Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα όρθια - ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, την έριξαν»

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα όρθια – ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, την έριξαν»

«Αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα υπήρχε 3ο μνημόνιο», δήλωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης του οδικού άξονα ΝΔ Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τον Οδικό Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πήρε τον λόγο και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τα ίδια αρχικά με τις ταυτόσημες έννοιες και έγνοιες: «Ελλάδα, ελευθερία, ελπίδα. Έννοιες που η γη της Μεσσηνίας έχει μέσα της βαθιά», όπως είπε.

«Η Μεσσηνία και η Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, «έχουν ανθρώπους που μετρούν τον χρόνο με τον χτύπο της καρδιάς. Αυτός ο τόπος δείχνει τον δρόμο. Είμαστε σε ένα αεροδρόμιο ενός μεγάλου Έλληνα και ευεργέτη της Μεσσηνίας, του αείμνηστου Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Που σπάει ρεκόρ αφίξεων και έβαλε την Μεσσηνία στην καρδιά του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη».

Για τον οδικό άξονα, ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να θυμηθούν όλοι την περίοδο 2012-14, «που προχώρησε η ωρίμανση των μελετών», ενώ σημείωσε πως την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης εκπονήθηκαν και οι μελέτες για την παράκαμψη της Πύλου.

«Χάρις στη σημαντική αυτή προσπάθεια έγινε δυνατή η υπογραφή της σύμβασης σήμερα από την κυβέρνησή μας, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Και προσέθεσε: «Η δική μας κυβέρνηση επανεκκίνησε τα βαλτωμένα έργα των αυτοκινητοδρόμων εξαιτίας της κρίσης και του λαϊκισμού. Την σύμβαση είχε ακυρώσει ή άφρων κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

»Η δική μας παράταξη δείχνει τον έναν και μόνο δρόμο που έχει η χώρα. Το δρόμο της ελπίδας της προκοπής και της ανάπτυξης».

Μητσοτάκης: «Έργο Σαμαρά ο οδικός άξονας – Επί ΣΥΡΙΖΑ η τύχη του αγνοείτο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτή η επένδυση δεν δημιούργησε μόνο θέσεις εργασίας, αλλά συμπαρέσυρε την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το όραμα της κυβέρνησης εκπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην Καλαμάτα και την Μεσσηνία.

«Είναι ένα σημαντικότατο έργο, το οποίο δρομολογήθηκε από την κυβέρνησή μας. Δεν θα είχε φτάσει στο σημείο να δρομολογηθεί χωρίς την συμμετοχή και το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά. Είναι δικό του το έργο και σε δύσκολες συγκυρίες ολοκλήρωσε τις μελέτες και για 4 χρόνια η τύχη του έργου, όπως και πολλών άλλων, αγνοείτο», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Η ιστορία αυτού του δρόμου συνοψίζει την ιστορία της προηγουμένης δεκαετίας. Μιασ

«Αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα υπήρχε 3ο μνημόνιο»

»Και ήρθαν στην εξουσία τάζοντας τον ουρανό με τ’ άστρα. Και έρχονται και μας λένε ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια. Ποια μνημόνια; Το 2014, η διαφορά που χώριζε την κυβέρνηση με τους πιστωτές ήταν ελάχιστη.

»Και αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση θα είχε κλείσει η 5η αξιολόγηση. Δεν θα είχε χρειαστεί 3ο μνημόνιο. Το τρίτο μνημόνιο που έκοψε μισθούς και τσάκισε τις συντάξεις ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της καταστροφικής διαπραγμάτευσης που έγινε το πρώτο εξάμηνο.

»Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, γιατί ζητούν ευκαιρία να κυβερνήσουν χωρίς μνημόνια. Τα μνημόνια, τα φέρατε εσείς, και αν κυβερνήσετε ξανά, θα μας βάλετε και πάλι σε μνημόνια», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024