Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπάγερν έδειξε τι σημαίνει «μάχη»

Η Μπάγερν έδειξε τι σημαίνει «μάχη»

Η γερμανική ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει το «θαύμα» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό, να σεβαστεί την ιστορία της

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι επί της ουσίας έγινε αυτό που περίμεναν όλοι μετά το 3-0 επί της Μπάγερν στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, στην Αγγλία.

Τέτοια σκορ δεν ανατρέπονται εύκολα, ακόμα κι όταν μιλάμε για παιχνίδι των Βαυαρών στο… σπίτι τους. Αποδείχθηκε στην πράξη με το αποψινό 1-1.

Το «θαύμα» που κυνηγούσαν οι Γερμανοί δεν έγινε και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εκμεταλλευόμενη την μεγάλη νίκη της επί αγγλικού εδάφους.

Μπορεί ν’ ακουστεί οξύμωρο, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος στην ομάδα που αποκλείστηκε και όχι σε αυτήν που προκρίθηκε στο συγκεκριμένο «ζευγάρι».

Και η συγκεκριμένη αναφορά έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετώπισε τη ρεβάνς η γερμανική ομάδα.

Η Μπάγερν λοιπόν, έδειξε σε όλη την Ευρώπη τι σημαίνει «μάχη». Κι όταν λέμε η Μπάγερν δεν εννοούμε μόνο τους παίκτες και τον προπονητή των Βαυαρών.

Πριν γίνει η σέντρα υπήρξαν πολλά πλάνα στις εξέδρες του γηπέδου που έδειχναν να μην υπάρχει κάθισμα άδειο, δείγμα και αυτό της υποστήριξης των οπαδών της Μπάγερν στην ομάδα τους.

Και προσέξτε, όλα αυτά μετά την ήττα της ομάδας τους μ’ ένα «βαρύ» σκορ στον πρώτο αγώνα.

Πόσοι εξ αυτών που πήγαν στο γήπεδο πίστευαν στην ανατροπή; Μπορεί κανείς ίσως και όλοι.

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Το ζήτημα είναι ότι πήγαν γιατί θεώρησαν πως πρέπει να  υποστηρίξουν την ομάδα τους σ’ αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή.

Γιατί αν οι παίκτες της Μπάγερν έβγαιναν στο γήπεδο κι έβλεπαν στις εξέδρες 30.000 κόσμο θα ήταν οι πρώτοι που θα έλεγαν ότι δεν μας πιστεύουν ούτε οι οπαδοί μας.

Όταν όμως είδαν πως δεν «πέφτει καρφίτσα» αντιλήφθηκαν πως είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το 110% για να κυνηγήσουν αυτό που φάνταζε… ανέφικτο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Και η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες της γερμανικής ομάδας έκαναν μια τεράστια προσπάθεια στο ματς, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Σίτι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Καμιά ηττοπάθεια, καμιά σκέψη συμβιβασμού με το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι Βαυαροί μπήκαν στο ματς για να παίξουν κι όχι για αποδεχθούν την… μοίρα τους.

Όλος ο οργανισμός της Μπάγερν παρέδωσε μαθήματα στην Ευρώπη. Μαθήματα για το τι σημαίνει να μάχεσαι για το γόητρο, την φανέλα, τους οπαδούς και μαθήματα για την πίστη στο ανέφικτο.

Η Μπάγερν δεν κατάφερε να πετύχει το «θαύμα» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό.

Να σεβαστεί την ιστορία της, μια ιστορία που την έχει κατατάξει σ’ ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ.

Κι όταν μια ομάδα σέβεται την ιστορία της και τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν επιτυχημένη στο κορυφαίο επίπεδο, τότε είναι βέβαιο πως έχει μέλλον.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024