «Συζητήσεις, παίκτες, συστήματα, τακτική, αλλαγή προπονητή, τίποτα δεν δούλεψε. Εχουμε εξαντλήσει τόσες πιθανότητες. Στο τέλος της μέρας υπάρχουν ένδεκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο που πρέπει να πάρουν τον κωλ… τους για τους στόχους της ομάδας. Αυτό σημαίνει ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο».

H κριτική

Θεωρεί πως θα είναι καταστροφικό αν η Μπάγερν δεν κατακτήσει τον τίτλο ενώ για τις φήμες που τον θέλουν να εξοβελίζεται από το κλαμπ, ήταν σαφής: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κριτική. Εχω αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις στην καριέρα μου και ξέρω τι σημαίνει όταν τα πράγματα δεν βαίνουν όπως πρέπει στην Μπάγερν».

Πριν το παιχνίδι με τη Μάιντς που κατέληξε σε επώδυνη ήττα ο Χάινερ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Καν. Μετά τον αγώνα είπε το αμφίσημο «θα μιλήσουμε αργότερα για τα πάντα».

Στο κάδρο των ευθυνών όχι μόνο δεν βρίσκεται πουθενά ο Τόμας Τούχελ αλλά υπάρχει η αίσθηση πως οι Βαυαροί έχουν μετανιώσει που δεν απέλυσαν νωρίτερα τον Νάγκελσμαν και συγκεκριμένα στα μέσα Φλεβάρη, μετά την ήττα από την Γκλάντμπαχ.

Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι πως η Μπάγερν είχε υποστεί φέτος τρεις ήττες σε 37 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Νάγκελσμαν και βρισκόταν μέσα και στους τρεις στόχους ενώ με τον Τούχελ έχει κάνει τον ίδιο αριθμό ηττών σε έξι παιχνίδια, έχει αποκλειστεί από Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ και κινδυνεύει να χάσει και το πρωτάθλημα.

Σαν χαμένος

Ο Τούχελ φαινόταν σαν χαμένος μετά την ήττα από τη Μάιντς αλλά έσπευσε να αφήσει αιχμή εναντίον του προκατόχου του επικαλούμενος την απουσία ενέργειας από τους παίκτες του, λέγοντας πολλές φορές «φαινόμαστε εξουθενωμένοι, δεν ξέρω, δεν ξέρω». Στη συνέχεια έδωσε τρεις μέρες ρεπό στους παίκτες του, όπως τους είχε υποσχεθεί πριν το παιχνίδι.

Ολοι γνωρίζουν πως επί ημερών Νάγκελσμαν οι προπονήσεις ήταν εξαντλητικές τόσο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης όσο και τακτικής.

Ακόμα και ο σχεδόν πάντα αισιόδοξος Τόμας Μίλερ είπε πως «δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Οι αριθμοί που προκαλούν τρόμο στην Μπάγερν.

3: Τρία γκολ σε ένα ημίχρονο δέχεται για πρώτη φορά φέτος η Μπάγερν.

4: Οι Βαυαροί δεν έχουν νικήσει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά από τεσσεράμισι χρόνια.

7. Η Μπάγερν έχει απωλέσει βαθμούς αφού προηγουμένως προηγήθηκε στο σκορ επτά φορές φέτος στην Μπουντεσλίγκα (πέντε ισοπαλίες, δύο ήττες). Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν πριν από 13 χρόνια.

11. Η προηγούμενη φορά που δεν ήταν πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα ύστερα από 29 αγωνιστικές ήταν το 2012, όταν έχασε τον τίτλο από την Ντόρτμουντ.

2/6: Μόλις δύο νίκες έχει πετύχει η Μπάγερν στα πρώτα έξι παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ. Αντίστοιχα αποτελέσματα παρουσίασαν οι Βαυαροί επί ημερών των Δανού Σέρεν Λέρμπι, το 1991.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024